Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Resda je njeno obnašanje obsojanja vredno, ampak delanje norca iz invalidnosti mi je totalno mimo.
Se strinjam s tabo. Punca je invalid in sploh kdo pa kdaj ne izpusti volana iz roke.
Pred kratkim sem brskala po forumih glede prekrškov (znanec dobil kazen in je bilo treba spisat izjavo)...
anyway, zgrozila sem se ob vsemu kar sem prebirala:
policija se je v zadnjem času (odkar velja zadnji zakon, od lani - Janševa zapuščina) začela spravljat nad pešce, ki prečkajo cesto ob rdeči luči ali kjer ni semaforja (in tudi prometa ne), če greš ven ponoči brez kresničke dobiš kazen, kolesarje ustavljajo in delajo alkoteste.
V večini primerov možnosti za pritožbe sploh ni.
Na cestah so radarji, veliko radarjev in ne na kritičnih točkah, ampak nalašč postavljeni ob kakšnih neobljudenih cestah, po možnosti zraven zebre, da je ja kazen višja. Samo, da se polni državni proračun. Če voziš predolgo po prehitevalnem pasu in te vidi policija, te ustavijo, dobiš kazen.
Pa to je samo policija! DURS letos izdal baje več kot 100.000 davčnih napovedi z napačnimi izračuni. Opravičili so se in to je to. Nobene ne bodo še enkrat poslali, ker očitno računajo, da ljudje ne bodo računali sami (kar je žal res) in da bo njihov denar ostal v proračunu. Kako je to sploh možno??
Ko sem si izračun naredila v eDavkih je prišel točen, vračilo. Ko dobim od DURSA je izračun napačen, imam doplačilo. Upoštevana nižja olajšava kot bi morala biti, vsi ostali zneski pravilni. Laik ki se ne poglablja v izračun še opazil ne bi in mislim, da točno na to računajo. Država nas hudo zavaja, saj vsi uporabljamo isti sistem, kako da se je zgodila napaka? Mogoče napaka, ampak načrtna napaka.
To ni več pravna država, ampak diktatura.