Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.065
6.916
113
pri taščici
Sedaj izredni sestanek predstavnikov staršev.
Me zanima, kaj bo priletelo na mail :).
Zanimivo, aktivni starši. Ko bi bili se za druge zadeve tako aktivni.
No, mene je klicala samo ena prestavnica (prejsnji teden ze ) drugega razreda, ces da jo starsi sprasujejo kako se bodo uprli.
Nekih mejlov in klicev drugih starsev na to problematiko na sreco ni bilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.065
6.916
113
pri taščici

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
V šoli mojih dveh otrok je le pri najmlajšem nastal revolt. Približno polovica staršev je proti ostali nič ne pišemo. Ena celo napiše da je kislina na palčki, pa je takoj na Siolu bil demanti na to kislino. Jaz se sploh ne grem več teh igric, al se kdo cepi al ne mi dol visi, vsak odgovarja za sebe( no moral bi tudi za okolico) ampak folku se je zmešalo, vidi samo pravice, sončke...pa še politiko se grejo.
btw, tudi ta covid forum bolj ko ne zadnjega preberem oziroma cel forum brišem, ker je preveč tega. Eni so za eni proti in škoda se kregati ter deliti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.523
113
Ugibam, da je ravno tista polovica proti, ki ima itak vedno neke težave, če ne z malco pa z bralno značko. Pr nas zanimiv da ni blo kake drame.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: zino in Hanzi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.579
2.390
113
Pomurje
Pri nas tudi samo ene par.

Smo pa dobili vsi mail od ravnatelja, kaj se gremo.
Dobi danes dopis, kaj se on gre. Če je videl kdo protestira naj njim piše.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sandra
sicer je blo to pred 100 leti (pa znanost in to), ampak od zacetka so v velikem delezu umirali mlajsi od 65, mogoce zaradi tega ker so bili starejsi ze izpostavljeni (druge vrste gripe) in imeli doloceno imunost zaradi tega
je pa zanimivo, da so tudi takrat na Danskem belezili precej nizjo smrtnost kot drugje po Evropi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.787
113
Bom napisal samo to: vlada bo uspešno brez pomankljivosti izvedla še en ukrep. Bravo Janez, Simona in druščina. Dobro delate.
V roku par ur bote razumeli pomen tega posta. Najkasneje jutri. Odv kdaj dobite obvestilo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
A so spet pošiljali okrožnico ob 23h da se morajo danes učitelji pripravit na nekaj novega kar nastopi jutri, podrobna navodila pa pridejo danes ob 18h?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
LOL zdaj se bo hitro vidlo kolk je fsekanih - uradno,....tak % otrok ki ne bo v šoli, zaradi palčke, tak je % fsekane brezdelne populacije, brez perspektive. V sredo bo ta podatek. In proti te temu v demokratičnih sistemih ni rešitve...propad družbe.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.432
3.813
113
davorinm.wordpress.com
Še enkrat, kaj bo v celotni epidemijo pomagalo, če polovimo 100% šmrkavih šolarjev, obenem bo pa v istem momentu 300 60+ letnikov na intenzivi?

Sej bi razumel, če bi za vsakega odkritega pozitivnega šolarja, enega odpustili iz intenzive ali SB.......ampak tako.....

Če imaš pa ti, kako boljšo logiko, me pa prosim razsvetli.........
Vedno me bega ali res ne razumes ali se samo delas, da ne razumes.

opcija 1: s testiranjem otroka pred poukom ulovis pozitivnega, ga posljes domov, pouk gre naprej, minimalno prenosa med otroci in z otrok na ostale druzinske clane

Opcija 2: ne testiramo, oz je testiranje prepusceno odlocitvi starsa. Pozitiven otrok gre v šolo. Potencialno lahko komot okuzi 10 otrok in s tem 10 druzin. Vsaj 1 bo hudo zbolel, morda bo kdo umrl. Imamo preko 700 osnovnih šol in skoraj 200.000 učencev v šolah. A matematika ti gre, ko se hvalis s pametjo?

opcija 3: pustimo obvezno testiranjen doma. Polovica starsev bo testirala, polovica ne bo, ker kot vidis imamo razdvojeno slovenijo. Posledica je enaka kot pri opciji 2.

opcija 4: zapremo sole in solanje od doma. Izjemno slab vpliv na otroke, socializacijo, izobrazevanje. Da ne omenjam zapletov ker je potrebno starsem ostati doma, pa nimajo vsi takih sluzb, da bi si to lahko privoscili. Ta ukrep bi moral biti zadnja mozna odlocitev. Ker imamo prej opisane opcije.

A si dojel zdaj al ti narisem se kaj? Si mogoce bolj vizualen tip? Al samo ignorantski? Poln ku*ac imam tebe in tebi podobnih, sebicni in gledajo samo nase in svoje potrebe, medtem ko v sloveniji razmisljajo, da bi zaradi pomanjkanja intentivnih postelj in kadra, zaustavili onkoloske operacije. Halo, pa kdo je tu nor.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
Vedno me bega ali res ne razumes ali se samo delas, da ne razumes.

opcija 1: s testiranjem otroka pred poukom ulovis pozitivnega, ga posljes domov, pouk gre naprej, minimalno prenosa med otroci in z otrok na ostale druzinske clane

Opcija 2: ne testiramo, oz je testiranje prepusceno odlocitvi starsa. Pozitiven otrok gre v šolo. Potencialno lahko komot okuzi 10 otrok in s tem 10 druzin. Vsaj 1 bo hudo zbolel, morda bo kdo umrl. Imamo preko 700 osnovnih šol in skoraj 200.000 učencev v šolah. A matematika ti gre, ko se hvalis s pametjo?

opcija 3: pustimo obvezno testiranjen doma. Polovica starsev bo testirala, polovica ne bo, ker kot vidis imamo razdvojeno slovenijo. Posledica je enaka kot pri opciji 2.

opcija 4: zapremo sole in solanje od doma. Izjemno slab vpliv na otroke, socializacijo, izobrazevanje. Da ne omenjam zapletov ker je potrebno starsem ostati doma, pa nimajo vsi takih sluzb, da bi si to lahko privoscili. Ta ukrep bi moral biti zadnja mozna odlocitev. Ker imamo prej opisane opcije.

A si dojel zdaj al ti narisem se kaj? Si mogoce bolj vizualen tip? Al samo ignorantski? Poln ku*ac imam tebe in tebi podobnih, sebicni in gledajo samo nase in svoje potrebe, medtem ko v sloveniji razmisljajo, da bi zaradi pomanjkanja intentivnih postelj in kadra, zaustavili onkoloske operacije. Halo, pa kdo je tu nor.

Problem je da pod opcijo 1. ne uloviš prenosa okužbe med otroki. Ti se bodo družili že na poti v šolo, mogoče šli na avtobus, že prejšnji dan igrali nogomet ipd.! Vse to so precej bolj rizične dejavnosti in stiki kot pa so potem kontrolirani v šoli, sploh ob pogojih ki se sedaj izvajajo.

BTW. Če je otrok pozitiven je pozitiven ker je dobil bolezen doma, trenutno temu statistika potrjuje. Torej šola kot prostor ni problem, vsaj ne bistven. Če pa doma ne vejo da imajo okužbo je pa itak problem višjega nivoja, ker s PCTjem bi trenutno morali ulovit ostale člane gospodinjstva (starše) že prej.

Pogojevanje odprtosti šole ali pa testiranja je neumno in torej spet temelji nek (najbrž spet neustaven) odklok na represiji. Represija pa zadnje čase sproži buren odziv. Kar žanješ to dobiš, tega vlada še ni osvojila. Odlok ni bil usklajen s stroko, odlok ni bil usklajen s tistimi ki ga bodo izvajali, odlok ni bil usklajen s pravno službo, odlok ni bil ustrezno predstavjen staršem .. jutri se bo videlo koliko težav in problemov je v praksi s tako malenkostjo kot je tesiranje vseh v šoli, in jasn ose bo videlo nesposobno vlade. (ki pa že ima pripravljeno bojno fronto in presusmerjenje pozornosti na "anti-palčka" starše)

• Jezen sem
Reactions: zino