Se ne strinjam, žal je bilo v prevelikem delu relevantne javnosti (del politike, mediji) prisotno apriori nasprotovanje vsem ukrepom (toksična kombinacija inherentega anticepilstva in nasprotovanja po politični liniji).
Lahko si pogledaš nemško predvolilno kampanjo, tudi naši mediji so poročali o tem - obstajal je "tihi dogovor" da protikoronski ukrepi niso del predvolinlne kampanje in o tem se ni debatiralo (pustimo politčne outsiderje ob strani). Ker je bilo jasno, da bodo v naprotnem vsi izgubili.
Če bi ponotranjili, da je virus naravno dejstvo, ki ga bomo mukotrpoma premagali (da ne bo magične reštive, ne vitamin D, ne hidroksiklorokin, .... pravzaprav tudi cepiva ne - vsaj kar se tiče kolektivne imunosti) je tudi "striktno socialno distanco" izvajat večkrat, v valovih.
Se pa strinjam, da je v trenutni situaciji to iluzija, samo rad bi opozoril na vzrok in posledice.
(Je pa res da ne gledam televizije, tako da mi kakšen Jelko ni mogel dvigniti pritiska, in bi mi ga verjetno dvignil, če bi ga gledal).
Ob vseh teh debatah se mi vedno rola po glavi komad od
EMKEJ-a:
Veš kaj bi ti mogo.
veš kaj bi ti mogo
spustit svoj ego - jebe te mnogo