Dealextreme... kako je kaj z njim??

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
torej... roba je hudo poceni, poštnina je minimalna (če je še...), torej kakšne mate kej izkušnje s to kitajsko robo? Vidim da je robe polno! za vsakega se kaj uporabnega najde!

Torej... izkušnje? a se splača?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Naročil ELM 327 prek njih....22 eur....model na avtonetu ga prodaja za 70
bonk.gif
Kar se mene tiče vse OK....dubu robo v cca tednu BP

jeba je pa k morš met viso electron da prek nje plačuješ.....na abanki jo majo!

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Jaz sem že ene 4 pakete dobil, ene 6 pošiljk pa še čakam (3 naročila ki so jih razbili na po dve pošiljki). Kupujem pod 22eur, poštnine ni, v povprečju dobiš v 3-4h tednih od naročila (odvisno ali je na zalogi ali ni). Če naročiš več stvari v enem nakupu do 22eur ti pogosto razbijejo na 2 pošiljki (ampak ni panike). Bluetoothe slušalko mi je pa carinska pošta odprla, ampak dobil brez težav (edino nalepka je čez in škatla je bila odprta).
Plačujem s paypal-om. Zaenkrat sem še vse dobil ok, res pa je da ne kupujem sumljivih zadev (npr. usb ključev, sd kartic ipd.). Skratka praktično nimaš kej falit.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
no - jaz pa še ne vem kaj naj si mislim - naročeno 14.03.2010, shipped 24.03.2010 - danes smo 21.04.2010 - pa še nikjer nič
sprasujem se.gif

plačano preko pay-pal - naročeno pa tole

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Lahko samo potrdim dobre izkušnje. Pri njih sem zapravil preko 2000€... Vse je prišlo, če pa kaj ni delovalo tako kot mora, so mi rešili reklamacijo brez problema
smile-1.gif
Poštnine ni, plačam s Paypalom,...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Jaz sem naročil že čuda in pol (glede na maile, več kot 10 naročil). Zaenkrat sem vse dobil, vključno z Mach3 britvicami. Ponavadi traja kakšne 3 tedne. Kolegici so cariniki zablokirali in "uničili" (verjetno se zdaj sami igrajo z njim) avtek na daljinsko vodenje, ker naj ne bi imel nekega soglasja EU glede oddajanja radijskih valov. Zaradi tega je tudi mene skrbelo za britvice. Lahko bi se namreč odločili, da če so s kitajske in tako poceni pa že ne morejo bit originalne in bi jih zaradi tega dali uničit. Ampak kot sem rekel, zaenkrat sem vse dobil. Trenutno čakam na In-Car MP3 FM transmitter(rizično) in pa USA - EU pretvornike. Plačujem pa preko Paypala. Express checkout je zakon. Še registrirat se ni treba.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
no - jaz pa še ne vem kaj naj si mislim - naročeno 14.03.2010, shipped 24.03.2010 - danes smo 21.04.2010 - pa še nikjer nič
sprasujem se.gif

100% je na carinski pošti. Jaz sem naročil en kup magnetov in čakam pa čakam in nič. Potem pa dobim pošto iz carine in ugotovim da je že vsaj en mesec paket pri njih.
bonk.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
sprasujem se.gif

Jaz sem sicer že dobil ene 6 paketov, te zadnje pošiljke pa še kar ni in ni... so poslali isti dan kot tebi, tako da gre očitno za malo daljši čas dostavi pri vseh. Upam da mi kasnejši paketi ne bodo tok zamujali ker jih bom dobil glih do novega leta
smile-1.gif

PS: Glede moje pošiljke sem skoraj siguren da ni na carini ker so notri same male stvari pod vrednostjo 22 eur....

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
@crnobog, kakšna pa je kaj kvaliteta mach3 britvic? Enkrat sem jih naročil po ebayu pa so bile zelo slabe - oz neostre.

Lp

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Citat:
Uporabnik Odyssey pravi:
@crnobog, kakšna pa je kaj kvaliteta mach3 britvic? Enkrat sem jih naročil po ebayu pa so bile zelo slabe - oz neostre.
Meni se zdijo originalne. Ista kvaliteta torej, kot tiste ki jih kupiš pri nas. Razlika je edino v tem da je škatla popisana s kitajskimi črkami
smile-1.gif
. Če gre za ponaredek, je to prekleto, prekleto dober ponaredek.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
a se splača?

Splača se da ugotoviš da takšne robe ponavadi ne rabiš. Od 95% robe ki je tam, je samo približek izdelka oz. polizdelek - če imaš čas in se ti da ukvarjat s DIY forami potem je super nakup, če pa hočeš robo ki bo delala tako kot se pričakuje kupi drugje. Odvisi tudi kaj kupuješ, ker določena roba je pač popolnoma neuporabna, določena pogojno deluje, določena pa 100% deluje.

Skratka če v zakup vzameš ceno in če veš (si na to pripravljen) da boš na koncu stvar vrgel naravnost v smeti je tam vseeno dober nakup!
zmaga.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
sprasujem se.gif

Saj veš, kaj je bilo z avioni zadnji teden

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz sem naročil že nekaj stvari pri njih, ampak moram povedati da nisem preveč zadovoljen. moti me to, da včasih rabijo tudi 7 dni, preden dajo stvar na pošto. če recimo kupiš preko ebaya v kakšni kitajski trgovini, ti v večini pošljejo že isti ali takoj naslednji dan. druga stvar ki pa je najbolj moteča pa je ta, da recimo na njihovi strani piše, da je zadeva na zalogi, ko pa že naročiš in plačaš pa ti napišejo da ni na zalogi in da morajo dobiti od supplierja. enkrat sem naročil gps in ga skoraj dva meseca niso dobili na zalogo in so mi vsak teden znova pisali, da naslednji teden dobijo. potem sem razveljavil naročilo in so mi dali denar nazaj. no, zadnjič pa sem spet naročil nekaj stvari pri njih in se je zgodba ponovila. eno stvar so mi poslali, za 2 stvari pa še zdaj piše "waiting for supplier", kljub temu da je takrat pisalo da imajo na zalogi..tako da jaz na dealextreme ne kopujem več, ampak samo še po ebayu

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Moja zadnja popiljka (bluetooth slušalke) je bila zalepljena s selotejpom "Carinska pošta" - so prevohali vsebino - odprta škalta. Seveda pod 22eur. Kolega je tudi pod 22eur naročil, pa je dobil zahtevo od carine naj predloži račun (par brezveznih gadgetov pa hočejo račun, nič takega sumljivega notri). Sem mu rekel naj sprinta fakturo in paypal plačilo pa pošlje, pa bo.
Imam pa tudi jaz še ene 5 zadev v čakanju od začetka meseca (zgleda da jih je mal vulkanski pepel sesul, zdaj pa še cariniki kot kaže šnofajo).

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
Zakaj pa 22 EUR?

Sem naročil iz ZDA 5hour Energy drink in sem čakal 2 meseca, da je prišlo domov
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zakaj pa 22 EUR?

To je meja do katere ne rabiš plačat ne carine in ne davka. Cariniki se seveda vtaknejo če se jim zdi kaj sumljivega tudi pod tem zneskom. npr. kake sumljive ne CE certificirane oddajnike.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zakaj pa 22 EUR?

. Cariniki se seveda vtaknejo če se jim zdi kaj sumljivega tudi pod tem zneskom. npr. kake sumljive ne CE certificirane oddajnike.

In pa recimo kakšne kopije mp3 ali gsmjev, ki so na videz podobni originalom....