še eden zadovoljen lastnik TOYOTE VERSO 2.2 D-4D SOL l.2009. kupili pri 120.000km sedaj jih ima cca 200.000. avto se odlično pelje, ženina poraba je cca 5,5 vendar se vozi relacijo in ima nežno nogo.
edina slaba izkušnja je bila dobro leto dni nazaj. motor je začelo rahlo tresti pri določenih obratih. (1600-1800). diagnoza: dva slabo delujoča injektorja. informativni klic na toyoto mi je postregel s šokom, cca 400€/kom, zato sem se odločil za obnovo starih na servisu diesel jelen, gomilsko. cena za obnovo vseh štirih: 460€+garancija 1leto. po 25.000km še vedno deluje tip-top. po njihovih besedah je odpoved injektorjev posledica slabega dizla pri nas (premalo mazalnih lastnosti), a to je za v drugo temo.
drugače prva turbina, egr, sklopka, izpuh,...
je pa res kar so že omenili, računalnika porabe še vedno ne razumem, volan je začel kazati znake uporabe, na prestavni ročki se je začel tisti kromirani del luščiti....to so minusi
plusi
- daleč od tega da je nepremičnina
- otroci zadaj imajo ogromno prostora (sem primerjal npr. s scenicom)
pa še nekaj da dodam kot anekdoto:
pred nakupom toyote sem imel na testu (rabljeno) opel zafiro. iz prvih rok, lepo ohranjen, ista kilometraža in še v garanciji. in ker je družinski prijatelj serviser za opel, sem si rekel to je to, bom kupil. a mi črv dvoma ni dal miru in se po prespani noči raje odločil za toyoto. po nakupu je pripeljem njemu na pregled in menjavo olja in njegov stavek mi bo ostal v spominu.
"toyota je le toyota."