Citroenov 1.4 16v 90 KM motor v C3

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Kako se kaj stvar obnese? Kaksne posebne tezave, serijske napake? Pije kaj olja? Tesnilo glave je ok? Poraba? Km in casovna omejitev za servise? Kdaj je velik servis?

Kako sicer C3? Baje naj bi bile kar težave s kvaliteto.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sicer nimam izkušenj s tem motorjem, vendar lahko napišem par dejstev, izkušenj, ki jih imam z drugimi motorji, Vsak motor pije olje, če ga ne, potem ne dela. To pove vsak mehanik. Tudi kar se tiče tesnila glave, to lahko gre pri VSAKEM motorju. Odvisno od lastnika, kako vzdržuje motor in od načina vožnje....
Bodo pa o tem motorju kaj več povedali tisti, ki se ga lastijo. Ali pa obišči http://www.citroen-pla.net/portal/index.php?name=PNphpBB2&file=index

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Zakaj sem spraseval o tesnilu glave pravi Citroenarji ze vedo.
1.1 motor od AXa pri 170k km ni pil olja.

Pa dodajam sedaj: prosil bi za PRAKTICNE izkusnje s TEM MOTORJEM. Me me zanima znj ostalih znamk in motorjev. Hvala za razumevanje.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Jaz sem kupil točno ta model C3 1.4 16v

Sicer ima avto komaj 1000km, ampak zaenkrat je ok. Sva šla gledat kar nekaj teh "mlinčkov" pa je vse isto sranje.

Tako da sva se potem odločila za c3, ker je bil cca 2500eur cenejši od konkurence.

LP Mare

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Mnjah, dejansko je konkretno cenejši od konkurence, vendar moraš računat, da je tudi že star model in po mojih informacijah naj bi ga drugo leto zamenjali. Konkurenca je pa vmes tudi zrasla.

A motor mrzel kaj cuka? Baje je bila to napaka oz. je še. Ne vem ali so jo že odpravili. Sicer pa se mi zdi ta motor ravno prav konjičev za to kantico, pa tudi ravno preveč požrešen ni bil na testu. Exclusive oprema je pa itak
cool-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #488

Imam C3 letnik 2002, prva serija. Motor je sicer manjši 1.1SX (zame povsem dovolj), vendar do sedaj ni bilo z avtom nič resnega narobe. Servisni interval je na 30.000 km, jermen oziroma večji servis bo menda pri 120.000, saj je v knjižici napisano kaj takrat menjajo.

Je pa odvisno tudi kot pri vsaki stvari, kako uporabljaš vozilo. Jaz imam pri 89.000km še vedno prve zavore, ki bi se glede na pričakovanja morale zamenjati ob servisu med 60.000 - 70.000.

Ne pije nič olja, pije samo bencin
smile-1.gif

Do sedaj sem menjal gume pri 60.000, potrošni material (brisalci). Na cedilu me še ni pustil. Avto je nonstop zunaj in s karoserijo ni nobenih težav. Edini "problem" sem imel ko mi je kuna 2x nagrizla kabl in je avto začel cukati (strošek par 10 eur). Na servisu so predlagali montažo dodatne zaščite pod motor.

Če se boš veliko vozil, vzemi tdi model.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Pri nas imamo 1.4 8V motor v C3 letnik 2004 ... BP! Cca. 25.000km vozita mama in oče, jaz zelo občasno ...

Avto je stalno zunaj, nič rje, nič problemov z vžiganje, nič kaj ne cuka ...

Redni servisi in to je to ... Ker je mala kilometrina jaz forsiram servis 1x letno ...

Drugi primer je pa C2 VTR, ki smo ga kupili za taščo ... ravnotako 2004 z 25.000 km in je vse BP! Mislim pa da tam notri je 1.4 16V motor ..

Nič ne pijeta olja, delata k urca ...

Res pa je, da oba avta vozijo zelo umirjeni vozniki. Redko pa jih dobijo v roke bolj "agresivni" šoferji, da jim mal pepihajo ventile ...

Drugače pa si lahko pridobiš veliko informacij na [http://www.citroenbilten.com/forum/forumdisplay.php?f=44]Citroen C3 forumu[/url]

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Vem za enega, ki vsake toliko casa zacne prijetno cukati in se kaksen lightshow se najde. Na servisih nimajo pojma kaj bi bilo. Zadeva je random in cez cas mine, filing pa zagotovo ni ql. Sicer pa za babe cist ok avto. Aja, pa orig. deli niso bas jako poceni. Za eno cev od klime vem da je bilo popravilo 300 al 400 eur. Za tak majhen jajcek bi pricakoval manj.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Problemi so večinoma ... slaba masa ...

pogledaš kje v avtu je glavna masa in tam narediš novo pritrditev zanjo in se stvari poštimajo ... Kot bi rekel kolega:Citroen pač ...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ok potem pa citroen serviserji nimajo pojma. Avto se mi zdi, da je bil na dveh razlicnih servisih zaradi simptomov, nikjer niso nic porihtal. Dela dokler ga spet ne zacne hebat.