Colorado 300 vs Oregon 300

I

Izbrisan uporabnik #488

Pri nekaterih
smile-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Danes sem bil v Šenčurju (geoset) in mi fantič zatrdi, da user manual za vse garmine, za katere so uradni uvoznik, ne bodo prevajali user manual v slovenščino. Če hočete kupite, če ne pač ne. Za nas (geoset) je dovolj biznisa..

I

Izbrisan uporabnik #488

Changes made from version 2.93 to 2.94:

Report any problems with beta software to OregonBeta@garmin.com

Note: After updating, the first GPS acquisition will take longer than normal. After the Oregon has been on long enough to collect the necessary GPS data, acquisition times will return to normal.
Added ability to see a list of points from the map when several points are at the same location
Added ability to edit a waypoint from the waypoint review
Improved render quality of GB Discoverer maps and maps with satellite imagery
Improved Main Menu setup and added option to add and remove items.
Improved readability of configurable data fields
Fixed increased battery consumption and shutdowns in some units
GPS-Firmware: 2.80

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393

smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Upgrade deluje, v 2. poskusu. V prvem se je je ustavilo na 100% pri preverjanju datoteke. Napravo sem čez noč pozabil zunaj, zgleda da jo je to zmotilo.
Po otoplitvi se je uredilo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verzija 2.94 ima "omrzal", zato sem šel nazaj na 2.93.
Gre za bug, ko se npr. med navigacijo dotakneš ekrana (preklopi na 2x) in nato klikneš X. Naprava se ugasne
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je prvi april, ampak Garmin je izdal verzijo 2.95beta, sem naložil in ne friza več.
A ni že čas za final novega fw...

Changes made from version 2.94 to 2.95:

Report any problems with beta software to OregonBeta@garmin.com
Added big numbers option to the trip computer
Added new trip computer dashboards
Added POI subcategories
Added 'search near' option to Geocaches search
Added change location to Sun and Moon
Added change location to Hunt and Fish
Fixed shutdown on the map

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4399
Naj vas ne zavede, da je link samo za model 400, fw je tak itak za oba modela, pri meni dela preverjeno.

Nekaj novih skrinov:
26.png
62.png
79.png
83.png

103.png
112.png
119.png
133.png

213.png
235.png
249.png

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Eno vprašanje... a lahko na Oregonu povprečiš (ali kako se pač reče averagingu) waypoint?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če želiš bolj točno določiti waypoint, kot ti to omogoča sama natančnost GPS omrežja na neki točki. Postaviš GPS sprejemnik na tla (ali pač stojiš pri miru) in vklopiš "average waypoint" (pod menijem "mark waypoint"). Nato naprava jemlje zaporedne meritve lokacije in izračuna povprečje. Pri čistem signalu lahko natančnost naraste na nekaj pod 1m.

Nekje sem slišal, da so na prehodu iz 60 serije v Colorado to odstranili in me zanima, če je res. V navodilih za Colorado / Oregon nisem našel nič pametnega.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Auch... that sucks.

Sm še malo bolj odločen, da bo 60CSX še nekaj časa z mano.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pametno, mogoče vmes naredijo kakšen final FW za Oregona
smile-1.gif
oziroma izdajo nov model, serija 5xx je pred vrati.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanima me, če avto polnilec od Coloradota paše na Oregona (če ga bom kje dobil), da nebi avto kompleta tako drago plačeval. Na armaturko bi z trenutnim lepilom nalepil kar nosilec za kolo (tudi, če ga bom kje dobil)...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Za na kolo pa res morda ni zaradi velikosti, pa speed senzorja ne podpira. Podpira samo kadenco, kar pa je kar malo smešno. Zamislite si profija na specialki z Oregonom hehe.
Če podo dodali podporo speed senzorju in mogoče še GARMIN training centru, pa bi morda pasal na kakšen treking...