Makaronflajš
250 g telečjega plečeta
320 g makaronov
150 g čebule
20 g paradižnikove mezge
40 g olja
sol
3 vejice peteršilja
2 stroka česna
ščep majarona
1 lovorov list
priprava
■ Meso zrežemo na koščke velikosti lešnikov.
■ V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin.
■ Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
■ V posodi segrejemo olje, na katerem prepražimo sesekljano čebulo, da porumeni.
■ Česen olupimo in stremo.
■ Na prepraženo čebulo stresemo narezano meso, paradižnikovo mezgo, česen, sol, majaron in lovorov list. Priljemo malo vode in pokrito dušimo, da se meso zmehča.
■ Krop posolimo in vanj stresemo makarone, ki jih skuhamo na zob.
■ Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.
■ Kuhane makarone odcedimo in stresemo k mesni mešanici. Dodamo še sesekljan peteršilj in dobro premešamo.