Crash Test Q7 vs. Fiat 500

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Problem je nekompatibilnost v višini avtomobilov, ker se Q7 zarine nad prečne nosilce v Fiatu in ni obtimalne asorbacije energije. Višina odbijača oziroma prečnega nosilca bi morala biti med avtomobili standarizirana. Ampak o tem v naslednjem desetletju.

O temu se v EU ogromno govori že desetletje. Dela se pa na žalost ne preveč.
frown-1.gif

Pri nas so bull bar-i in odzadaj kljuke za prikolice itak nekaj normalnega.
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Problem je nekompatibilnost v višini avtomobilov, ker se Q7 zarine nad prečne nosilce v Fiatu in ni obtimalne asorbacije energije. Višina odbijača oziroma prečnega nosilca bi morala biti med avtomobili standarizirana. Ampak o tem v naslednjem desetletju.

Če dobro razumem to besedilo
Citat:
Besonders tragisch sei jedoch, dass aufgrund des fehlenden Partnerschutzes des Audi keines der beiden Kinder auf dem Rücksitz des Fiat diesen Unfall unbeschadet überleben würde. Dagegen würden die Verletzungsrisiken im Audi Q7 für alle Passagiere auf einem eher geringen Niveau liegen.

govori o tem, da je Audi pravzaprav narejen preveč trdno oz. egoistično.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Taki testi so po mojem mnenju bedasti. Naj izberejo avtomobile, ki so vsaj približno v enakem velikostnem razredu (čeprav mi vedno na misel pride crash med Modusom in Volvom). To je enako, kot bi v boksarki ring spustil mene, ki imam 90+kg in nekega prvošolčka.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

Če dobro razumem to besedilo
Citat:
Besonders tragisch sei jedoch, dass aufgrund des fehlenden Partnerschutzes des Audi keines der beiden Kinder auf dem Rücksitz des Fiat diesen Unfall unbeschadet überleben würde. Dagegen würden die Verletzungsrisiken im Audi Q7 für alle Passagiere auf einem eher geringen Niveau liegen.

govori o tem, da je Audi pravzaprav narejen preveč trdno oz. egoistično.

Trd? Seveda je trd, kako bi pa zgledal mehak podaljšek qrca?!?
evil.gif

Ne vem, če je to egoistično, da narediš en ogromen avto pa ti pridela samo 4* na testu (glede na to, da se večina tovarn v reklamah hvali s 5*, očitno to pri ljudeh pali). Jaz bi prej rekel slabo skonstruiran.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kakorkoli nekako je potniška kabina malčka vseeno ostala cela..šanse za preživetje nekako so...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
kripa odzadi je verjetno maksimalno nalozena
Napise se V W in ne WV ker ke VolksWagen
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno: