Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
johan_blond
Lahko utemljujeta, da je vse to plandemija, da je PCT neustaven, ker to še gripica ni, ampak v najbolj osnovnem principu je jasno, ne omejuje se gibanja ("zapira v kleti") zdravim.
Zakaj potem od lani še vedno velja, da se smatra, da si bolan, razen če ne dokažeš naprotno ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Clen je namenjen resnim boleznim, kovid je piš proti kaki eboli, crnim kozam, ipd

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Zakaj potem od lani še vedno velja, da se smatra, da si bolan, razen če ne dokažeš naprotno ?
V tej tvoji dikciji kot si jo postavil, bi rekel da ne drži.
Spet je ključna sorazmernost. V nekaterih primerih je enostavneje (in ustavno sprejemljivo) dokazovanje, da si zdrav, v mnogih primerih pa se dokazuje da si bolan - en kup ukrepov je vezanih na pozitiven PCR.
Poleg tega, saj se eno leto ne "bockamo" ali je kdo bolan ali ne, "bockamo se" ali je kdo prenašalec nalezljive bolezni ali ne.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Da mladoletniki (12-17) let ne morejo prenašat okužbe ne bi bil tako prepričan in take trditve označevat za bulšit se ne bi upal.

PS: popopolnoma podpiram kompletno cepljenje polnoletnih (razen kjer so medicinski razlogi za to), mladoletnike bi pa zaenkrat pustil pri miru. Ko bodo vsi odrasli pocepljeni se bo pa tudi izkristaliziralo:
- ali je cepljenje mladoletnih potrebno
- ali lahko z veliko verjetnostjo potrdimo, da potencialno tveganje veliko manjše od koristi gledano za to starostno skupino.

Trenutno vsi podatki kažejo, da ni kakšnih posebnih zadržkov pred ceplejnjem mladoletnikov, ampak vse ob svojem času.

Tudi nimam kakšnih posebnih zadržkov glede tega da se kdo rajši zapre v klet, kot da bi "pa tvegal z cepljenjem".
Glede na to da ustava zagotavlja pravico do zdravega bivalnega okolja je jasno, kdo se mora zapirat v klet, in to ni tisti, ki se boji okužbe s Covidom, ampak tisti, ki najverjetneje trosi virus naokoli - to pa so necepljeni in tisti, ki so jim vsi preventivni ukrepi brezveze.
Prenašajo jih že lahko, to je jasno, nikakor pa niso generator okužb oziroma glavni problem. Še posebno, če so tastari doma cepljeni. Mojih otrok ne bo noben cepil vse dokler se ne pocepijo razni andyi in ostali, ki so dosti bolj ogroženi od mulcev. Plus vsega so pa moji vsi prebolel zadevo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.542
-3.695
113
Prenašajo jih že lahko, to je jasno, nikakor pa niso generator okužb oziroma glavni problem. Še posebno, če so tastari doma cepljeni. Mojih otrok ne bo noben cepil vse dokler se ne pocepijo razni andyi in ostali, ki so dosti bolj ogroženi od mulcev. Plus vsega so pa moji vsi prebolel zadevo.
Pa kaj imajo razni andyji s tvojimi mulci, da jih ne boš cepil?

Tvoji mulci, ki se družijo in srečujejo s stotinami drugih (v šoli in po šoli) se bodo prej okužili, in okužbo širili naprej, kot pa en penzič, ki je že pred korono živel v karanteni, ne hodi v službo, šolo, po diskotekah, druži se s par sosedi pa 1x na teden gre v trgovino. ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Pa kaj imajo razni andyji s tvojimi mulci, da jih ne boš cepil?

Tvoji mulci, ki se družijo in srečujejo s stotinami drugih (v šoli in po šoli) se bodo prej okužili, in okužbo širili naprej, kot pa en penzič, ki je že pred korono živel v karanteni, ne hodi v službo, šolo, po diskotekah, druži se s par sosedi pa 1x na teden gre v trgovino. ...
To pa ne drži. Po besedah darjana gre vsak dan v trgovino in njemu za vrat diha. :evil:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113

Podpiramo
Kaj ko je zaščitena kod kočevski medved. Pa sem prepričan, da bi še medved naredil manj škode kot ta kokoš.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Koliko od teh 4000 je bilo iz dso in kako drugace hospitaliziranih? In 4000 zal za mene ni resna bolezen, ko vidis demografske podatke.
Resna bolezen je takrat, ko zacnejo umirat zdravi ljudje, in ne le kot izjema

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.542
-3.695
113
Prav perverzno je zahtevati od šolarjev, dijakov in študentov, da se cepijo, v nasprotnem primeru pa bodo imeli šolanje na daljavo. 13 letni Žan naj se cepi, da bo 87 letna Jožica varna. Kam smo prišli kot družba? A je normalno otroštvo, šolanje in druženje z vrstniki v tej državi res tako ničvredno?

Logarjeva spet briljira.
Je povedala, da od osnovnošolcev, ne morejo zahtevat, ker je OŠ obvezna. Bodo pa zahtevali za neobvezne predmete.

Torej Logarjeva meni, da se otroci med obveznim poukom ne morejo okužit, med neobveznimi pa lahko.