Curiosity na Marsu!

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
NASA že naletela na težave
wink-1.gif

480458_10151013327568860_1458356792_n.jpg

Glede nato kaj so ameriški novoselci naredili s staroselci jih čist razumem marsovce
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
OOO HI-RES fotka Marsa!
Pravzaprav je ena precej low res fotka. Ko bo ena prava HI-RES zadeva, bo resolucija merjena v tisočih pikslov na vsako stran slike

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Tisočih pixlov na stran? Ok prov fotka je označena kot hi-res na strani NASE! Vrjetno pa se motim, saj tega ne spremljamo natančno.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
NASA že naletela na težave
wink-1.gif

Glede nato kaj so ameriški novoselci naredili s staroselci jih čist razumem marsovce
grin1.gif

Kul post ampak na Marsu ni življenja, Težava je že v izhodišču torej je vse kar si napisal brez veze. Amerika osvaja Mars ampak Mars je Mars ne Amerika

BTW slike je že tretjič objavljena v tej temi tako, da postaja nezanimiva in neinteligentna

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj proti tisti prvi je res hi-res, ampak ko bo štartala glavna kamera na stebru (ima švoh 2 mpiksla), pa ko bodo začeli sestavljati te slike v panoramo, bo pa resolucija letela v 10 in več tisoč pikslov na sliko. Celo 720 HD video lahko snema (žal samo z 10 slikcami na sekundo)

Tukaj imaš vse, pod Specifications:
http://en.wikipedia.org/wiki/Curiosity_rover

Ter primerjavo računalniških sistemov s prejšnjimi roverji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_embedded_computer_systems_on_board_the_Mars_rovers

Res je, samo 2 GB disk ima.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Kul post ampak na Marsu ni življenja,

Ain' that the truth!!! Mr. Realistic
wink-1.gif

Citat:
Težava je že v izhodišču torej je vse kar si napisal brez veze.

Brezveze pisanje na Alterju.... hja no res sem pljunil v morje, si večkrat dovolim...

Citat:
Amerika osvaja Mars ampak Mars je Mars ne Amerika

Ja, zaenkrat se Mars še kar dobro brani s težkimi pogoji za bivanje ljudske rase....

Citat:
BTW slike je že tretjič objavljena v tej temi tako, da postaja nezanimiva in neinteligentna

bom mogoče se tolk zasekiral pa bom naslednjič extra pobrisal v quoteu just 4 you
cool-1.gif

aja pa še hotel sem dodat glede koristnosti zdajšnjih dosežkov - se strinjam, da če ne vidiš dlje od podna pirovske flaše ki jo cuzaš (ne leti nate, g. citirani), potem res ni kaj prida ampak tudi ko so v 3M izumili eno lepilo, je sedelo leta in leta na polici neuporabljeno, potem pa so ga ponucali za post-it piltke pa poglej kaj je ratalo ...

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
2.5miljardi ni malo denarja. Tudi za 8 let.

20 milijard, ki jih npr. letno porabijo za hlajenje šotorov v Iraku in Afganistanu, ali 700 milijard, ki jih je USA vlada čez noč sproducirala za bail out bankirjev tudi ni malo... Od česa bo več koristi? Če mene vprašaš, je teh 2.5kM$ noro dobro porabljen denar.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.503
124
63
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
2.5miljardi ni malo denarja. Tudi za 8 let.

20 milijard, ki jih npr. letno porabijo za hlajenje šotorov v Iraku in Afganistanu, ali 700 milijard, ki jih je USA vlada čez noč sproducirala za bail out bankirjev tudi ni malo... Od česa bo več koristi? Če mene vprašaš, je teh 2.5kM$ noro dobro porabljen denar.

Vids, tko tud nasa vlada odgovori, s primerjavami, in potem zvodeni prvotni clanek...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
A ne bi bilo lepo, če bi znali te probleme rešiti? Ne pravim, da bodo konkretno te probleme rešili ravno z obiskom Marsa. Možno pa je. Je pa tudi možno, (karikiram) da bodo ugotovili, da ravno v takih atmosferskih pogojih lahko razvijemo zdravilo za rak

Citiral sem samo en delček z razlogom. Rak bi bil že zdavnaj rešen, samo še ni. Tudi bi se lahko že ohohooooo let nazaj vozili na elektriko pa se komaj sedaj nekaj premika. V razmislek.

Hočem reči, da karkoli bojo ugotovili na marsu, bojo tebi povedal samo toliko kot oni hočejo. Mogoče se bojo zraven še malo zlagali. Preverit itak ne boš moral. V razmislek.
wink-1.gif

Sicer pa super, da se premika naprej.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.779
113
Rak ne bi bil še rešen, z elektro vozili se ne bi vozili že ohoho let nazaj.

Ja, pa res ne pozabi omeniti teorije zarote, da nam NASA prikriva xyzž stvari na Marsu
grin1.gif

Ne bluzit no.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ma kaki, NASA je sitna riba. Bilderbergerji ali kaj so že, ti vse prikrivajo, da lahko vlečejo maximalne dobičke od zastarelih tehnologij.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.503
124
63
Rak je stvar zase. Kljub temu da od 70'tih uspesno delajo poskuse z antineoplastoni ki imajo visok ucinek zdravilnosti, jim farmacevtski lobi nikoli ne bo dovolil dokoncati cesarkoli. Prav tako glede kronicnih bolezni, saj jim je tu glavni vir zasluzka. Na avte se pa ne spoznam, me pa zanima zakaj tolk traja glede elektrike. Zarad naftne industrije ali ?
Spomnim se, ko so CD-ji vn prsli, pa je Sony pritisnil tako, da se par let proizvajalci niso smeli Write-rjev prodajati, ceprov so jih imeli.
Skratka, dnar igra veliko igro pri vecino "izumov" ki drugim niso pogodu.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Celo 720 HD video lahko snema (žal samo z 10 slikcami na sekundo)

zakaj ne full hd? ok, mi je jasno, da bi pretok full hd filma iz marsa na zemljo lahko bil problematicen..

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Če grem lahko malo offtopic... mene pa naravnost preseneča kakšni razgledani multitalenti in strokovnjaki iz vseh področij so na tem forumu. V vseh temah se pojavljajo isti vzdevki in čisto na vseh področjih blestijo, vse od avtomobilizma, gradnje, ljubezni, astronomije, zgodovine, politike, ni da ni! Naravnost pozitivno šokiran sem!!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.779
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Rak je stvar zase. Kljub temu da od 70'tih uspesno delajo poskuse z antineoplastoni ki imajo visok ucinek zdravilnosti, jim farmacevtski lobi nikoli ne bo dovolil dokoncati cesarkoli. Prav tako glede kronicnih bolezni, saj jim je tu glavni vir zasluzka. Na avte se pa ne spoznam, me pa zanima zakaj tolk traja glede elektrike. Zarad naftne industrije ali ?
Rak ni ena sama bolezen. Raka imaš 100+ različnih vrst in vsaka se drugače odziva. Zdravilo, ki uspešno zdravi določen tip raka, ne bo delovalo na drugem tipu. Poleg tega more biti zdravilo dovolj strupeno, da ubije rakave celice, a hkrati ne pokonča človeka-malo težko izvedljivo, ker se v tem primeru ne gre za xyz bikrob, ampak za telesu lastne celice, ki se jim je malo strgalo. To sta glavna problema, poleg še kupa drugih, zato je razvoj na tem področju počasen. Univerzalnega zdravila za rak pa jasno nikoli ne bo.

Glede elektro avtomobilov-naftna industrija ima samo toliko zraven, da je vozilo na nafto veliko, veliko cenejše od primerljivega elektro vozila. Zato se že iz ekonomskega stališča elektro avto ne splača. Potem pa so tukaj še problemi s kapaciteto baterij(bla, bla, bla, nihče ne zavira razvoja baterij, saj avtomobili NISO edini porabnik le teh), polnenja le teh, premalo proizvodnih/prenosnih zmoglivosti za elektriko,... Zato so elektro vozila bolj kot ne le drag butični izdelek z omejeno uporabnostjo. Šele sedaj se stanje počasi izbolšuje, bo pa minilo še kar dosti let, predno bo elektro avto enakovreden "običnemu"

B81

22. jul 2007
37.936
11.126
113
Hehe, teh ni ravno veliko...
grin1.gif

Jaz samo čakam, kdaj bosta jest5 in Utiševalec imela nek Who knows more contest
smile-1.gif