Da se javim... Prometna!

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če jih zbiješ s 50 al pa z 85, so šanse za preživetje oz. razlika v posledicah "tu-tu".

Če se boš peljal 85 km/h in bo nekdo 20m pred tabo stopil na cesto ga boš povozil s polno hitrostjo. Če pa boš peljal 50 km/h pa boš imel že približno 6 m zavorne poti. (če predpostaviš, da je reakcijski čas povprečno 0,8-1 s).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če boš vozil pa 10, bo pa že na drugi strani ceste, preden boš ti tam

dajmo povsod 10 vozit?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Če še ne veste, dovoljena minimalna hitrost je le za polovico manjša od omejitve, torej kaj kotalita bučke.

Če pa nisi sposoben oceniti svojega znanja, si si sam kriv in za tvoje ter naše zdravje, je res bolje da greš na avtobus.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Če bi pa peljal 100, bi pa šel mimo njega preden bi sploh stopil na cesto.. če bi pa vozil ata nafilan z tabletami pa bi pešča zbil pri 50 z 0m zavorne poti..eh, samo da je po predpisih vozil..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
To kar ti folk dopoveduje niso predpisi ampak fizika. Poglej si graf -> http://www.tecajcpp.com/cpp/hitrost.php#.

Zmeraj me je čudilo, kako se nekateri radi primerjajo s slabšimi vozniki (upokojenci, pijanci...) in ne z normalnimi. Dejstvo je, da ko opravičujete hitro vožnjo s tem, da imajo upokojenci slabše efekte, sami sebe vržete v skupino manj sposobnih voznikov (pa naj bo za slabšo sposobnost kriva starost ali neumnost).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej to je to, pol pa trezn sred ceste zbije gručo alkoholizirancev, pa mu sledi 10-15.
(ker pri 85 res takoj spregledaš maso 5ih ljudi sred ceste; pri 50 pa jih vidiš v momentu)
bonk.gif

Če jih zbiješ s 50 al pa z 85, so šanse za preživetje oz. razlika v posledicah "tu-tu".

Kvečemu ti pri 50 katerega posrka pod avto, medtem ko bi ga pa pri 85 odbilo kot pinkponk žogico.

Prenapihujete eni, z 85 se v krajši razdalji ustavim z ABS, orng gume, refleksi, kot pa en stardec z jugecom z 50, z nalitimi
Sava, bosanskim "držiga" ABSom in refleksi morske zvezde.

Kajšele če se gremo lovlenja avta ko začne poplesavat levo in desno.

Ker če se more nekdo z 911 turbo izven naselja držat 90, pol se more voznik jugeca držat 60. Bremz pot je enaka.
facepalm_implied.jpg

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
467716-post_slo.gif

Lej, tudi sam sem proti hitri vožnji v naselju in čeprav imam rad hitro vožnjo se omejitev v naseljih več ali manj držim. Ne morem pa pljuvat po objavi če vem, da sem tudi sam kdaj ponoči stisnil pred koncem naselja po principu ''saj je noč, ni nobenega'' . Pa ne me napak razumet, nisem ponosen na to. Me pa samo moti to da se prehitro vožnjo dostikrat postavlja pred nezbranost za volanom, ker konec koncev kaj ti pomaga krajša zavorna pot, če pa je reakcija 2+ sekundi.. tudi teh ''če bi bilo tako, bi.. '' je lahko ogromno in objava z vožnjo 100 skozi naselje je bila mišljena bolj sarkastično, kot teoretična možnost.

Nazadnje urejeno: