Članstvo AMZS , omejitev km pri vleki ???

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdrav,

če je mogoče kdo član AMZS me zanima če mogoče ve če je pri osnovnem članstvu kakšna omejitev glede omejitve km pri vleki okvarjenega/karamboliranega vozila ?

Včasih vem da je bilo zapisano v pogojih da je vključeno 150km skupne poti. Sedaj tega podatka v pogojih nikjer ne najdem.
Sicer 150km je res premalo. Si recimo iz Maribora pa imaš okvaro v Kopru moraš doplačati še več kot pol vleke. Potem to ni nobena članska ugodnost...

Če mogoče kdo ve ,in kje je zapisano.

Hvala lp

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
https://www.amzs.si/si/779/Vclani_se.aspx
Želim postati član AMZS

http://www.amzs.si/cms/controls/warehousehandler.ashx?path=/Vsebina/Datoteke/clanstvo/3994
Splosni_pogoji_clanstva_AMZS_2015.pdf

SPLOŠNI POGOJI ČLANSTVA
AVTO-MOTO ZVEZE SLOVENIJE
...

18. člen (Brezplačen prevoz pokvarjenega vozila)

AMZS nudi članom prevoz pokvarjenega vozila enkrat letno v Sloveniji in iz tujih krajev, ki so do 25 kilometrov oddaljeni od slovenske meje. Član lahko koristi ugodnost prevoza do doma ali do servisa, ki ga izbere sam. Če je kraj okvare v tujini oddaljen več kot 25 kilometrov od slovenske meje, lahko član razliko doplača, član Plus in Premium pa koristi ugodnost knjižice AMZS Mednarodna pomoč. Ugodnost velja za intervencijsko reševanje s ceste in za prevoz vozila, ki se je pokvarilo doma. Brezplačnega prevoza vozila ni možno izkoristiti s servisa na servis, razen v primeru, ko je bilo vozilo s kraja okvare pripeljano na servis v poslovne enote AMZS d.d. in ga tam ni možno popraviti. Ugodnost začne veljati en dan po včlanitvi.

19. člen (Brezplačen prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila)

Prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila in reševanje je namenjeno vozilu, s katerim je član kot voznik doživel prometno nesrečo. Če je bilo vozilo po prometni nesreči odpeljano na zavarovalnico ali na ustrezen servis in je bilo ugotovljeno, da gre za popolno uničenje (totalko), bo članu zagotovljen tudi prevoz vozila do najbližjega pooblaščenega podjetja za prevzem in razgradnjo vozil. Do prevoza uničenega vozila je član upravičen, ko mu je AMZS že opravila prevoz poškodovanega vozila s kraja nesreče do zavarovalnice oz. servisa, in to najpozneje 10 dni po opravljenem prevozu. Osnovni član lahko enkrat letno koristi brezplačen prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila od kraja nesreče do doma ali do servisa, ki ga izbere sam in sicer v Sloveniji in v tujini iz krajev, ki so do 25 kilometrov oddaljeni od slovenske meje. Če je kraj nesreče v tujini oddaljen več kot 25 kilometrov od slovenske meje, član razliko doplača z upoštevanim članskim popustom. Član Plus in član Premium lahko koristi to ugodnost dvakrat letno v članskem letu v Sloveniji in v tujini iz krajev, ki so do 25 kilometrov oddaljeni od slovenske meje. Če je kraj okvare v tujini oddaljen več kot 25 kilometrov od slovenske meje, lahko član koristi ugodnost knjižice AMZS Mednarodna pomoč. Član doplača tudi več kot eno čakalno uro vlečnega vozila AMZS, če je vozilo najprej odpeljano do zavarovalnice na oceno škode in v primeru reševanja z avtodvigalom več kot eno uro. Ugodnost začne veljati en dan po včlanitvi.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
150km je cisto dovolj, saj ni treba okvarjen avto peljati nazaj v maribor na popravilo, imas od kopra do ljubljane dosti mehankarjev. poleg tega se avtovleka ne bo vozila iz maribora do kopra po okvarjen avto ampak se poklice najblizjega koncesionarja blizu mesta nesrece, okvare...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
poleg tega, pa je tudi "pravilo" pri AMZS takšno, da pač oni določijo avtovleko in kam se bo obvleklo, ponavadi je to najbližji pooblaščen serviser. Torej za slo 150km ni problem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
zanimivo, potem pa so spremenili to zadnja leta, pred cca 4 še ni bilo tako

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ze od nekdaj je tako. vsakih nekaj let mi kaksen vw crkne
evil.gif

razen, ce je tebe kaksen navelican sofer v petek zvecer prepriceval, da mora peljati tocno dolocenemu mehankarju (blizje njegovi gostilni)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
IMHO je to neumnost. To da se angažira najbližjega pogodbenika je v redu, da pa ti določijo da boš razbitino popravljal na drugem koncu slovenije ker je za njih to ugodno pa je
stupid-1.gif

Ne rečem mehanik, pa še to za večje popravilo (kakšen menjalnik ali podobno) najraje vidiš da ti popravlja poznan in zaupanja vreden mehanik, ki ga imaš v bližini.
Da pa moraš še enkrat plačevati vleko od najbližje AMZS baze do svoje lokacije je pa tudi mimo...
IMHO je zame najboljša storitev tista, ki mi odpelje avto na želeno lokacijo in pripelje nadomestno vozilo če je v igri večja okvara ki se ne da odpraviti v nekem normalnem času (npr. 1 ura).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
zanimivo, potem pa so spremenili to zadnja leta, pred cca 4 še ni bilo tako

Vsaj 10 let sem že njihov član, nevem kako se sedaj imenuje (Članstvo plus morda) in od vedno je tako da te odvlečejo tja kamor rečeš. Razen če te je poskusil šofer nategnit in je peljal avtomobil svojemu prijatlu
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Deklina na drugi strani linije je tako dejala. Na koncu sva se sicer odločila za lokalnega Bosch mojstra, kot pa veliko dlje oddaljenega pooblaščenca. Je pa prvo želela k lokalnem pooblaščencu, a je ta na srečo propadel.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Raje skleni Asistenco pri Triglavu, peljejo tudi iz Zagreba v Ljubljano
grin1.gif

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Nejasno imajo vse skupaj narejeno... Sicer kolikor sem uspel raztolmačiti je kraj kamor odpeljejo uporabnikova odločitev v obeh primerih. Tako pri okvari kot nesreči..

Najbolj me moti da so glede kilometraže različni podatki.
Pri nesreči, kolikor sem razbral kilometrina ni omejena .

Pri okvari pa nekje piše skupno 150km , drugje pa zopet da omejitve ni ??

Govorimo pa o osnovnem članstvu ki zajema tujino samo do 25km od meje.

http://www.amzs.si/si/793/Pomoc_clanom_AMZS.aspx

Poglej * pri "brezplačna vleka okvarjenega vozila "

Malo imajo vse pomešano....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čemu?

Svoja vozkla oz. vozila v družinski uporabi imajo asistenco. Za nadomestna, službena in rentacar pa menda ja ne boš koristil in plačeval lastne storitve? Če jd pa frend ali žlahtnik preškrt...
asistenca vezana na vozilo v generalnem bolj pride prav kot pa asistenca vezana na osebo... avto se ponavadi posoja, ne voznika.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Raje skleni Asistenco pri Triglavu, peljejo tudi iz Zagreba v Ljubljano
grin1.gif

ja pa jade. triglav obira kjer je mozno in treba je preuciti tudi ostale dejavnike. pri triglavu je treba imeti zavarovan se slepic, da ti pripeljejo avto iz zagreba v lj brezplacno. ti pac tole pises zato, ker si poleg avtomobilov primoran prodajati tudi ostalo periferijo. podobno kot postarji za salterjem cestitke in cajtegne.
imas vec clanstev amzsja in si malce preberi pogoje. jaz bom pa avto zavaroval pri tiliji, kjer je najcenejse obvezno zavarovanje, hiso pri generali, ker imajo dolocene prednosti zame, vleko pa zaupal amzsju, ker imam odlicne izkusnje.

samo malce preveriti je treba pogoje pri ostalih ponudnikih in ne vrat na nos vzeti komplet zavarovanja pri zvenecih imenih, ker cetudi je po kaksnem cudezu vse skupaj cenejse se kasneje lahko ustejes, ko je treba zavarovanje dejansko uveljavljati. kot receno sem imel s tem pri triglavu najslabse izkusnje in sem se pocutil kot najvecji grand theft auto.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Fino bi bilo, če bi navedli dejanske izkušnje pri avtovleki AMZS doma in v tujini, me res zanima, sem tudi sam član amzs plus.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Član amzs plus. V Ljubljani mi je vozilo crknilo, sam sem iz dolenjske. Prišli v eni uri do mene (so se mi že po telefonu opravilčili za dolg čakalni čas, saj niso imeli nobenega na voljo). Povedal sem jim da trenutno nisem še čisto prepričan kam peljati vozilio. Ponudili so mi da odpeljejo vozilo do njihove baze, ga pospravijo, nato pa naslednji dan sporočim kam bi rad peljal vozilo in ga bodo tja tudi peljali. To je bila zame super opcija zato sem jo tudi izbral. Itak ponavadi neveš takoj kam bi ga peljal, sploh glede na to če je okvara večja.

Torej pokvarjen avto so odstranili iz ceste, ga 15 ur varovali, nato pa odpeljali kamor sem hotel.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Čemu?

Svoja vozkla oz. vozila v družinski uporabi imajo asistenco. Za nadomestna, službena in rentacar pa menda ja ne boš koristil in plačeval lastne storitve? Če jd pa frend ali žlahtnik preškrt...
asistenca vezana na vozilo v generalnem bolj pride prav kot pa asistenca vezana na osebo... avto se ponavadi posoja , ne voznika.

a niso včas rekli, da se avta, babe in tošlna ne posoja? Sam tko memgrede...

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Član amzs plus. V Ljubljani mi je vozilo crknilo, sam sem iz dolenjske. Prišli v eni uri do mene (so se mi že po telefonu opravilčili za dolg čakalni čas, saj niso imeli nobenega na voljo). Povedal sem jim da trenutno nisem še čisto prepričan kam peljati vozilio. Ponudili so mi da odpeljejo vozilo do njihove baze, ga pospravijo, nato pa naslednji dan sporočim kam bi rad peljal vozilo in ga bodo tja tudi peljali. To je bila zame super opcija zato sem jo tudi izbral. Itak ponavadi neveš takoj kam bi ga peljal, sploh glede na to če je okvara večja.

Torej pokvarjen avto so odstranili iz ceste, ga 15 ur varovali, nato pa odpeljali kamor sem hotel.

Ja, tole je blo pa res super. Sam na srečo zadnji čas nisem imel problemov, so mi pa davna leta nazaj prišli po crknjenega hrošča v Novigrad, ga odpeljali meni na dom, pa drugi dan k Mesojedcu. No, drugačna izkušnja je bila pa popravilo zavor na vectri, ko me je njihov vinjeni mojster pustil iz delavnice brez zavor, tako, da sem na Dunajski rikverc v škarpo počil...