Citroen C5

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Aja, pozabil sem, da imaš z avti vsaj toliko izkušenj kot fantje z top geara, kjer veš, da pljuvajo vse francoze, ampak za C6 so priznali da nima konkurence v svojem razredu ... malo si poglej kako je nesel tako opevano BMW5 v vzmetenju.

In zakaj potem folk kupuje BMW 5ke???? They must be mad....
17758-icon_confused.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

Aja, pozabil sem, da imaš z avti vsaj toliko izkušenj kot fantje z top geara, kjer veš, da pljuvajo vse francoze, ampak za C6 so priznali da nima konkurence v svojem razredu ... malo si poglej kako je nesel tako opevano BMW5 v vzmetenju.

17758-icon_confused.gif

Trend. Kaj se v kafiču bolje sliši? "Vozim Citroëna" ali "Vozim Bemfla"?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

17758-icon_confused.gif

Bom rekel nazaj ... zakaj pa nimajo vsi fantje super duper manekenke in zakaj pa potem vsi ne kupujejo BMW5 ampak kupijo MB E, A6, C6 ... misliš če sprašuješ takšne neumne stvari. Neki osebi je všeč športnost in pospeški (BMW), trejemu udobje in posebnost celega dizajna (C6). Ni ga avta, ki bi imel za vsakega človeka najboljše lastnosti.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
To sem jaz gledal. Vzel bi 2.4JTDm 175KM, po letniku 2004. Na www.carsurvey.org so z njo zelo zadovoljni. S starejšimi letniki malo manj.
Potem pa sem videl ta crash test in me je minilo
https://www.youtube.com/watch?v=R0agTZgMnbY

lp

O kriza. A prenovljen model ni nic varnejsi?
Tole je ravno 1 zvezdico po NCAP
bonk.gif

Če je tvoja Vectra starejša od 2002 je njena varnost primerljiva z Alfino.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:

17758-icon_confused.gif

Bom rekel nazaj ... zakaj pa nimajo vsi fantje super duper manekenke in zakaj pa potem vsi ne kupujejo BMW5 ampak kupijo MB E, A6, C6 ... misliš če sprašuješ takšne neumne stvari. Neki osebi je všeč športnost in pospeški (BMW), trejemu udobje in posebnost celega dizajna (C6). Ni ga avta, ki bi imel za vsakega človeka najboljše lastnosti.

Saj sem samo vprašal, preden bo isti kreg kot že 100x....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no zdej pa pocasi citroen ocala dol, da bos videl svet v barvah...

top gear in C6?
hysterical-1.gif
in ti fantje so populisti, ko bos enkrat to razumel, bos tudi razumel koncept oddaje itd.

jaz se z avtom ne vozim po luknjastih makadamih
stupid-1.gif
druagce pa C6 se veliko udobneje pelje kot C5. ni primerjave.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
s svojimi 198 centimetri telesne višine sem brez večjih težav vozil xantio.

pol pa si fantič neenakomerno rasten.. ugibam: prekratke noge?
evil.gif
beri, sedež NE gre dovolj nazaj da bi lahko NORMALNA 180 cm visoka oseba imela noge v pravilnem vozniškem položaju. Zdej ce si ti defekten pa okej in se opravičujem.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:

evil.gif
beri, sedež NE gre dovolj nazaj da bi lahko NORMALNA 180 cm visoka oseba imela noge v pravilnem vozniškem položaju. Zdej ce si ti defekten pa okej in se opravičujem.

Res ne vem, kako si ti gor zrasel, ampak očitno imaš ti probleme s tvojimi udi. Sem 180 visok in sem lahko normalno vozil Xantio, kot katerikoli drugi avto. Noge sem imel ravno prav stegnjene.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Na žalost na strani Euro NCAP ni podatka za 156-ko, ampak predvidevam, da se rezultat suče nekje okoli 3*. Imaš pa tule teste Vectre:

NCAP Vectra

Vem da ga ni, saj sem dal posnetek vectre z NCAP (srebrna). Tista z rumeno barvo je papodobna testu 156ke.

LP

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:

evil.gif

Hm, 180 cm višine, se imam za normalnega. Enkrat naredil tudi cca. 2.500 km v treh dneh v tej kantici in izredno udobno in brez bolečin, položaj za volanom čisto OK.

Še mali komentar na ostale tvoje besede: športnost ni ravno odlika Citroenov (Xantije in C5), ampak če ga kdo kupi zaradi tega, potem je
stupid-1.gif
. Vendar udobnost in požiranje svinjarij po cesti se pa lahko skrijejo vsi konkurentje (torej neposredni in ista generacija; ne mi metat naprej S600 letnik 98 full option ali pa najnovejše avtomobile prestižnih znamk). Sem že napisal zgoraj primer moje izkušnje. Aja, potem sem bil v Srbiji tudi z mojo trenutno kanto in enkrat prej še z Roverjem 45. Sorry, ampak živa groza. Medtem ko s Xantio kot po maslu.

Še odgovor na vprašanje o motorju 1.8 16v: zame odličen motor, relativno enakomeren (navora relativno ok tudi v nižjih vrtljajih) in pa precej varčen v Xantiji. Odlično.
cheer.gif

Aja, a sem zato ''citroenar''?
grims-1.gif

PS: Še komentar na hidravliko le pri najboljših opremah v novem C5. Saj veš zakaj je to, a ne
grims-1.gif
(no, upam, da veš)?
Zato, ker ciljajo na flotne nakupe, katerim pa hidravlika in dražje vzdrževanje ter višja nakupna cena ni ravno po godu, a ne
grims-1.gif
?

Še tole: me pa tudi mene še nekaj zanima pri C5.
Večina jih ima okrog 120-130k km. Vendar pozabimo km, recimo da so prevrteni. Koliko bi moral skeširat za en orenk servis, s katerim bi poštimal podvozje, da bi bilo vsaj za naslednjih 100k km mir. Kolikor se spomnim se je servis zahteval pri nekje okrog 200k km, kaj se je takrat naredilo in koliko to pride. Namreč tudi meni so malce tile C5 zapeli za oko, čeprav me obupna plastika in izdelava konkretno moti. Drugo pa še stroški vzdrževanja in pa ne ravno najbolj varčen dizel. A je Jerovšek (vsaj zdi se mi) v Grosuplju še vedno najboljši serviser?

Nazadnje urejeno:

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Če si lahko malo sposodim temo,

a kdo ve zakaj pri našmu C5 brezme piskajo (ko pritisneš bremzo piska) in to res glasno?

Isto se je dogajalo pri prejšnjem modelu in sedaj zopet na tem. Na servisu so rekl, da če bremze delajo, potem je vse vredu, diski naj bi bli vredu.

Sem pa tud že doskat opazu na kašnem drugem citroenu ki je pripreljal zraven da je piskal, tko da jih kr dost ima take probleme.

A je kdo že kej slišu o takih napakah pri citroenih?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
s tvojim postom se ne strinjam. Xantia me z ničemer ne prepriča, razen da oblikovno še kar zgleda - konfekcija pac. Ja, imamo eno doma, zato vem
wink-1.gif
.

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1804184&obv=on

Ta se mi zdi lep.Malo km in servisno knjigo ima.
Mi gdo priporoča kaj drugega v tem rangu.Naj bo dizel.

Glede na 2. lastnika in preprodajalca sumim, da je avto iz uvoza, še posebej za te pa velja, da imajo sicer vsi (ponarejene) servisne knjige, prevertene kilometre in za silo pokrpan motor, saj je nekaj potrganih jermenov preprodajalce naučilo, da je to še minimalen vložek v primerjavi s tem kaj te čaka.

Pa še o Xantii, vse drži kar ste povedali, pozabili pa ste, da ima avto na NCAP testu doseženi komaj 2 zvezdici od tega eno prečrtano - tveganje smrtnih poškodb. Entuziasti sicer trdijo, da je tip II boljši, vendar kakšnega testa ali izboljšav ni bilo videnih.

Pa še to, ergonomija je slaba, za prestavit radio (če le ta ni original in nima komand na volanu) rabiš skoraj zemljevid ali pa kopilota. Prestavna ročica in sredinski naslon za roko sta "neusklajena" ...

PS2: Moj predlog - če iščeš ta cenovni in udobnostni razred, potem izberi bencinarja. Hudo majhna je namreč verjetnost, da boš karkoli "prihranil" z zgonjenim dizlom.

Nazadnje urejeno: