Daleč od tega, je pa res, da se lažje preseravajo, ker se ne rabijo ukvarjat s tem kako zaslužit denar.Ja menjat šiht. V ju imajo to poštimano v nulo.
Kaj potem, zgubit šiht al otroke same pustiti doma ?
Jaz se trudim, da bi "razumel" obe strani. Kar ti pišeš je vsekakor super. Na papirju. V realnosti pa mora delodajalec vseeno dostaviti storitev/izdelek naročniku. Če ga ne, se lahko včasih pod nosom obriše za posel in celo za vsaj delno kompenzacijo. To pa ni vključeno v teh 80% plače...Kaj pa uveljavljanje višje sile ter koriščenje 80% plače, kar pa delodajalec dobi povrnjeno od države? -> GOV.si
Jaz se trudim, da bi "razumel" obe strani. Kar ti pišeš je vsekakor super. Na papirju. V realnosti pa mora delodajalec vseeno dostaviti storitev/izdelek naročniku. Če ga ne, se lahko včasih pod nosom obriše za posel in celo za vsaj delno kompenzacijo. To pa ni vključeno v teh 80% plače...
Ker je svet črno bel in eno ni povezano z drugim? Ali se samo delaš bebca?Se povsem strinjam z napisanim a odgovarjal sem na vprašanje ali tvegati izgubo službe ali pustiti otroke doma. In moj odgovor kaže na morebitno rešitev tega problema in to ne samo na papirju ampak tudi realno v praksi, se pa res povsem zavedam, da je to zgolj del celotne slike, sploh iz vidika delodajalca. Veliko vlogo pa ima seveda tudi sama dejavnost podjetja (ene panoge so prizadete prej/bolj kot druge) ampak kot že omenjeno - firma oz. delodajalec nista bila izpostavljena kot del problema/vprašanja.
Saj tudi vlada prej s praktično istimi ukrepi v 4 mesecih ni uspela zaustavit virusa, sedaj ga bo pa zaustavila v 11.tih dneh.Še enkrat sprašujem (kdor tega problema ni rešil v prvih dveh lockdownih) kako ste prej 4 mesece, da zdaj ne morete enega tedna oddelat s kopico otrok pod nogami. Kaj je tako drugače?
Risanke ali telefon/tablica pa jih najdeš točno tam kjer si jih zjutraj pustil....Kaj potem, zgubit šiht al otroke same pustiti doma ?
Pa dobro no, a je res toliko teh staršev, da bo gospodarstvo crknilo al kako?Jaz se trudim, da bi "razumel" obe strani. Kar ti pišeš je vsekakor super. Na papirju. V realnosti pa mora delodajalec vseeno dostaviti storitev/izdelek naročniku. Če ga ne, se lahko včasih pod nosom obriše za posel in celo za vsaj delno kompenzacijo. To pa ni vključeno v teh 80% plače...
Mogoče delodajalcem zmanjkuje potrpljenja? Kot vsem ostalim...Še enkrat sprašujem (kdor tega problema ni rešil v prvih dveh lockdownih) kako ste prej 4 mesece, da zdaj ne morete enega tedna oddelat s kopico otrok pod nogami. Kaj je tako drugače?
Deluje... do neke mere. Potem pa tudi otrok rabi interakcijo.Risanke ali telefon/tablica pa jih najdeš točno tam kjer si jih zjutraj pustil....
Kakšnega potrpljenja? Vsi delamo normalno, samo da poleg svojega oddelamo še učitelja, vzgojiteljico, kuharja, hišnika/računalničarja...Mogoče delodajalcem zmanjkuje potrpljenja? Kot vsem ostalim...
Skratka sediš na kavču....Kakšnega potrpljenja? Vsi delamo normalno, samo da poleg svojega oddelamo še učitelja, vzgojiteljico, kuharja, hišnika/računalničarja...