Citroen ownerji

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
A pri citroenu je normalno, da ti vsak mesec nekaj crkne ali imam samo jest tako srečo ?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.061
1.858
113
Emona / Carnium
Ni normalno. Majkemi. Lahko, da naš ni normalen. Naredi anketo
smile-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
A pri citroenu je normalno, da ti vsak mesec nekaj crkne ali imam samo jest tako srečo ?

Odvisno, na splošno pa so eni bolj zanesljivih.

Fotr ima Citroen Xsaro Picasso 1.6. bencinar že 8 let in niti 1x se mu ni kaj pokvarilo. Samo redni servis (olje, filtri,...)
Jaz sem imel Xsaro Break l.98 in pravtako dodatnih stroškov poleg servisa nisem imel.

Mi je pa kolega "pojamral" o težavah z tanovimi modeli C5.

drugače pa, če si voznik citroena, priporočam branje slednjih forumov;

Citroenar.eu

Citroenbilten

Citroen tuning Slovenia

...znajo pomagat
smile-1.gif

jmarkoos

Pripravnik
21. apr 2011
98
0
6
kupto.si
Ni normalno - citroenov imel že 6 in s temi prevozil skupaj več kot miljon km in opravljal samo rutinske servise. Z enim bencinarjem naredil celo 375.000 km brez okvar, niti menjave sklopke - NIČ ( podaril sem ga na koncu mehaniku zaradi starosti - 17 let - čeprav ga je še sam dolgo pridno uporabljal :) - ... peljite ga k dobremu mehaniku - če pa je še v garanciji pa takoj zahtevajte kompletno popravilo oz menjavo vozila...

ne strinjam se z zgoraj navedenim, da so letniki 2000 in 2001 bolj občutljivi na okvare oz da so okvare nekaj normalnega - pri citroenu so okvare izjema ne pa pravilo, zato je treba tudi ustrezno ukrepati

xyxx

Pripravnik
27. sep 2007
40
0
6
xsara picasso 1.6 8V bencin, l.2002
menjan cel auspuh + "kolektor" (počil verjetno zaradi nesreče, ampak bil spregledan)
nekaj nagajali žmigavci, popravljeno
pozimi je začel puščati grelec kabine (zmanjkuje hladilne tekočine), zdaj poleti je ok, spravljam se da zriktam
šoferjev prag je začel rjaveti, se bo porihalo

vse skupaj nimam pripomb

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citroene vozim že 19 let, vse s hidropnevmatskim vzmetenjem.
Citroen me nikoli ni pustil na cesti, niti nisem potreboval asistence zanj.
Noben se ni prodal z manj kot 300000 km, za nobenega ni bilo slabega odziva kupca.

To pa ne velja za druge 4 znamke, od katerih so bile tri nemške in ena italijanska.

LP

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik jmarkoos pravi:
Ni normalno - citroenov imel že 6 in s temi prevozil skupaj več kot miljon km in opravljal samo rutinske servise. Z enim bencinarjem naredil celo 375.000 km brez okvar, niti menjave sklopke - NIČ ( podaril sem ga na koncu mehaniku zaradi starosti - 17 let - čeprav ga je še sam dolgo pridno uporabljal :) - ... peljite ga k dobremu mehaniku - če pa je še v garanciji pa takoj zahtevajte kompletno popravilo oz menjavo vozila...

ne strinjam se z zgoraj navedenim, da so letniki 2000 in 2001 bolj občutljivi na okvare oz da so okvare nekaj normalnega - pri citroenu so okvare izjema ne pa pravilo, zato je treba tudi ustrezno ukrepati

Zdaj pa malo preveč nakladaš. Pri našem C4, letnik 2006 redno crkuje altenator. Vedno ga štromar potem porihta zamenja notri en kup zadev, pa po pol leta spet crkne. Zamenjan je bil tudi kompleten alternator že. Problem je v tem, da vsakič ko to crkne ostaneš na cesti, ponavadi ni nikogar, da bi te porinil...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.153
113
ja sem zajebal z letniki, v mislih sem imel s starostjo citroenov od 10 let in več..se pač začne taka in drugačna popravila, vsak mesec nekaj.

drugače pa s citroeni je ponavadi tako, da če jih normalno voziš ni težav in so zelo hvaležni, kar za razliko od renoja in pižoja ko je ponavadi skoz nekaj, velika razlika.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
mela c3, letnik 2002. zadnje leto vsak mesec neki crknlo. očitno je normalno.
sicer pa 250.000 prevoženih kilometrov.
zdaj ga ma fotr in veselo šraufa.

jmarkoos

Pripravnik
21. apr 2011
98
0
6
kupto.si
Če je to za vas nakladanje ne vem, zame je to realnost. Od 22 avtomobilov sem imel ( in tudi sedanji je ) 6 citroenov i z njimi nobenih težav v nasprotju z drugimi v seriji. Kot trgovski potnik sem napravil skupaj preko 2 mil km - in napisal sem osebne izkušnje s citroeni, kar je avtorja vprašanja tudi zanimalo. Če imate vi težave z vašim avtomobilom, vam ne bom oporekal - ker ne poznam niti vas niti vzrokov te napake, niti vašega načina vožnje....vendar zaradi take vaše nepravilnosti, ki je prej izjema kot pravilo, citroen še ni slab avto.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citroeni nekje pred 2000 so zelo vzdržljive mule ... po tem pa se je pojavil state-of-the-art kos francoske elektronike, ki sliši na ime BSI (računalnik potniške kabine), s katerimi so same težave. Danes imam npr. v popravilu P307, letnik 2007, prevoženih 13k kilometrov (vozi ga stara ženica v trgovino 2x na teden) in seveda je težava ravno z BSIjem ... Takih primerov ni malo, da ne bo kdo mislil, da kot nekateri sklepam o populaciji iz enega primera.

Mogoče je pri najnovejših kaj bolje, to pa ne bi vedel ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Pri citroenu je potrebno ločit:
- mala jajca ki imajo značko citroen
- velike citroene ki so dejansko citroeni

Z raznimi c1, c2, c3 in še prej saxoji, ax itd. so bili vedno križi in težave, medtem ko za večje citroene je to težko trdit (s parimi izjemami).

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Jest sm meu prej saxo in je vse delal nikol nč, [censored] ta c2 pa sam menam ko [censored], dons crknu še alternator

Avto je letnik 2006