Najbolj one na plačilni listi.Ja v življenju so res vejice pomembne
Najbolj one na plačilni listi.Ja v življenju so res vejice pomembne
kakšno igrico igrajo skupinsko....Če prav razumem trenutno stanje Slo šolstva, sedaj učitelji samo pošiljajo učencem kaj morajo predelati in rešiti za domačo nalogo, ni nobenih predavanj, vprašanj ste vsi razumeli in podobno ?
Potem lahko to obdržimo še naprej, šole spremenimo v kaj drugega, pošiljati gradivo zna tudi oni s tremi razredi oš.Ter vsakemu učencu po ceni 1 eur prodamo tiskalnik/računalnik.
In namenimo plače učiteljev raje staršem.
btw, vzgojiteljice v LJ občinskih vrtcih sedaj delajo od doma (in dobivajo 100% plače).Me prav zanima kako izgleda to hkratno čuvanje 10-tih 3 letnikov preko interneta.
Če prav razumem trenutno stanje Slo šolstva,...
jep se strinjam ruralno okolje in starejši učitelji brez nekega supporta v šoli ali doma je sedmica za polomijo.
Otrok ima za nalogo narediti igro neko "dramatizacijo" . naredi "figure" in igra igro, posnamem in ga UL na YT. In potem pošljem link učiteljici. šele po njenem drugem mejlu sem zastopil, da bi ona rada imela filmček po emailu. hmmm dobrih 500MB...
pa tale padlet mi sive povzroča... ne uspe mi učiteljevega "kanala" spravit v app na telefonu, potem pa vedno nekaj preko brskalnika kvačkam.
Sicer pa danes 20% otrok ni bilo na zoomu. nekateri brez ustreznega HW kot kaže, drugi mogoče celo brez ustrezne povezave, tretji (starši) mogoče brez znanja , kljub temu da je bil vnaprej napovedan.
Kako bi pa tole izgledalo pri treh otrocih in enem računalniku?Pri nas lahko kadarkoli kontaktirajo z učitelji preko socialnih omrežij, email, ... za morebitna vprašanja in dodatne razlage. Morajo pa tudi bit vsak dan ob uri pri računalniku in imajo predavanja preko zoom platforme. Če te ni, dobiš neupravičeno uro. Učitelji so naredili tak sistem, da imajo oni predavanja oz. govorijo, vsa vprašanja so pa pisno preko vmesnika. Da ne govori vsak po svoje. Prav tako so video ukinili zaradi preobremenjenosti linij. Pravi dete, da je kr OK, da mu je všeč. Nima pa nekih problemov ker je računalniško pismen.
Ni ene kurčeve kamere za dobit v slo, sam neke profi za jurja. Tak da moj komp vzame ko rabi, je lažje delat kot z GSM. Na zoom imajo drugače samo govorne povezave, predvsem zaradi interneta, da ne obemenjujejo še z videom.e vidiš, na stacionarcu običjano vsaj včasih ni bilo kamere in MIC... pa naredi zoom povezavo.
ko pa zalaufaš GSM pa ugotoviš da preko 2G povezave tudi ne bo šlo video konferenca, pa tudi ekran na telefonu za 20 otrok je ....
Kako pa povezat kamero in MIC telefona na PC pa se nisem ukvarjal, ker 8 let star laptop še opravlja to funkcijo. Pa čeprav je bil kupljen med korenjem.
Upam da bo še dolgo.
Narobe razmeš. To ni poučevanje v pravem smislu besede in to je bil point pisanja.Narobe razumeš. V večini primerov kar lepo delajo in dobijo naloge, morajo poslati povratne informacije, potrditve, da so naredili naloge....
Narobe razmeš. To ni poučevanje v pravem smislu besede in to je bil point pisanja.