Davek na nepremičnine

Floki

Guru
6. sep 2007
10.122
3.175
113
Ravno sem gledal odmeve o tem davku kjer sta bila navedena dva primera

stanovanje 60 m·2
- Beltinci vrednost 45k€ davek bo znašal 96€
- Ljubljana vrednost 120 k€ davek bo znašal 54 €

Ena delavka Mure oz podobnih firm ki je na socialni pomoči ali pa zasluži minimalca bo plačala dvakrat več davka kot pa en "kmet" iz LJ ki ima dvakrat višjo plačo.

Pa da bi bil zraven v studiju bi vse
uf-1.gif
...že tako so kmetje v minusu

Ma tko sem
jezen.gif
da bi najrajš vso SLO birokracijo na kup zmetal pa zažgal

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
se strinjam s tabo.
Ta sistem ne bo pravičen.
Upam, pa da bodo ljudje začeli malce drugače razmišljati, preden bodo karkoli gradili, da le-to ne bo preveliko in posledično čez leta, zaradi prevelike kvadrature ne bi bilo preveč davka.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Meni se pa zdi to prav, da je Ljubljana poceni, preselite se še vi sem, bodo vsaj cene nepremičninam zrasle !!!!

Sicer pa PUNT gor ali dol, kriva je samo VAŠA občina in VI SAMI, saj ste volili župana pa njegovo vodstvo in ON in občina je to DOLOČILA in ne država, tako, da ŠTRAJKAJTE kaR TAKOJ PRED VAŠO POŽREŠNO OBČINO V Ljubljani vas ne rabimo, je pa res, da nas superžupan Jankovič očitno dobro VE, da bodo volitve za župane kmalu !!!

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik grez pravi:
Izgleda, da se bo potrebno organizirat in nardi "punt"!!!

Jao, kolk mi greste nekam vsi "pametnjakoviči", ki bi se puntali. Pa se dajte že enkrat in nehajte samo gobcat. Ðizs...
Vsi pametni in pogumni, ko je treba pa kaj nardit, pa nikjer več nobenega. Tipično slovenceljsko...
stupid-1.gif

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Meni se pa zdi to prav, da je Ljubljana poceni, preselite se še vi sem, bodo vsaj cene nepremičninam zrasle !!!!

Sicer pa PUNT gor ali dol, kriva je samo VAŠA občina in VI SAMI, saj ste volili župana pa njegovo vodstvo in ON in občina je to DOLOČILA in ne država, tako, da ŠTRAJKAJTE kaR TAKOJ PRED VAŠO POŽREŠNO OBČINO V Ljubljani vas ne rabimo, je pa res, da nas superžupan Jankovič očitno dobro VE, da bodo volitve za župane kmalu !!!

Ne vem sicer odkod tebi informacija, da so to določile občine, ko pa je bilo javno povedano in objavljeno, da je za prvo leto stopnje obdavčitve določila država, kasneje pa to preide v določanje posameznim občinam!!!
Ne biti preveč pametni, sploh pa ne o cenah nepremičnin. Jaz sem si hišo sezidal popolnoma sam in zanjo odštel cca. 150.000 €, če jo prodam ta hip, na Ptuju zanjo dobim max. 180.000, isto hišo v Ljubljani pa prodaš z lahkoto za 300.000 €. Da omenim samo, da sem na Ptuju plačal 21.000 € komunalnega prispevka.
Vsak material in vsako storitev sem pošteno plačal z davkom vred, sedaj se pojavi nekdo, ki mi reče, da je pošteno, da na vse skupaj plačujem davek še enkrat in to vsako leto.

Pazi ti Žabar malo, da se Štajerci in Prekmurci res ne združimo v punt in vas pridemo sprefukat v Ljubljano z Jankovičem vred!!!!!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Ravno sem gledal odmeve o tem davku kjer sta bila navedena dva primera

stanovanje 60 m·2
- Beltinci vrednost 45k€ davek bo znašal 96€
- Ljubljana vrednost 120 k€ davek bo znašal 54 €

Ena delavka Mure oz podobnih firm ki je na socialni pomoči ali pa zasluži minimalca bo plačala dvakrat več davka kot pa en "kmet" iz LJ ki ima dvakrat višjo plačo.

Pa da bi bil zraven v studiju bi vse
uf-1.gif
...že tako so kmetje v minusu

Ma tko sem
jezen.gif
da bi najrajš vso SLO birokracijo na kup zmetal pa zažgal

Glej "ena delavka iz Mure" - ima zastonj vrtec, njeni otroci imajo zastonj malico in kosilo v šoli, ima plačano dodatno zdravstveno zavarovanje in RTV prispevek in dobi precejšen otroški dodatek. Glede na povedano ne dvomim, da se bo za "eno delavko iz Mure" spet našla kakšna ugodnost v obliki znižane odmere davka.

Na tiste, ki pa vse to plačujemo za sebe in še za "eno delavko iz Mure" pa nihče ne pomisli.

I

Izbrisan uporabnik #488

Po tej logiki bi tudi DDV in trošarine morale biti različne glede na regije.

Zadeva je sramotna, že sama ideja o uvedbi davka na nepremičnine je neumna.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Sedaj mi je jasno, zakaj mi je dedek vedno govoril, da je ''bratstvo i jedinstvo'' umrlo z pokojnim maršalom.

Če se že gremo nekih obdavčitev je nabolj pošteno glede na dohodek posameznika.

Na tak način imajo Švica, Finska in podobne razvite države urejen tudi kazenski zakonik(pred časom je nek Šved plačal 720.000€ kazni za prehitro vožnjo, saj so mu kazen določili glede na njegov letni dohodek) in vsakega procentualno enako po žepu udari.

Naša slovenska vlada pa ima eno samo vodilo:''But po siromaku'', bo nam več ostalo!!!

Sram me je, da živim v tako pokvarjeni in skorupirani državi!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.962
113
v lokalni ostariji
na žalost je siromakov veliiiiko več kot bogatunov... pa tudi bogatuni si lahko privoščijo svetovalce (take in drugačne... tudi take da poskrbijo za manjši davek...)

tak je krut svet...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
ODGOVOR IGORDUSKI !

1. Davek uvaja država, občine pa določajo faktor glede na vrednost in tudi ta davek, bodo kasirale občine v svoje proračune, Durs ga bo za občine le pobral !
2. Da ne boš pregorel od neumnosti, vrednost neke hiše na Ptuju ali pa v Ljubljani je sestavljena iz gradbene vrednosti hiše in vrednosti parcele, na kar pa vplivajo mnogi dejavniki, če ti razumeš, da tvoja hiša stoji na nebu, jo pač pripni na vrv v Ljubljani pa prodaj za 300.000 Eur !
3. Jasno, da si vsak material in delo plačal z davkom, samo država je ustvarjena za to, da na eni strani pobira davke, na drugi strani ti pa potem nudi infrastukturo, ceste ..................... žal, sicer ti pa nihče ne brani, da se preseliš v kako zabačeno plemensko skupnost v Afriki, tam verjetno ne boš rabil plačevati davkov in ja , tudi infrastukture ne bo .....
4. Se ti vidi, da si en velik primitivec in drugega, kot žaljenja itak ne znaš, ja odcepite se od Ljubljane pa bo, ali pa bolje se ti sam odcepi v kake hribe, pa ko se manir in bontona naučiš, se pa vrni v civilizacijo !

Nazadnje urejeno:

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
siromak pa ima lastniško hišo za 180.000? Hm, ni slabo. Pa še sklicevanje na zakonodaje nekaterih držav. Tam se ne plačujejo kazni glede na plačo ampak glede na premoženjsko stanje, tako da bi jo ti kar slabo odnesel.

pa LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa niti ni tako.
Nekdo ki gara, se trudi, izkorišča pridobljeno znanje itd. da si malo več ustvari... le zakaj bi takšen moral plačati več od nekoga, ki ne ustvarja in ne dela pa bi lahko.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
ODGOVOR MATOFILLU na točko 3.

Infrastrukturo jaz za vso uporabo lepo plačujem, nikjer ni nič zastonj. Da se lahko peljem po cesti plačam cestnino ob registraciji, elektriko plačam vsak mesec, pravtako vodo, telefon in vse ostalo. Ne govorit kaj država nudi, saj nudi, vendar za protiplačilo!

Snecer:
Vse lepo in prav da nekdo ustvarja in izkorišča znanje. Moj odgovor je letel na razmišljanje Floki-ja v prvem postu. Poglej, tisti iz Beltincev in tisti iz Ljubljane sta materialno gledano ustvarila enako(stanovanje 60m2), vendar je ustvarjalnost enega vredna 45k€, drugega pa 120k€, bo pa tisti, ki je v očeh države manj vreden(premoženjsko, da nebo pomote) plačal več davka kot drugi. Obenem moram omeniti, da je material za oboje stanovanje stal popolnoma enako v obeh regijah. To je tisto kaj mene osebno moti, manj vredne stvaro so bolj obdavčene.

Matofill:
Tisto o sramoti je bila samo prispodoba, oz. izraz moje jeze na obnašanje naše oblasti. Koruptivnost pa je tako ali tako stalnica vseh dnevnih informativnih oddaj in tiska.

Se opravičujem, če sem koga užalil, si pa pridržujem pravico do svobode govora in mišljenja(forum je javen, ali?), saj vendar živim v demokratični državi(vsaj uradno)!!!

Lp

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Citat:
Uporabnik lemar pravi:
siromak pa ima lastniško hišo za 180.000? Hm, ni slabo. Pa še sklicevanje na zakonodaje nekaterih držav. Tam se ne plačujejo kazni glede na plačo ampak glede na premoženjsko stanje, tako da bi jo ti kar slabo odnesel.

pa LP

Ob osamosvojitvi so nam politiki polnili ušesa z obljubami, da bo Slovenija druga Švica, zakaj jaz sedaj nesmem primerjat njihove zakonodaje z našo, oz. bolje rečeno zakaj je ne primerjajo naši politiki, Švici koliko jaz vem gre zelo dobro!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Sedaj mi je jasno, zakaj mi je dedek vedno govoril, da je ''bratstvo i jedinstvo'' umrlo z pokojnim maršalom.

Če se že gremo nekih obdavčitev je nabolj pošteno glede na dohodek posameznika.

Na tak način imajo Švica, Finska in podobne razvite države urejen tudi kazenski zakonik(pred časom je nek Šved plačal 720.000€ kazni za prehitro vožnjo, saj so mu kazen določili glede na njegov letni dohodek) in vsakega procentualno enako po žepu udari.

Naša slovenska vlada pa ima eno samo vodilo:''But po siromaku'', bo nam več ostalo!!!

Sram me je, da živim v tako pokvarjeni in skorupirani državi!

Ja, seveda. Dajmo tiste, ki so se potrudili in naredili nekaj iz sebe in malo več zaslužijo, še dodatno obdavčit. Prasi. Kako si upajo biti nadpovprečni!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To je pač slovensko. Ne sam poskrbet, da ti bo boljše. Poskrbet, da se tistemu, ki je nekaj naredil iz sebe vse pobere.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Citat:

Ne vem sicer odkod tebi informacija, da so to določile občine, ko pa je bilo javno povedano in objavljeno, da je za prvo leto stopnje obdavčitve določila država, kasneje pa to preide v določanje posameznim občinam!!!
Ne biti preveč pametni, sploh pa ne o cenah nepremičnin. Jaz sem si hišo sezidal popolnoma sam in zanjo odštel cca. 150.000 €, če jo prodam ta hip, na Ptuju zanjo dobim max. 180.000, isto hišo v Ljubljani pa prodaš z lahkoto za 300.000 €. Da omenim samo, da sem na Ptuju plačal 21.000 € komunalnega prispevka.
Vsak material in vsako storitev sem pošteno plačal z davkom vred, sedaj se pojavi nekdo, ki mi reče, da je pošteno, da na vse skupaj plačujem davek še enkrat in to vsako leto.

Pazi ti Žabar malo, da se Štajerci in Prekmurci res ne združimo v punt in vas pridemo sprefukat v Ljubljano z Jankovičem vred!!!!!

Se ni za bat, da bi se lahko kaj takega zgodilo v naši ovčji državi. beeee

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
SJTV in BRGO

Se strinjam, Slovenija naša banana repablik se prav trudi tistim, ki so nekaj več ustvarili od ostalih in to na pošten način, tudi z 14 urnim dnevnim delom in mnogimi odrekanji, le tem še to pobrati, obdavčiti .... ja naša Barbie že ve, največ zmeram naložiš konju, ki najbolj vleče, tajkunčki in drugi privatizacijski povzpetniki so itak tako IN, da so glavnino svojega premoženja že zdavnaj prenesli v davčno ugodnejše raje, nas poštene pa delavne je pa treba jeb..........

Žal pri nas najbolje prideš čez, (poleg tega, če si ROM) če si revež, socialni problem, lenuh in držiš vse 4 od sebe in vpiješ DRŽAVA POMAGI HELP ... in ja država bo pomagala tudi lenuhom neomajno in to z socialnimi stanovanji v novogradnjah, po možnosti na boljših lokacijah, ( ker ja ne moreš lenuhov izpostaviti v kakem getu ), da se bodo laže DUVALI in smejali vsem NAM, KI DELAMO vsaj po 12 ur DNEVNO, vse to, kot sem že rekel, pod vodstvom naše lepe Barbieee v Banana repablik of Slovenija !

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
NAM, KI DELAMO vsaj po 12 ur DNEVNO, vse to, kot sem že rekel, pod vodstvom naše lepe Barbieee v Banana repablik of Slovenija !

Vi, ki delate vsaj 12 ur dnevno, pa kradete delovna mesta, ker delate za dva, ki delate po 7 ur na dan.

Lahko tudi s te strani na tole gledamo, da tisti, ki za 3 delajo. Odžirajo delovni mesti še dvema. (nameto eden 4k€ pa trije 1.3 bruto)

Poznam take primere, da ko je en mojster šel v penzijo, sta ga 2 morala zamenjati.