Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
oja, pa je,
cordon bleu je kaksen piscanec/puran najbrz,
tvoji cufti pa? svinjsko/goveje? kroglice namocene v kaloricno omakco
kokerkoli si zatiskas oci pred kcal-i, prekoslej bodo povsod prisotni
to ni nc slabega
Cordon blue je lahko svinjski, telečji, puranji zrezek, POHAN v olju in drobtinah, polnjen s sirom in šunko!
Torej je kaloričen bolj od Dunajskega zrezka, ki pa nima ravno malo kalorij.
kcal so DOBRA zadeva in marsikdo bi si jih moral malo pogledati.
Pravim, da je TEŽKO napovedati koliko kcal ima kakšna pripravljena hrana! Kaj misliš, da tiste kalorije pri tvoji hrani popolnoma držijo? Da dobiš na krožnik natančno 20dag mesa, ta je prekrit z natančno 3dag sira, omake je natančno pol dcl?? Da ti kuhar da na krožnik natančno 15 dag krompirja, v katerem je natančno 5 gramov olja...
To so PRIBLIŽKI
Lahko približno ocenimo neko hrano.
V domači kuhinji pa je še toliko težje.