Današnje nebuloze

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem napisal par postov nazaj kaj vse (oz. del) se je zgodilo od Kristusa naprej in kar on zagotovo ni razlagal učencem.

Če sem užalil tvojo vero mi je žal, še vedno pa to ne spremeni dejstva, da se današnja RKC od Kristusovega nauka razlikuje več, kot je potrebno.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če sem užalil tvojo vero mi je žal, še vedno pa to ne spremeni dejstva, da se današnja RKC od Kristusovega nauka razlikuje več, kot je potrebno.

Ad1) Sem agnostik in mi v tozadevnem pogledu za vero dol visi, kažeš pa tendence žaljenja zdravega razuma (beri - razumevanja prebranega), to me pa moti.

Ad2) Več kot je potrebno? Koliko pa je potrebno?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
vezo ima s tem, da tvoja trditev ne drzi. Da pa je stvar se slabsa, si nato se na osebni nivo zoper triviala startal.

Krscanstva pred kristusom ni bilo. Kristus pa naj bi ko je se zivel izjavil: ti si peter skala in na to skalo bom postavil svojo cerkev. Peter je bil tudi prvi papez. RKC = krscanstvo do trenutka ko so sli na svoje pravoslavni in protestanti. Ampak da, brez rkc krscanstva kot takega ne bili saj se tudi protestanti in pravoslavni ne bi imeli iz koga razviti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spet se vračam k prvotni izjavi ''Ljubljanski nadškof Anton Stres je na Brezjah opozoril, da brez Cerkve ne bi bilo krščanske vere''

Ker zgleda nihče ni bral preostalega dela Stresovega govora bom dodal tole: ''brez Cerkve ne bi bilo krščanske vere, saj se vera posreduje in ohranja samo v njej.''

Kaj misliš katero Cerkev ima Stres v mislih. Zagotovo ne pravoslavno ali protestantsko, ampak edino ''pravo'' - RKC, zaradi katere se Kristus prav gotovo v grobu, ups, nebesih, obrača. In ravno to je poanta odprtja teme.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.149
1.251
113
42
To je vrjetno mislil zdej in kako cerkev edina drži krščanstvo pokonci..kar je res...totalitaren sistem pač

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Krscanstva pred kristusom ni bilo. Kristus pa naj bi ko je se zivel izjavil: ti si peter skala in na to skalo bom postavil svojo cerkev. Peter je bil tudi prvi papez. RKC = krscanstvo do trenutka ko so sli na svoje pravoslavni in protestanti. Ampak da, brez rkc krscanstva kot takega ne bili saj se tudi protestanti in pravoslavni ne bi imeli iz koga razviti.

Za časa svojega življenja sigurno ni bil papež ampak rimski škof. V začetku je bilo vse skupaj "decentralizirano", nekako tako, kot je še sedaj pri pravoslavcih.

Sem pa pzabil, zakaj se kasneje noben papež ni imenoval Peter.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Če bi imel vsaj malo splošnega znanja bi vedel, da je bila najprej krščanska vera, šele nato Cerkev (ki je pravzaprav v nasprotju s Biblijo).

Tudi avtomobili so najprej obstajali, potem je pa Henry Ford uvedel tekoči trak in začela se je prva masovna proizvodnja avtomobilov, kar je imelo vpliv ne le na dostopnost in razvoj avtomobilizma kot panoge temveč tudi na razvoj družbe kot celote.

Upam, da boš dojel primerjavo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
rkc ga steje kot prvega papeza saj so vsi papezi nasledniki petra. Tudi sedaj je papez rimski skof - rim namrec nima krajevnega skofa, je pa res, da je eden izmed skofov pooblascen s strani papeza da ureja zadeve na mikro nivoju v rimu

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.779
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Če bi imel vsaj malo splošnega znanja bi vedel, da je bila najprej krščanska vera, šele nato Cerkev (ki je pravzaprav v nasprotju s Biblijo).

Tudi avtomobili so najprej obstajali, potem je pa Henry Ford uvedel tekoči trak in začela se je prva masovna proizvodnja avtomobilov, kar je imelo vpliv ne le na dostopnost in razvoj avtomobilizma kot panoge temveč tudi na razvoj družbe kot celote .

Ozeroma na nazadovanje družbe in preprečevanje njenega razvoja
wink-1.gif
(cerkev)

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Kot prvo je bil Jezus gnostik in da je kristus omenjal cerkev je produkt RKC-ja... Jezus ni verjel v cerkve ampak je po gnostično maševal na prostem ali v katerekoli objektu.

Cerkev kot institucija je potem to misel in Jezusove nauke obračala v svojo korist.. Zato tudi musliči, pravijo temu zgodbica. Še enkrat Jezus je bil gnostik in tudi žid....

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:

Tudi avtomobili so najprej obstajali, potem je pa Henry Ford uvedel tekoči trak in začela se je prva masovna proizvodnja avtomobilov, kar je imelo vpliv ne le na dostopnost in razvoj avtomobilizma kot panoge temveč tudi na razvoj družbe kot celote.

Ali pa - če mu bo tudi tvoja primerjava prezakomplicirana - bugi riba je sicer super zadeva, ampak brez podpore Topshopa ne bi našla poti v miljone srečnih domov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala, za Henryja Forda namreš še nisem slišal, tak da mi je sedaj vse jasno
rolleyes-1.gif

@Ganesh - avtomobile so od prvega do današnjega vseskozi izboljševali, RKC pa je šla v obratni smeri. Kot da bi današnji avto odzunaj izgledal super, odznotraj pa bi namesto sedeža imel lesen kol, za vsako vožnjo pa bi moral vstavit še bankovec za 10€ zato, da se ti bodo odprli airbagi ob trku (oz. da te bo Bog varoval).

Upam, da ti moja primerjava ni prezakomplicirana.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Pa ne pozabi na:

" 2 Izmed vseh živali na zemlji smete jesti naslednje: 3 vse živali, ki imajo parklje, preklane parklje, in prežvekujejo, te smete jesti. 4 Izmed prežvekovalcev in izmed tistih s parklji pa ne smete jesti kamele, ker sicer prežvekuje, pa nima parkljev: za vas je nečista; 5 skalnega jazbeca, ker sicer prežvekuje, pa nima parkljev: za vas je nečist; 6 zajca, ker sicer prežvekuje, pa nima parkljev: za vas je nečist; 7 in svinje, ker sicer ima parklje, preklane parklje, pa ne prežvekuje: za vas je nečista. 8 Njihovega mesa ne uživajte in njihove mrhovine se ne dotikajte: za vas so nečiste.
9 Izmed vsega, kar živi v vodi, smete jesti naslednje: vse v vodi, v morjih in rekah, kar ima plavuti in luskine, to smete jesti. 10 Kar koli pa v morjih in rekah izmed vsega, kar se giblje v vodi in izmed vseh živih bitij, ki so v vodi, nima plavuti in luskin, je za vas gnusoba. 11 Gnusoba naj vam bodo; od njihovega mesa ne smete jesti in njihova mrhovina naj se vam gnusi. 12 Kar koli v vodi nima plavuti in luskin, je za vas gnusoba. "

:D

Adijo, Morske pizze, rizote in podobno. Pa vsa svinjina tudi
smile-1.gif

http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=3+Mz+11%2C1-47&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Članak 41.
Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

Imajo katolibanizem enako kot mi ločen od države.

Je pa res, da so katolibani precej katolibanizirali Hrvaško, tako da imajo državo v državi. Ta notranji sovražnik je hujši od Krajinskih Srbov.