Corolla Verso 2.2 D-4D vs Mazda 5 CD143

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
To je bilo dolgo nazaj? Airbagi so se sprožili?
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
To je bilo dolgo nazaj? Airbagi so se sprožili?
smile-1.gif

November 2014. Airbagi se niso sprožili, je bil očitno udarec preveč s strani. Šlo je namreč za nalet avta s stranske ceste, ki me je spregledal in zapeljal direktno pred mene kljub 300% preglednosti križišča (ženska za volanom, d00h
evil.gif
), počilo je pri cca.50km/h, praktično brez zaviranja.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Ja, SOL oprema - sorry za bolj pozen odgovor. Pa 177 KM verzije naj bi imele težave z injektorji, ki so drugačni kot pri 136 KM verziji. Saj tko so mi rekli na servisu, ko sem se zanimal za morebitne težave. LP

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
čakaj malo, to nima bočnih airbagov v sedežih, mogoče tudi zavese?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
V kolikor se prav spomnim ima ampak je bil udarec res tak specifičen, da potrebe po airbagih praktično ni bilo. Tudi sam sem ugotovil, da imam avto tik pred sabo in da bo počilo tako malo pred trkom, da sem v bistvu komajda zahodil predal za bremze (torej je v bistvu počilo praktično brez bremzanja) pa se je bolj zmetalo, ko sem uletel na vrt neke hiše kot pa ko sem odbil cliota, ki me je izsilil. Udaril se nisem prav nikamor, samo zvečer sem malce čutil zapestja, rame in vrat, to j' to. Če bi se odprli še airbagi, bi bila to samo dodatna škoda, tako da sem vesel, da so ostali zaprti.

Evo, v takšnih razmerah me je ženska spregledala
aplauz.gif
S tem, da sem vozil cca.55-60 po števcu ter imel prižgane luči. Prihajal sem iz iste smeri kot kombi na sliki....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Jp jp, zadela sva s sprednjim stranskim delom. Sem dodal še eno fotko, ki pokaže mojo pot in od kje je uletel clio.

lawless

Zelenc'
14. avg 2015
3
0
1
še eden zadovoljen lastnik TOYOTE VERSO 2.2 D-4D SOL l.2009. kupili pri 120.000km sedaj jih ima cca 200.000. avto se odlično pelje, ženina poraba je cca 5,5 vendar se vozi relacijo in ima nežno nogo.
edina slaba izkušnja je bila dobro leto dni nazaj. motor je začelo rahlo tresti pri določenih obratih. (1600-1800). diagnoza: dva slabo delujoča injektorja. informativni klic na toyoto mi je postregel s šokom, cca 400€/kom, zato sem se odločil za obnovo starih na servisu diesel jelen, gomilsko. cena za obnovo vseh štirih: 460€+garancija 1leto. po 25.000km še vedno deluje tip-top. po njihovih besedah je odpoved injektorjev posledica slabega dizla pri nas (premalo mazalnih lastnosti), a to je za v drugo temo.
drugače prva turbina, egr, sklopka, izpuh,...

je pa res kar so že omenili, računalnika porabe še vedno ne razumem, volan je začel kazati znake uporabe, na prestavni ročki se je začel tisti kromirani del luščiti....to so minusi

plusi
- daleč od tega da je nepremičnina
- otroci zadaj imajo ogromno prostora (sem primerjal npr. s scenicom)

pa še nekaj da dodam kot anekdoto:
pred nakupom toyote sem imel na testu (rabljeno) opel zafiro. iz prvih rok, lepo ohranjen, ista kilometraža in še v garanciji. in ker je družinski prijatelj serviser za opel, sem si rekel to je to, bom kupil. a mi črv dvoma ni dal miru in se po prespani noči raje odločil za toyoto. po nakupu je pripeljem njemu na pregled in menjavo olja in njegov stavek mi bo ostal v spominu.
"toyota je le toyota."

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
A se komu sanja kam Family opremo uvrstit? Vem da so mel facelifti

Vem da je Terra-Luna-Sol-SoL Plus in pač 177ps Sport

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah če sm prov najdu, je po faceliftu ta oprema namest sol plus, s tem da nima BT in tempomata..

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Imel si tudi svoj čas opremo "Executive", ki je skoraj polna. So bile še neke malenkosti za doplačilo. Vsaj pri Avensisu je tako...
pri 2009 avensisu si lahko doplačal še radarski tempomat in touch navi HDD+kamera.
V serijski opremi Executive pa so že el. pomik voznikovega in sopotnikovega sedeža, el. pomik volana in ogledal + memory (2 spominski mesti), gretje sedežev, full usnje, panoramska streha el. pomična, bi-xenon prilagodljivi ... itd

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jup, sm vidu v nemčiji/at so imeli ja.. Morm mal čeknt.

Sicer nism računal, sam b. da mogoč pa kej pripeljem, čeprav skor ni računice. Razn da zadanem barvo/opremo.

Zdele so vse neki črne, mi ne diši..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Evo mene, ubodu 177ps 2006 z cca 145km.

Sem jo dobil čist po neumnosti (od kolegice fotr je neki razmišljalk o prodaji
grin1.gif
)

Dam kako fotko, thnx vsem za pomoč