City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.246
5.637
113
A hint...če boš kdaj v zagati v sloveniji...uporabi

http://zemljevid.najdi.si/
wink-1.gif

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik kaka pravi:

Karkoli si napisal je popolna neumnost ...če imaš navigacijo je google maps popolnoma odveč....zato pa je navigacija GARMIN... google maps lahko uporabljaš samo na telefonu lahko pa uporabljam navigacijo na telefonu pol pač ne rabim GARMINA ..
Rad bi samo da se zadeva porihta in da deluje kot je treba
sprasujem se.gif

- Prijavi se na tej strani: Klik
- ko si prijavljen, poiščeš bajto in z desnim miškinim gumbom klikneš na bajto kjer je napačna številka in oddaš prijavo.
- to narediš za vse naslove kjer si ugotovil, da narobe ali pa jih preveč pokaže
Nimam časa , da bi se stem ubadal ..sem pa za probo poskusil druge naslove v Sloveniji pa sem ugotovil , da ni samo na moji lokaciji , da je problem še v drugih majnših krajih v Sloveniji ...vaseh.. podeželje itd.. V glavnem Garmin naprava ne deluje kot bi morala(karte)..Jaz uporabljam IGO , ki deluje OK , je pa težko razložit nekomu , ki ima Garmin napravo , da je pač tako kot je....
tongue-1.gif

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik kaka pravi:
Karkoli si napisal je popolna neumnost ...če imaš navigacijo je google maps popolnoma odveč....zato pa je navigacija GARMIN... google maps lahko uporabljaš samo na telefonu lahko pa uporabljam navigacijo na telefonu pol pač ne rabim GARMINA ..
Rad bi samo da se zadeva porihta in da deluje kot je treba
sprasujem se.gif

ne-ne-1.gif

Recimo na vsake 4-5 naslovov v Nemčiji...Franciji...Avstriji..u name it rabim googlat naslov zaradi nepopolnih podatkov

Ali je napačna cifra.......ali napačna poštna.....ali pa rabiš prit na Dieselweg 177....garmin pa najde preprosto samo do Dieselweg 99....

Potem veselo googlaš...najdeš točen naslov firme na google maps...oz v kakem "dojče BIZI.si"....klikneš kontakt....klikneš na zemljevid ki ga ponujajo pod zavihkom "kako do nas"

In primerjaš lokacijo mreže iz zemljevida......z mrežo na garminu...in ročno vneseš do kam naj te navigira.....še vedno sem bil 100% uspešen...
Kako priročno

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Napisal si, da bi rad da se zadeva porihta, če nimaš časa, da bi se s tem ubadal, se žal ne bo nič porihtalo.
Na iGO uporabljaš isto Here mape ali imaš tam monolitko?

Si probal na iGO iskat po vseh naslovih, oziroma po številkah, ki imajo črke zraven?

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Prvo sem uporabljal Monolit karte sedaj uporabljam Hero ..in ko napišem naslov mi pokaže popolnoma točno naslov (bilokateri)..

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Garmin in iGO uporabljata iste Here karte, le da so shranjene v različnem formatu.

p.s.
Da ni kje na teh starih napravah katere si probaval, unicode CN gor.

Ni mi preveč jasna ta zadeva ..zakaj na vseh Garmin napravah , ki sem jih uporabljal ..? pa tudi drugi imajo probleme ... unicode CN (NE...)

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Lahko si pa pomagaš tako, da v Google Map poiščeš koordinate naslova in le te vpišeš v Garmina, pa te bo 100% vodil pravilno.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Lahko si pa pomagaš tako, da v Google Map poiščeš koordinate naslova in le te vpišeš v Garmina, pa te bo 100% vodil pravilno.
Res zanimivo ... ne gre se da boš čaral po kordinatih naslove ..zadeva kot je garmin mora delovat, ko napišeš naslov te mora pripeljat na naslov , ki si ga napisal ne da iščeš na petih lokacijah.. Imam primer , ki je nekdo spraševal kje je pravi naslov, ki ga išče, ker je imel več naslovov na garminu..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Daj en naslov kjer ti da več zadetkov, da vidim kaj bo našel iGO in kaj Garmin ( eden z unicode zemljevidi in en z navadnimi ).
Torej, primerjal bom tri različne naprave in kakšni bodo zadetki oziroma koliko jih bo.

p.s.
Si že kdaj opazil pri iGO, da ti v ulici kjer je recimo 90 številk prikaže včasih le 60, ostale ti prikaže LE, če daš iskanje po vseh naslovih?
iGO, Garmin, Navigon, Google maps, vsi imajo različen način preračunavanja, različni algoritem iskanja naslovov in zaradi tega pride do odstopanj.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
iGO:
Dravograd
Otiški vrh ponudi 2x
z enim najde samo 168 ali 168b z drugim najde 165.

Če stisneš na i zraven naslova ( 165) v zgornjem robu preden stisneš gumb Pojdi ti pokaže hišno 59 in koordinate od nje.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
IGO prikaže vse tako kot treba točen naslov... Garmin naprava pa ne.. nameče jih vsaj 6 do 7
Kot sem že napisal ni samo v mojem kraju...problem je za več majnših krajev

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem ti zgoraj napisal kako iGO prikaže.

Če izbereš tisti otiški vrh, ki ima spodaj več poštnih številk ti najde 165 v nasprotnem primeru je ne najde.

Na Garminu da dva zadetka za otiški vrh 165 in taprvi je pravilen.
Za 145 da dva zadetka in sicer enega za 145 in drugega za 145A

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Pri iGO Primo ne pozabit, da je za točnost pri iskanju naslovov zelo pomembna.fpa datoteka.
iGO ima fpa datoteko, kaj pa bi lahko imel Garmin..
V glavnem nuvi Garmin je za zdaj popolnoma neuporaben, ker če ti da 5 ali pa 6 naslovov na različnih lokacijah pol si stem kaj dosti nemoreš pomagat..
uf-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Že dolgo uporabljam Garmina in do sedaj me je še vedno pripeljal na določen cilj
wink-1.gif

Če bi bili vsi tako kot ti in da veš za napako in je ne bi javil, da se popravi, a ni to dobro za vse nas
sprasujem se.gif

Če bi vsi tako razmišljali, pol res škoda vsakega truda za te, ki popravljajo in sporočajo napake
wink-1.gif

Tu se pol vidi odnos do drugih, žal ampak tako je. Sam bom še naprej javljal napake......
Malo se zamisli
grims-1.gif