čudni klici

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Opcij je več. Lahko gre za klasičen scam in ko pokličeš nazaj ti nek nigerijc začne prodajat pravljice.

Druga opcija je da gre za "scanning" nekega slovenskega "osebka". Enostavno ponoči z neke XX neizsledljive cifre kliče na bloke številk in s tega dobi bazo ki jo potem pol leta obdeluje klicni center in prodaja "top shop" robo!

Tretja opcija je širša zarota v kateri sodeluje vsaj en telekomunikacijski operater. Itak pa se danes da z malo denarja dobiti fake številke ki se potem uporabljajo za routing na komercialne odzivnike.

V vsakem primeru koristi od klicanja nazaj ni!
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
dobro četrta ocija je, da preverjajo če si doma in ti potem stanovanje obrnejo...
zate gotovo ni nič dobrega če kličeš nazaj. bolj me zanima če imajo oni kaj koristi.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
mater zaradi te vaše teme se danes skoraj nisem javil na klic iz avstralije, ker mi ni bla poznana številka
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Tudi sam, sem prejšnji teden nekaj po polnoči dobil podoben klic iz ene izmed v temi navajane številke, zakaj ne vem, vendar nisem odgovoril ker načeloma vse številke iz tujine jki jih imajo moji bližnji poznam.Je pa res čudno za tako množičnio pojavljanje klicev.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.664
3.172
113
v lokalni ostariji
utisevalec scanning bi raje naredil tekom dneva.je več gsm-jev prižganih.

domnevam da je zadaj kakšna komercialna linija ali pa scam kakšnih nigerijcev... ob 2h ponoči je tam pri njih dan a ne?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Nigerija je približno na isti zemeljski dolžini, torej sonce vzhaja in zahaja približno ob enakih urah, kot pri nas. Je sicer na različni zemeljski širini, ampak to ne vpliva na sončni vzhod in zahod, ampak na to, da imajo ravno obraten letni čas, kot pri nas (recimo, pri njih je zdajle pomlad).

Če je pri nas noč, je dan v državah, ki so nadrugi strani zemlje po smeri vzhod-zahod, ne sever-jug
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nigerija je približno na isti zemeljski dolžini, torej sonce vzhaja in zahaja približno ob enakih urah, kot pri nas. Je sicer na različni zemeljski širini, ampak to ne vpliva na sončni vzhod in zahod, ampak na to, da imajo ravno obraten letni čas, kot pri nas (recimo, pri njih je zdajle pomlad).

Če je pri nas noč, je dan v državah, ki so nadrugi strani zemlje po smeri vzhod-zahod, ne sever-jug
smile-1.gif

No no, glede dneva hitro popravi! Mogoče že res da s-j ne vpliva na časovni pas, vpliva pa še kako hudičevo na sončni vzhod in zahod! Poleg tega je nigerija na severni polobli in ima enako zimo/poletje kot mi (no ja, razlike so "malce" manše ker so skoraj na ekvatorju)!

Sicer pa kitajci pa razni ostali "biznis makerji" kličejo lepo v evropo v "pravem času" (za njih je to noč/zgodaj zjutraj).

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Zakaj preprosto ne pogledate na internet
wink-1.gif

pa še vreme je zraven, ki ni ravno jesensko, ampak bolj pomladno, zime praktično ni ..
blizu ekvatorja so noči enako dolge kot dnevi

Current time in Nigeria

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Eto, ravnokar sem dobil klic z ene take številke na moj telefon. 1 sekundo je zvonilo, potem je bilo odloženo.

Številka pa je: +8813131496

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Now that's odd... 8813 pripada Ellipsu/Elipsatu... Ki nima niti enega satelita... In v principu ne bi smel niti cifer uporabljat.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
mater zaradi te vaše teme se danes skoraj nisem javil na klic iz avstralije, ker mi ni bla poznana številka
smile-1.gif
02 je Maribor, ne Avstralija.
Pa glih en huda štajerka te je hotela zapecat...
frown-1.gif

Sej ne.
smile-1.gif
En štajerc ti je hotu vic povedat.
Btw, vic, je dober
hysterical-1.gif