Da se ne bi nategnil

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

SPloh nisem vedel da to folk prodaja in da to kdo kupuje, jaz lahko pomoje kupim kakšnih 6 mobitelov na mobitelu hehe pač starši podaljšujejo naročnine mobitelov pa ne menjajo....
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Samo, kakor sem prebral na prejšnji strani, rotaš telefon in zamenjaš IMEI, vendar je to preveč zame. Vendar, če spremeniš IMEI, je še kaka druga možnost, da ti ga zaklenejo al je to dokončna rešitev?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ

SPloh nisem vedel da to folk prodaja in da to kdo kupuje, jaz lahko pomoje kupim kakšnih 6 mobitelov na mobitelu hehe pač starši podaljšujejo naročnine mobitelov pa ne menjajo....
smile-1.gif

Na Bolhi je kar nekaj oglasov tipa 'vzamite katerikoli telefon s ceno pri paketu XY in vam ga prodam za 100€ dražje'.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Samo, kakor sem prebral na prejšnji strani, rotaš telefon in zamenjaš IMEI, vendar je to preveč zame. Vendar, če spremeniš IMEI, je še kaka druga možnost, da ti ga zaklenejo al je to dokončna rešitev?

Mogoče še preko MAC številke Wi-Fi modula, ampak ne verjame, da ga telefon odda v omrežje, ko je povezan preko GSM/3G.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nisem vedel da sploh kdo plača za kaj takega hehe bi bil zdaj malo bogatejši
tongue-1.gif

To pali predvsem če prodajaš razne iPhone, SGS, Note... torej za ljudi, ki jim je 2 leti predolgo čakat, da jim poteče lastni aneks, hočejo pa imet nov telefon.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
In je razlika med ceno na aneks in redno ceno pri konkurenci dovolj velika, da se splača to delat. Na ta način sem do sedaj prodal 2 ali 3 telefone. Nekoč je bila višja subvencija (in manj konkurence)in se je bolj splacalo to delat. Sedaj nočem sklenit aneksa za 2leti za telefon ki je v sunvenciji nekaj 10evrov cenejsi od redne cene pri konkurenci. Da raznih ebayev in podobno ne omenjam. Itak pa so danes zanimivi samo se telefoni na umts aneks, gsm skoraj ni vec.... Pri nekaterih modelih pa bi se dalo ujeti se kakšnih 100 (+) evrov,glede na konkurenco pri nas.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jah nwm recimo iPhone ne dobiš ceneje, ko pride ven; recimo z naročnino + 5 GB prenosa+pogovori...itd; daš za 2 leti 1000€; če odšteješ naročnino pa prenos...pa je 600€ za tak denar ga pa težko dobiš k pride ven; Je pa res kdaj ga kupiš ter kakšne potrebe imaš;