CPP

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Malo za osvežitev cpp-ja. do konca aprila je brezplačno.
Link: www.ecpp.si

Priznam prvi test je bil 90,21%, tako da sem ga komaj opravil
cheer.gif
Izpit naredil nekaj čez 6 let nazaj.
Oče z izpitom že 30 let je imel: 82.53%. Sicer nič kaj kritičnih odgovorov, razen eno križišče.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hmmmm....če opravim izpit b z avtomatikom, MORAM voziti le avte b z avtomatikom????????????????????????
opa...test 1.1, vprašanje 14.
od kdaj pa to???

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
hmmmm....če opravim izpit b z avtomatikom, MORAM voziti le avte b z avtomatikom????????????????????????
od kdaj pa to???

Ne vem sicer od kdaj, ampak tako je že kar nekaj časa in ja če v avtošoli narediš izpit na avtomatiku se ti to vpiše v vozniško dovoljenje in lahko voziš samo vozila z avtomatskim menjalnikom.
Sicer pa podobna stran je že do sedaj obstajala, samo da si na enkrat dobil samo 15 vprašanj, več ponovitev si naredil več novih vprašanj si dobival. Ampak mislim, da nikoli vseh.

lp.

tony

Guru
23. jul 2007
9.671
1.487
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
od kdaj pa to???

Halo?
confused-1.gif

Če naredim izpit z biciklom, to ne pomeni, da znam potem tanker vozit
zmaga.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
čak no...jaz sem naredil izpit z ročnim menjalnikom. a to pomeni, da moram, če kupim sedaj avtomatika, delat ponovno izpit? a kar nenadoma ne znam več vozit in nisem sposoben za vožnjo?
še dobro, da si nisem nekaj mesecev nazaj kupil avtomatika, saj sploh ne bi smel vozit
frown-1.gif

@toni: nekateri naredijo izpit za avto, pa vidiš, kakšne bedarije delajo po cesti. če imaš izpit, to ne pomeni, da znaš (ali ne znaš) tudi voziti
smile-1.gif

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
čak no...jaz sem naredil izpit z ročnim menjalnikom. a to pomeni, da moram, če kupim sedaj avtomatika, delat ponovno izpit? a kar nenadoma ne znam več vozit in nisem sposoben za vožnjo?
še dobro, da si nisem nekaj mesecev nazaj kupil avtomatika, saj sploh ne bi smel vozit
frown-1.gif

@toni: nekateri naredijo izpit za avto, pa vidiš, kakšne bedarije delajo po cesti. če imaš izpit, to ne pomeni, da znaš (ali ne znaš) tudi voziti
smile-1.gif

Če imaš imaš vozniško dovoljenje kat. B brez omejitve lahko seveda voziš avtomatski menjalnik, saj ne zahteva nobenega dodatnega znanja. Pri vozilih z ročnim menjalnikom pa moraš znati upravljati sklopko in koordinacijo gibov... ,kar pa lahko nekaterim predstavlja težavo sploh starejšim in zato se odločijo delati izpit na avtomatskem menjalniku, kar pa se jim seveda vpiše v vozniško dovoljenje. Skratka če si delal izpit na ročnem menjalniku lahko voziš oba, če si delal izpit na avtomatiku pa lahko voziš samo avtomatika.

lp.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
frown-1.gif

smile-1.gif

Tudi ti si nemara kupil izpit, če ne veš tako osnovnih reči.
Če imaš izpit za avtomatika lahko furaš avtomatika, če pa imaš normalen izpit, pa lahko furaš oboje, ker če znaš prestavljati, znaš voziti tudi avto, kjer ni potrebno prestavljati, obratno pač ne.

To je bolj za kake američane, ki se priselijo sem in še niso videli avta z ročnim menjalnikom v lifu.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
aha, no, to je že malo bolje razloženo
smile-1.gif

in če hočeš voziti avto z ročnim menjalnikom? moraš na šnelkurs ročnega šaltanja?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Moraš delati izpit zanj. Saj v praksi mislim da noben ne gre delati izpit za avtomatika, ker z navadnim izpitom lahko furaš pač oboje in bi bilo to neumno.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Zanimivo... A pol jaz ko sem C kategorijo naredu na šamar menjalniku zdaj ne smem vozit hakl variante menjalnika?
evil.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
ej, sorry, ampak tega detajla bi se pa spomnil
smile-1.gif

Če nekdo rabi 15 let, da se nauči nova pravila (v krožnih križiščih), je bolje, da neha vozit za vedno.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
KSZ Vozilo z avtomatskim menjalnikom v avtošoli je popolnoma nerentabilno za učenje! (samo "par" kandidatov na leto!) Večinoma se tako vozilo uporablja za spremstvo pri učenju motoristov!

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
Ponavadi so vozila v šoli vožnje z avtomatskim menjalnikom namenjena kandidatom, ki imajo kakšno "fizično hibo" in zaradi tega ne morejo upravljati vozila z ročnim menjalnikom.

Nazadnje urejeno: