Dobro izpolnimo to pogodbo.....razumljivo treba bo nekaj plačat.....v tem primeru 40eur (na okroglo).....
A to je to? al je treba še kake stroške notarja zraven prištet za overovljanje te pogodbe...itd itd
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Dobro izpolnimo to pogodbo.....razumljivo treba bo nekaj plačat.....v tem primeru 40eur (na okroglo).....
A to je to? al je treba še kake stroške notarja zraven prištet za overovljanje te pogodbe...itd itd
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ob tem je prav, da se zavedamo še nujnosti vpisa z ZK. (kar ni v ZK, "ne obstaja")
In za vpis v ZK je treba imeti dovoljenje dacarjev.
Tukaj pa se lahko zgodi 'davek na dobiček', ki sploh ni zanemarljiv.
In plača ga darovalec!
To je bila moja zgodba.
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Number=1896327&page=0&vc=1#Post1896327
poglej dva posta višje v prilepljeni temi, njiva.
Ne se pustit jebat bandi komunistični, sam sem se zaklel da jim bom ukradel kar se bo le dalo in da jim, če bo le možno ne dam niti tistega kar bi jim sicer moral.KONEC
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Moj oče se je danes "preselil" iz stanovanja v hišo, mama bo pa še vedno živela v stanovanju. Stanovanje je pisano na mamo, hiša pa na vsakega pol. Bomo videli kako bodo naši uradniki to obravnavali.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
z najmanj petstoletno zgodovino , ne z dons na jutri
Zanimivo, da se glede davka najbolj jajcate tisti, ki ste tisto kar imate, podedovali.
Kaj bomo potem rekli mi, ki smo tisto kar imamo zaslužili s svojimi rokam?
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Moj oče se je danes "preselil" iz stanovanja v hišo, mama bo pa še vedno živela v stanovanju. Stanovanje je pisano na mamo, hiša pa na vsakega pol. Bomo videli kako bodo naši uradniki to obravnavali.
V zakonu lepo piše. Stanovanje se bo plačevalo po 0,15%, polovica hiše po 0,15%, polovica pa 0,50%.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
V zakonu lepo piše. Stanovanje se bo plačevalo po 0,15%, polovica hiše po 0,15%, polovica pa 0,50%.
V katerem zakonu to imaš napisano ?
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ksz, imam svoje stanovanje, v katerem ne zivim - ga pa nameravam oddati v najem.
ce bodo najemniki notri samo pol leta, ali potem za pol leta placam po 0,15%, za ostalo polovico leta (nezasedeno) pa po 0,5%?
to bi se mi sicer zdelo logicno, samo nikoli ne ves...
Še nekaj. Tukaj se omenjajo tržne najemnine. Kako se te določijo?
Imam isti oziroma podoben primer: S 1.1.2014 bom dal v najem stanovanje sorodniku za polovično najemnino (recimo 200 EUR za 95 kvadratov v KR). Če prav razumem od te najemnine plačam 25% davka in potem če ocenijo da to ni tržna najemnina še 0,5% davka na nepremičnine, ker v tem stanovanju nisem prijavljen (varianta da se kateri od naju z ženo prijavi na drugem naslovu kot živi odpade). Da pogodbe ne prijavim oziroma da kaj skrijem me ne zanima, me pa zanima optimizacija da se ravno ne naserjem na polno.
Mogoče še kakšen, ki oddaja že dlje časa z izkušnjami iz prve roke? Hvala.