Dama v GLS 500 4M

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Fina gospa ni bila le šparavna, ampak je ogoljufala trgovino in kupca, ki je nato vzel cenejša jajca v dražji embalaži. Če je parkirala na invalidskem parkirnem, še kaj več pove o njenem karakterju (ne može mi niko ništa). Utripalnikov tudi zagotovo ne pozna.

Sam tudi ne vozim ravno poceni avtomobila, pa z veseljem vzamem kak -70% trdi sir, ker ima datum poteka pač danes, v realnosti pa je dober, če ne boljši, še mesece.

Če smo že pri jajcih, najboljša se začnejo s št. "0"
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Sorry, sam en kup buč si napisal. Eni ga nimajo z razlogom...ja, sam ta razlog ni v jajcih za 1€

Ja itak da ne. Ti pa da kaj vedeti o načinu razmišljanja določene osebe. Buče pa ni niti ene.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pač proba, enkrat, ko se takšne dobi z roko v marmeladi, potem se ti pa obeta vrhunska predstava, vredno samega Hollywooda. Običajno pridejo še talentirani igralci s stransko vlogo, mož, sin, hčerka, odvetnik, ni da ni.

Ni pa boljšega občutka, ko vidiš tisti izraz na obrazu, da zdaj se gre pa zares ter da klasični triki ne pomagajo ter zgleda, da bo treba sprejeti posledice.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Če si iz testa da nategns pr jajcih pol bos tud se kje drugje... Pa bodo clkaji
To.

Spet buča. To se bere kot, da se na pošten način ne da prit do CLK-ja. Ali drugače, če si pohlepna baraba, si na dobri poti, da boš bogat. Eno in drugo je pa zgolj izjema kot pravilo.

Se strinjam, da ljudje z veliko denarja znajo z njim delat, se pravi, da si kljub 5mio na banki ne bo kupil 1st class karte za na dopust, ali pa bo brez slabe vesti kupil sir -70%, samo to še ne pomeni, da bo ta človek kradel za ušivih 10 centov. Ali pa da bo sploh kradel.

Itak pa je zgodba izmišljena, avtor samo sklepa in če se mene vpraša, je ona samo preverjala ali so jajca cela. Jih je pač nekdodrug zamenjal ali pa gre za fabrško napako

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Fina gospa ni bila le šparavna, ampak je ogoljufala trgovino in kupca, ki je nato vzel cenejša jajca v dražji embalaži.
Temu se reče kreativno računovodstvo. Jajca so recimo prišla skupaj 5€. Gospa preloži, in plača za ta jajca 4€, se pravi oguljufa trgovino. naslednji kupec pa kupi jajca za 5€, čeprav so bila v bistvu tista manjša, za 4€. Trgovina pa za ta jajca dobi 5€. Se pravi po tvoje sta ogoljufana tako trgovina kot kupec, čeprav je trgovina dobila svoje?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Če si iz testa da nategns pr jajcih pol bos tud se kje drugje... Pa bodo clkaji
To.

Spet buča. To se bere kot, da se na pošten način ne da prit do CLK-ja.

To si pač ti tako prebral oz. razumel in ni tako mišljeno. Sploh ne vem kako lahko iz vsega tega potegneš ven, da se na pošten način ne da do GLSa ampak ok.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Fina gospa ni bila le šparavna, ampak je ogoljufala trgovino in kupca, ki je nato vzel cenejša jajca v dražji embalaži.
Temu se reče kreativno računovodstvo. Jajca so recimo prišla skupaj 5€. Gospa preloži, in plača za ta jajca 4€, se pravi oguljufa trgovino. naslednji kupec pa kupi jajca za 5€, čeprav so bila v bistvu tista manjša, za 4€. Trgovina pa za ta jajca dobi 5€. Se pravi po tvoje sta ogoljufana tako trgovina kot kupec, čeprav je trgovina dobila svoje?

Sem tudi sam na to pomislil. Trgovina je sicer bila ogoljufana, a ne trpi poslovne škode. Razen ugleda, ker ji kupec ne zaupa več in bo zdaj vedno preverjal jajca, ali celo zavil raje v drugo.

Če bi pa se kupcu dalo in bi vrnil jajca, bi mu jih trgovina gotovo menjala in s tem trpela škodo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Bolj je problem, da bo naslednjič tudi on prelagal jajca. Glede na to, kak si mečko želi ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik altermost pravi:
Včeraj sem po naročilu naše moral poleg ostale špecerije prinesti tudi jajca. Ko sem v Leclercu prišel pred polico z jajci sem opazil damico z idealnimi proporci urejeno v nulo s polnim vozom, ki je pregledovala - prelagala jajca, kjer sem imel namen kupiti enaka jajca sem šel še po smetano in se vrnil ter zagrabil tri zavitke jajc in odšel plačat. Spotoma sem med odhajanjem v avto videl, da je damica zlagala robo v MB GLS 500 4M parkiranega na prostoru za invalide. Po prihodu domov me je naša ob zlaganju v hladilnik nazijala zakaj sem prinesel dva zavitka S velikosti in samo enega L - ker vem da sem pogledal na škatlo da bi bila jajca L sem se spomnil damice, ki je prekladala in je morala zamenjati jajca iz škatle L v svojo škatlo S (ki so bila označena z -50%).
Nauk zgodbe
- prekladaj jajca in prislužil si boš GLS-a
- redno pregleduj jajca da doma ne boš nastradal

Tole je pa taka raca, da bolj pa ne more biti
bonk.gif

Povej, Altermost, si morda v tisti špeceriji ogledoval nesojeno taščico
evil.gif
... Neee! Ne more biti! Je Majda čisto v redu ženska. Malce hoh, sicer pa v redu.)

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.817
2.609
113
Pa pravijo, da velikost NE igra vloge!
Mogoče je pa doma skromnejša izbira in tako velika potreba, da GRE v javnost pred drugimi očmi klasirati po velikosti.

P.S. Jap, v veleblagovnicah je veliko "skrite" robe.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Odgovoarjam tebi, ker si omenil cente. Če vi resno mislite, da so ljudje bogati, ker obračajo jajca pa gledajo šest centov, pol vam lahko sporočim, da se motite. To, da nekdo menja jajca ali pa gleda tri oz šest centov je bolj bolezensko stanje kot pa šparanje. Denar se pa obrača drugje in to ne v centih. Bolj se gre za požrešnost in furanje nekih principov v motenih glavah.
467716-post_slo.gif

njihovi možgani pač ne razumejo da pri 00,5€ prišparaš manj kot pri 500€ in zato šparajo povsod. vsi taki sicer ne obogatijo je pa dobra podlaga. potem imaš še take ki ti težijo za 5 centov in pokadijo po dve škatli najdražjih čikov na dan.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vsekakor. bolj sem namigoval da nimajo pojma kako prišparat. če nebi kadili bi imeli 6... 7€ na dan.

pa tudi niso vsi taki skopuhi med temi bogataši. eni so pač bolani. mogoče med bogataši celo ni nič več bolanih kot med reveži samo prej se jih opazi...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
do clk-ja lahko prideš
a) s trdim trdim delom (počasi)
b) s nategovanjem ali kriminalom (hitro)

imaš še opcije dedovanja itd ampak pustimo to...

če nebi videl kakšni ljudje kradejo! in kradejo "malenkosti" prelagajo pomaranče, jemljejo 70%off nalepke in jih limajo na druge artikle nebi verjel. vsi sami uspešneži (zunaj konkreten avto, lepo oblečeni ...)

dejsttvo je da imajo mislenost da povsod probajo mal "stisnt" pa se nabere... in se...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Jaz sem enkrat kupil tehnični izdelek v škatli. Plačam, pridem domov, odprem škatlo in noter vse razen izdelka.
K sreči sem kupil zadevo v tujini in so mi naslednjič zamenjali za novo škatlo z izdelkom noter. Sem pa pričakoval, da me bodo samo obrnili.
Bo izgleda treba na blagajni odpret in preverit, se kot kaže precej krade na ta način.