Črn ekran ob vklopu

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Po vklopu prenosnika se mi pokaže samo črn ekran...a to pomeni, da je šel dokončno po gobe al je kaj upanja, da je samo disk zanič al kaj drugega?

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Po vklopu prenosnika se mi pokaže samo črn ekran...a to pomeni, da je šel dokončno po gobe al je kaj upanja, da je samo disk zanič al kaj drugega?

Si preprican, da je zares crn ? Vecina ljudi to misli za ekran, kateremu je krepnila osvetlitev.

Najdi eno solidno luc in ga osvetli malo od strani. Se vidi na njem normalna slika (le brez osvetlitve od zadaj) ali ne ?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
ekran postane bel, disk se zaganja, enkrat na sekundo približno slišim kako se požene, lučka za disk ne utripa...potem pa slišim zvok za BIOS, po tem zvoku se disk ne zaganja več

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
sem že, ne pomaga...mam pa pokrove dol, pa je hladilnik sumljivo zelo vroč po eni minuti. ma to kako vezo?

imam od približno isto starega prenosnika rame in procesor. Zdaj toliko se ne spoznam, izgledajofizično enaki, to sem prepričan. Lahko kaj skurim, če poskusim menjat?
smile-1.gif

no rame sem že, ni spremembe...

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najprej odstrani disk iz masine in poskusi ponovno. Napisal si, da se "pozene" enkrat na sekundo, kar ni normalno (pozene se samo enkrat, ce deluje normalno, vsaj dokler ga kaj ne izkljuci, npr. OS zaradi sparanja z baterijo).

Kaksen "zvok za BIOS" slisis - pisk ? Je prej vedno zapiskal po vklopu (marsikateri prenosnik ne zapiska) ?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Za zvok ne vem, če je prej piskal....zaj sem vzel ven disk pa je vse isto, sam sedaj zapiska ne več..disk se je prej prav zaganjal vsako sekundo, čudno....

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
In se vedno ni slike, kljub temu, da si sumljivo delujoc disk vzel ven ? Ce iams moznost, poskusi z zunanjim monitorjem na vseh konektorjih, ki so namenjeni prikazovanju videa (VGA, HDMI, karkoli pac ima tvoj prenosnik).

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Imaš Acerja ? Sem anletel že na 3 takšne kose, ki so se zaganjali venomer (zaslon črn). Okvara grafike, nekakšna serijska napaka.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ne, toshiba je...verjetno je plata. Na nekem drugem forumu mi je nekdo povedal, da je 8 od 10 primerov kriv nek čip, ki se da menjat...sam ne vem če se mi da s tem ubadati trenutno.