DARS za firbce uvaja cestne zavese

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Točno to, nekateri so bolj papeški od samega papeža, ko gre za predpise, ki jih morajo upoštevati drugi, ko pa sami pridejo do "glupega", neuporabnega predpisa, bi pa takoj po svoje vse urejali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Narobe si razumel XXXLovo sporočilo - al po domače: ju miset de pojnt
tongue-1.gif

Težava je v tem, da nekateri zahtevajo absolutno in striktno upoštevanje pravil, ko pa pridemo do njih samih (ali vrste vozil, ki jih preferirajo) pa so "lastne prilagoditve napačnih in neumnih pravil" dovoljene ozr. celo zaželjene.

Ja, zagovarjam držanje pravil. In hkrati priznam ne le, da se ne držim čisto vseh, temveč tudi, da v takem primeru ni kaj jokat, ko te dobijo. In da če gre kaj narobe, si kriv sam.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Potem se lepo prosim malo manj napenjaj proti kolesarjem, ali pa enkrat za spremembo posadi rit na kolo pa naredi kak krog recimo iz Tacna proti Šentvidu, po kolesarski seveda. Jaz ti dam specialko, ene pajkice bomo tudi za tvojo rit našli, zračnice, gume in platišča boš plačal sam... Ali pa AM, pa boste imeli super prispevek...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Imamo specialkarja v redkaciji, pa se ne spomnim, da bi se kaj dosti pritoževal. Jaz se pa raje na svojega (prastarega hardtail) gorca usedem, pa nimam problemov s kolesarskimi stezami ... Je pa res, da raje na kak makadam zavijem.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jaz se pa raje na svojega (prastarega hardtail) gorca usedem, pa nimam problemov s kolesarskimi stezami ...

Točno tako. Sam se usedem v svojega humvija pa nima težav - sploh - z luknjastimi cestami in neutrjenimi bankinami. Eni pa, eni odpirajo ločene teme, v katerih kličejo na odgovornost cestarje in bemtijo čez Apolote, ki da jim dajejo potuho.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Pazi, voznja v naravnem je okolju je s kolesi prepovedana. Da ne bos rekel da nisi vedel. Pa ne samo v ti, vsi "gorci"
wink-1.gif

Zaseka je predvcerajsnjim od nekje kopiral tole
Citat:

S kolesi ni dovoljena vožnja v naravnem okolju zunaj naselij, zunaj vseh vrst cest, zunaj kolovozov in poljskih poti. Prepoved velja tudi za gozdne in planinske poti. Parkiranje ali ustavljanje v naravnem okolju je dovoljeno le v pasu največ 5 metrov od vozišča, če temu ne nasprotuje lastnik zemljišča in če je to v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jaz se pa raje na svojega (prastarega hardtail) gorca usedem, pa nimam problemov s kolesarskimi stezami ...

Točno tako. Sam se usedem v svojega humvija pa nima težav - sploh - z luknjastimi cestami in neutrjenimi bankinami. Eni pa, eni odpirajo ločene teme, v katerih kličejo na odgovornost cestarje in bemtijo čez Apolote, ki da jim dajejo potuho.

Slaba primerjava. Tudi z navadnim mestnim biciklom ni težav. S specialko pa so, kot so s kakim 911 GT3 RS ali še čem hujšim na naših cestah.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Torej takšnih nesreč kot je Tale odslej ne bo več ??????

Nepozorni voznik trčil v policijsko vozilo z lučkami

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Tule je normalen voznik trčil v butlja, ki je vijugal po cesti. Po nakjučju je bil ta bitelj policaj, ki se je naknadno probal izvlečt tako, da je po nesreči prižgal lučke.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.157
3.628
113
Marlbor
Hvala bogu za avtocestne kamere, ker mu je policajček verjetno že pisal kazen zaradi oviranja intervencije ...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Hvala bogu za avtocestne kamere, ker mu je policajček verjetno že pisal kazen zaradi oviranja intervencije ...
V bistvu je bilo takole:
Citat:
Druga nesreča se je zgodila skoraj na istem mestu kot prva, le da v smeri proti Ljubljani. Povzročil jo je voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v policijsko vozilo z vklopljenimi modrimi lučmi. Policisti so namreč tam umirjali promet in opozarjali na oviro na cesti zaradi prve nesreče. V tem trčenju se je lažje poškodovala policistka.

Ja dobro da imamo kamere, da lahko sami presodimo kdo je kriv, kako policisti pišejo zapisnike, in zaradi česa vse hodijo v bolniško.
Na sodišču pa itak vedno obvelja policajeva verzija.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.157
3.628
113
Marlbor
Upam, da so goljufivi kljukci v policijskem vozili dobili odpoved. Takšen lažljivi policajček enostavno ne more več pošteno opravljati dela na pošten način. Torej je povsem odvečen cuzač proračuna.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Potem se lepo prosim malo manj napenjaj proti kolesarjem, ali pa enkrat za spremembo posadi rit na kolo pa naredi kak krog recimo iz Tacna proti Šentvidu, po kolesarski seveda. Jaz ti dam specialko, ene pajkice bomo tudi za tvojo rit našli, zračnice, gume in platišča boš plačal sam... Ali pa AM, pa boste imeli super prispevek...

Tam sem se peljal ene 30x. Tako kot sem napisal v uni temi, razen klanca (ker sem imel premalo kondicije ne zarad kolesarske), sem celo pot peljal po kolesarski. S specialko. Brez defektov.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Klanca, ki bi si to ime zaslužil, tam ni. Se pravi, tistih 10km/h kot si se ti peljal po kolesarski bi bilo pa res vseeno, če greš peš. Lahko pa mi daš tvojo specialko, pa ti bom pokazal, kje so težave.
Sicer si specialko ti videl samo skozi vetrobransko steklo, ampak pustimo to...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Klanca, ki bi si to ime zaslužil, tam ni. Se pravi, tistih 10km/h kot si se ti peljal po kolesarski bi bilo pa res vseeno, če greš peš. Lahko pa mi daš tvojo specialko, pa ti bom pokazal, kje so težave.
Sicer si specialko ti videl samo skozi vetrobransko steklo, ampak pustimo to...

Glavno da ti veš. Pojdi malo steroidov pokurit, ni zdrava vsa ta jeza.

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
159
20
18
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Sem se danes spustil od Šentvida do Tacna po kolesarski. Super spust. Razen enega avta iz ulice ven in enega počasnega kolesarja celo pot fajn letelo.
Aja, bil sem na fully-ju. S specialko pa
confused-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
S specialko gre. Saj je killakhan povedal... da je enkrat sanjal...

P.S. Aja, pa v klanec ne gre, pravi, da je prestrmo...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Mah tistega klanca je glih tolk, da bi s specilako lahko mitno "prijadral" do vrha ce bi ga spodaj na polno zgal.
Sicer pa jih danes precej videl po 3 ali celotno stiri vstric. Vecina se ie vozila po strehi avtomobilov.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
S specialko gre. Saj je killakhan povedal... da je enkrat sanjal...

P.S. Aja, pa v klanec ne gre, pravi, da je prestrmo...
hysterical-1.gif

Si se že stepel s kom danes?
priden.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Upam, da so goljufivi kljukci v policijskem vozili dobili odpoved. Takšen lažljivi policajček enostavno ne more več pošteno opravljati dela na pošten način. Torej je povsem odvečen cuzač proračuna.
Haha, optimist.

Do tam, ko bodo goljufive policaje odpuščali smo še zelooo daleč.