Dalai Lama

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Si prebral kaj z linkov, recimo tole:

Citat:
. . . few Tibetans would welcome a return of the corrupt aristocratic clans that fled with him in 1959 and that comprise the bulk of his advisers. Many Tibetan farmers, for example, have no interest in surrendering the land they gained during China’s land reform to the clans. Tibet’s former slaves say they, too, don’t want their former masters to return to power. “I’ve already lived that life once before,” said Wangchuk, a 67-year-old former slave who was wearing his best clothes for his yearly pilgrimage to Shigatse, one of the holiest sites of Tibetan Buddhism. He said he worshipped the Dalai Lama, but added, “I may not be free under Chinese communism, but I am better off than when I was a slave.”57

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
...da ne odpiram nove teme...

Tale lama v Sloveniji je tudi "zanimiv":

KLIK.

Citat:
Ljubljančan Ronan Chatellier, bolj znan kot lama Shenpen Rinpoče, ki so ga policisti ovadili zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, je od nedelje na prostosti, so potrdili v budistični skupnosti Dharmaling. Medtem pa je prijavitelj zaradi krive ovadbe ovadil samega sebe.

Ljubljančan, LOL.
evil.gif

Citat:
Rinpoche naj bi imel sicer v preteklosti zato že težave z organi pregona v Franciji, plačal naj bi tudi odškodnino, a je za Dnevnik pred časom to pojasnil zelo skrivnostno: »Slišal sem te obtožbe, vendar je moja kartoteka čista. Česar koli naj bi bil obtožen ali obsojen, če tega ni v moji kartoteki, je bodisi zastaralo bodisi se ni zgodilo

In oblasti dovolijo uvoz takih oseb...

Citat:
Lama Shenpen Rinpoče je bil v nedeljo izpuščen iz pripora, ker je ovaditelj umaknil svojo ovadbo, ki jo je podal pod vplivom določenih opojnih substanc

Je moralo biti nekaj močnega, da je zaštihal sam sebe...

Citat:
Za Chatellierja naj bi dalajlamov predstavnik za vzhodno Evropo sicer dejal, da ne ve, kdo ga je sploh prepoznal kot Rinpočeja, kar je eden od budističnih nazivov. Da Chatellier ni predstavnik dalajlame, priča tudi dejstvo, da se ta kljub Chatellierjevi prošnji menda ni hotel srečati z njim med zadnjim obiskom v Sloveniji.

Glavno da so ovce...