Dan, ko je umrla humanost

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Res, da je razlik med bogatimi in revnimi vedno manj (pri nas npr. je ta razkorak v celotni EU med najmanjšimi) vendar ali smo zato dobri?
Japajade. Razlike med bogatimi in revnimi se skokovito večajo, pravice in svoboščine se krčijo, nas navadne ljudi molzejo kjerkoli se da. Tle spadajo prometne kazni, izmišljajo si vedno nove davke, ljudje vedno težje pridejo skoz mesec. Vladajoča oligarhija si pa polni svoje žepe, tajkunizacija je na pohodu.
Policaji pa lovijo kurje tatove in kasirajo za grmovji.

LOL... se hecaš, kajne?
Koliko otrok iz revnejših 50% se je šolalo leta 1800? Koliko 1900, 1950, 1975, 1990, 2010?
Koliko ljudi je imelo urejeno zdravstveno preskrbo leta 1800? Koliko 1900, 1950, 1975, 1990, 2010?
Koliko družin si je lahko privoščilo neneobhodne dobrine leta 1800? koliko 1900, 1950, 1975, 1990, 2010?
... nadaljujeva?
V mislih sem imel zadnjih 20 -25 let.
Pred 25-timi leti je bila razlika v plači med čistilko in direktorjem največ 3x. Pa danes?
Je bil takrat že kakšen tajkun?
In kolikšna je bila brezposelnost takrat?

Gloalno ali lokalno?

Lokalno:
- Tajkuni so seveda bili (Rdeča golazen) vendar druge vrste in nekateri jih še sedaj vikajo
- Plača med direktorjem in čistilko največ 3x ... to je nakazovalo, koliko se spoštuje znanje (nič). Pa seveda tudi podatek ni pravi. Včasih je bilo v povprečnem podjetju razmerje verjetno okoli 4, sedaj je okoli 5. Izjem (navzgor/navzdol seveda ne moremo gledati).
- Brezposelnost v YU je bila pred 25 leti čez 17%. Pred 20 leti pa skoraj 20%

Globalno:
- Tajkunov globalano gledano ni. So podjetniki, politiki, kralji. Razlike so bile takrat višje kot so sedaj
- Razlike med plačami v demokraciji so vedno bile in vedno bodo (zakon ponudbe in povpraševanja)
- Brezposelnost je bila po večini višja kot sedaj, v povprečju precej višja kot sedaj (vmes je žal nastopila tako imenovana "potrošniška mrzlica" in se je začelo proizvajati/prodajati veliko nepotrebnih stvari, če je bilo pred 20 leti na svetu X proizvodov za končno potrošnjo jih je sedaj X * 5)

Še kaj?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mislim pa da je tole fejk ,ali pa vsaj zrežirano ,ker ne verjamem da bi otroka z ulice zdravili v sodobnom opremljen bolnišnici ,ker za njih je strošek nad življenjem.
Itak da je fejk. Če otroku tovornjak pelje čez prsni koš mu spešta vse organe in ni šans da preživi.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Tudi jaz mislim, da je en bolan nateg! Tudi v najbolj zabačeni državi na svetu ne bi ljudje mirno hodili mimo povoženega otroka! Osebno bi avtorju tega posnetka navil ušesa, ker je totalni bolnik in sam verjetno nima otrok!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Tajkuni so seveda bili (Rdeča golazen)

Brezveze.

Preden je prišla na oblast "Rdeča golazen" je bilo za navadne ljudi bolj zajebano.
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tudi jaz mislim, da je en bolan nateg! Tudi v najbolj zabačeni državi na svetu ne bi ljudje mirno hodili mimo povoženega otroka! Osebno bi avtorju tega posnetka navil ušesa, ker je totalni bolnik in sam verjetno nima otrok!

Kar tolažite se
smirk-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Marsikdo ima že slabo izkušnjo, ko je hotel nekomu pomagati in jo je slabo odnesel. Ko doživiš svojo razumeš stavek brigaj se za sebe pa če tudi svet gori.

Moja ni tako boleča pa vendar. V parkiranem avtu sem najdel ključe. Zaklenem avto in grem na policijsko postajo predati ključe in registrsko številko. Pričakoval sem hvala zgleden državljan še več takih nasvidenje. Dobil sem vsedi se tukaj povej mi vse svoje podatke in podpiši zapisnik ker v primeru da bo lastnik rekel da mu je kaj izginilo iz avta bomo prvo okrivili tebe.
bonk.gif

Ampak veste kaj, če danes najdem še ene ključe jih spet nesem na policijo, mogoče tokrat anonimno.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Pred časom je bila v LJ skrita kamera... človek padel dol (kao srčna kap) - in žal je kar nekaj časa minilo, da mu je kdo pomagal. V čem se priloženi posnetek razlikuje od tega?

No, no, tvoj celoten post ima glavo in rep, vse (razen zgoraj napisanega) je probably res, ampak ... ne morem, da se ne bi obregnil ob zgornji stavek.

Trdiš, da ni razlike? Jaz trdim, da je ... malo drugače izgleda, če avto (oz.prevozno sredstvo) povozi otroka (2 leti !!!), kot pa, če se nekdo zgrudi ali pa "zgrudi" pred sprehajalci v mestu ... za drugega lahko tudi sklepamo, da je pod vplivom substanc in v tem primeru bo pomoč precej bolj vprašljiva, kot v prvem primeru. Saj ne, da podpiram pasivnost folka, samo opisujem razliko med obema situacijama. In pri prvi ni dvoma, za kaj točno gre ...

In še enkrat: moja razlaga ne opravičuje pasivnosti folka ... ker verjamem, da je res tako.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
[censored] materna pa WTF folku ni jasn. Pa naj bo montaža, potem je bolnik avtor, če je pa res pa vsem folku, ki lagano šetka dalje, da ne omenjam sploh voznikov. Pa [censored], želodec se mi je obrnu in sem prav hitro ugasnil.
Ob takih trenutkih se velikokrat spomnim besed Arneta Hodaliča (se nevedneže fantastičen popotni/reporterski fotograf, obiskuje pa najbolj razsute kraje na svetu..), kateri je že dolgo nazaj povedal, da se je zavestno odločil, da ne bo imel otrok, saj je svet pregrd za živeti. In ob takih trenutkih, so mi te besede nekako logične, sploh glede na to, da obiskuje same take kraje
crazy1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Pred časom je bila v LJ skrita kamera... človek padel dol (kao srčna kap) - in žal je kar nekaj časa minilo, da mu je kdo pomagal. V čem se priloženi posnetek razlikuje od tega?

No, no, tvoj celoten post ima glavo in rep, vse (razen zgoraj napisanega) je probably res, ampak ... ne morem, da se ne bi obregnil ob zgornji stavek.

Trdiš, da ni razlike? Jaz trdim, da je ... malo drugače izgleda, če avto (oz.prevozno sredstvo) povozi otroka (2 leti !!!), kot pa, če se nekdo zgrudi ali pa "zgrudi" pred sprehajalci v mestu ... za drugega lahko tudi sklepamo, da je pod vplivom substanc in v tem primeru bo pomoč precej bolj vprašljiva, kot v prvem primeru. Saj ne, da podpiram pasivnost folka, samo opisujem razliko med obema situacijama. In pri prvi ni dvoma, za kaj točno gre ...

In še enkrat: moja razlaga ne opravičuje pasivnosti folka ... ker verjamem, da je res tako.

Razlike niti ni... http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/289404/
Dejstvo je, da je prav hitro ukrepanje pomembno. In, če se nekdo zgrudi ter mihče niti pogleda ne, kaj mu je - je s tem nekaj hudo narobe.
Poleti je pred prehodom za kolesarje starejši gospod padel s kolesa in se ni takoj pobral. Seveda sem ustavil in šel pogledat (trije pred mano so na pol po robniku zapeljali mimo), ali je OK. Za mano se pa ene trije bebcvi začeli trobit in, ko so se stlačili mimo psovati in s kretnjami nakazovati svoje nezadovoljstvo. K sreči je bil gospod ok, a 80-letnik tudi pri tako banalni nesreči lahko slabo odnese. Lahko pa rečem, da ostali nestrpni "pacienti" niso ok in jim svetujem vsaj psihiatra. Potem pa še enega coach-a, ki jim bo razložil, da niso edini na tem svetu.

Takle imamo tudi v tej naši državici.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ja, ampak ti si napisal "kaj se posnetek razlikuje od tega ..." in opisal situacijo s skrito kamero.

Menda se strinjava, da je očitno, da otrok pod kolesi pomeni krivdo tretje osebe in ne nje same? Dočim pri odrasli osebi ni vedno tako...

Ampak, kot sem že tudi sam napisal, stanje je pa res takšno, kot ga opisuješ. In malo ljudi je, ki bi pomagali sočloveku. So pa to taki, ki pomagajo vedno, ne glede na posledice (ali pač "posledice"), kot se je to zgodilo v tvojem primeru.

zmaga.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Deklica je žal umrla (link).
Vsekakor je največja neumnost, da se razpaslo po zemeljski krogli, da te človek, ki mu pomagaš (žal na napačen način), pozneje toži. Rezultat so tudi taka grozodejstva.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ob 10 so celo na rtv objavil novico o nesreci, o smrti pa se ne.
Pa koga briga ena (verjetno fake) prometna nesreča s smrtnim izidom na Kitajskem. Še naše nesreče vse ne objavijo.

A mislite, da če bi takoj prvi pritekel k deklici, da bi potem preživela?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma, da si [censored] in ne vidiš širše slike je itak vsem jasno. Drugače pa kar se tiče hitre pomoči. Ja v tem primeru bi imela verjetno mnogo več možnosti, glede na to, da so jo povozili 2x, zaradi debilov, ki so se sprehajali mimo nje. Tebi pacientu kaj dopovedati je nesmisel. Tako da že obžalujem teh 15 sekund kolikor sem jih porabil za repliko tebi.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

A je smiselno še dopustiti možnost, da gre za fotomontažo ter da je cela zadeva (še en) interneti hoax?

Sprašujem zato, ker se mi zdi tako iz medicinskega kot iz etičnega vidika vsebina tega posnetka precej nenavadna.

Po moje je hoax. Realni scenarij je, da prileti truma ljudi, ki snemajo s telefona oz. feedajo direktno na Facebook "waaa lejte tooooo"

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ma, da si [censored] in ne vidiš širše slike je itak vsem jasno. Drugače pa kar se tiče hitre pomoči. Ja v tem primeru bi imela verjetno mnogo več možnosti, glede na to, da so jo povozili 2x, zaradi debilov, ki so se sprehajali mimo nje. Tebi pacientu kaj dopovedati je nesmisel. Tako da že obžalujem teh 15 sekund kolikor sem jih porabil za repliko tebi.

Ko si že tak moralnež..pojdi na dolensko pomagat ciganskim deklicam da jih pozimi ne bo zeblo..

In seveda te ne bo..tako kot večino in res večino komentatorjev...

BLA BLA BLA BLA BLA
rolleyes-1.gif