CRO cena kave

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
To je zato ker je moski in ima boljso placo kot zenska, ne pa zato ker je tujc
wink-1.gif

Naj posname se obratno sceno. On v hrvaskem, ona v anglescini. Bo dobila za zastonj kavo.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
aj kdo k ne razume kelnarja? jest ga
grims-1.gif

sicer pa gre to delat v poreč, dobr da ni bunk fasal v tisti greznci
cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Če bi jo naročil v slovenščini bi bila cena 15 kun.
Seveda, pol komentatorjev to piše, pa še nisem slišal, da bi se komu to dejansko zgodilo.
Je pa res, da Hrvati mutijo z računi na polno. Dobiš ga ali pa ga ne, ali je napisan na roke, ali je čudno sestavljen itd. Ne vem, kakšne davčne blagajne imajo oni, ampak se mi zdi, da se gostinci ravno dosti ne ozirajo nanje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
To je Cafe Central na glavnem trgu (trg svobode) v Poreču (nasproti pošte in cerkve). Če gre kdo preverit, kakšna je cena za Slovence.

Sicer pa tudi če bi bila cena 8 kun, ob plačilu z bankovcem za 10 kun natakar za tujce ne bo imel drobiža.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Beri komentarje pod članki o Sloveniji, pa boš videl, kako nas imajo radi. Pa so ljudje z imeni in priimki, ne z nicki.

Sicer pa zna biti kafa še dražja od tiste iz začetka teme.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Beri komentarje pod članki o Sloveniji, pa boš videl, kako nas imajo radi.
Komentatorji pod takimi članki so "bezobrazni ljudi" in ne delujejo v gostinstvu. Zelo dvomim, da bi šiptarska mafija, ki obvladuje velik del istrskega obalnega gostinstva (ter delno kvarnerskega) tako strašno bila nastrojena proti Slovencem. Jaz nisem imel nikoli, ampak res nikoli, kakršnihkoli težav zaradi gostincev samo zato, ker sem Slovenec. Kaj pa pišejo razni brezdelni komentatorji na tvojih omiljenih medijih, pa to nima veze z realnostjo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
nč novga

tud v grčiji majo en cenik za tujce, drug pa za domačine
smile-1.gif

Na kubi imajo eno valuto za domačine, drugo za turiste
hysterical-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nevem kje najdete take.gostilne ze celo zivljenje hodim na hrvasko in so vedno normalne cene?
10 kn je za večino normalna cena, ni pa poštena.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

Saj tukaj ni problem v tem, koliko stane kava (8 HRK je priblizno 1€, 10 HRK pa priblizno 1,33€ ... torej podobne cene, kot pri nas ... ) ampak da je v istem lokalu za enega gosta ena cena, za drugega gosta pa druga ... Morali pa bi se vlogi obrniti... da bi on govoril hrvasko, ona pa anglesko ... Mogoce pa so razlicne cene glede na spol in ne glede na to v katerem jezku narocas
smile-1.gif
...

nevtralec

Pripravnik
6. jan 2014
62
4
8
jaz sem mel do zdaj zmerom dobre izkušnje.. tako v istri, kot v dalmaciji, pa tudi drugje. dobr, sej se najde kak težak od natakarja, ampak veliko pa na njihov odnos vplivamo tudi gostje

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nevem kje najdete take.gostilne ze celo zivljenje hodim na hrvasko in so vedno normalne cene?
10 kn je za večino normalna cena, ni pa poštena.
Simonov zaliv...kapucin v papirnatem loncku 2.8€ to je postena cena...

13. jul 2011
2.677
626
113
če je cena jasno označena na ceniku in je enaka za vse, potem je poštena, ja. Pač pretirana, ampak poštena.