Citroen c3 2003 zvočniki

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
menjal bi original zvočnike, ki so v sprednjih vratih, ker so res navadna žalost, mi lahko kdo kakšen link prilepi mogoče za kakšne boljše, da mi ne bi bilo treba nič modificirati.

I

Izbrisan uporabnik #488

"Običajni" so not, greš v bigbanga in kupiš, mislim da so 16 al 17 cm premera, daj plastiko dol in poglej oziroma zmeri pa v nakup po pravo robo.

Ko sem takrat leta 2002 kupoval c3, sem "prepovedal" vgradnjo zvočnikov in bednega radia z wekslerjem... se je že dobil mp3.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
v c3 pašejo zvočniki premera 16,5 cm. jaz sem si vgradil tele.

http://www.nakupovanje.net/avtozvocniki-hertz-dieci-dcx-165-avto-zvocniki-pr-1102730

Zadeva igra kot je treba
smile-1.gif

priporočam nakup.

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Bom preštudiral glede teh, kako pa je recimo s ceno - je tole povprečna cena recimo za ene solidne nove zvočnike. Torej pri teh samo plastike dol vržem, odšraufam originalne, odklopim, priklopim nove, zašraufam nazaj in to je to ?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Ja to je vsa umetnost. Cena... hm, mislim, da je tole kar vredno 50e, saj igrajo res odlično.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pravim, da ima c3 prostor za klasične okrogle zvočnike.

Odstraniš plastiko na vratih pri zvočnikih (grejo lepo dol).
Odviješ stare zvočnike in odklopiš. Priklopiš in zaviješ nove, namestiš nazaj plastiko. Par minut precej nezahtevnega dela.

Ko boš odstranil plastiko boš presenečen, da so not tako "veliki" zvočniki.

Jaz imam frimo Magnat v istem cenovnem rangu kot Romex in lepo butnejo.

Kaj pa radio?

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Radio ni original, je na cdje (ne mp3). Glede radia mi naj nekdo še pove, recimo na primer jaz nastavim base na svoj željen level, če avto ugasnem in čez 5 minut nazaj prižgem so nastavitve na radiu spet resetirane. Je to krivda radia ali ne.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Zelo verjetno bodo magneti teh novih zvočnikov večji od originalnih in ne bodo pasali v tisto zaščitno "šalčko". Boš moral namestiti distančnike.
Konektor za priklop boš moral odščipniti ali pa nabavi adapter.
Radio pozablja nastavitve, ker si priklopil samo "Remote +" in ne tudi stalnega. Stalni je običajno rdeča žica, remote pa rumena.

lp

Gresnik

Pripravnik
1. sep 2007
341
0
16
Citat:
Uporabnik psytoma pravi:
Radio ni original, je na cdje (ne mp3). Glede radia mi naj nekdo še pove, recimo na primer jaz nastavim base na svoj željen level, če avto ugasnem in čez 5 minut nazaj prižgem so nastavitve na radiu spet resetirane. Je to krivda radia ali ne.

vzemi radio ven. zamenjaj rumen in rdeč kabel in bo radio mel spomin
wink-1.gif

drugače pa maš v tem rangu kr nekaj robe na voljo. priporočam pa da se da kak € manj za sistem, pa tisti višek za izolacijo in verjemi da je rezultat veliko boljši
wink-1.gif
in to govorim iz lastnih izkušenj. pa tudi marsikdo ki se ukvarja s tem lahko to potrdi.

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Nazadnje urejeno:

Gresnik

Pripravnik
1. sep 2007
341
0
16
Citat:
Uporabnik psytoma pravi:
Sem potem kar isti dan že nabavil te http://www.nakupovanje.net/avtozvocniki-hertz-dieci-dcx-165-avto-zvocniki-pr-1102730 in je razlika kot noč in dan proti originalnim.

@gresnik - bom poskusil ta teden enkrat zamenjati kabla, če bo pomagalo

EDIT: tukajle je nekdo zamenjal rdeč in rumen kabel in nato mu ni nič delalo več

http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100516151024AAfdFwA

sedaj ne vem kaj naj storim

lahko vzameš meter v roke in zmeriš štrom. najdeš maso, potem pa iščeš +. ko ti pokaže 12V si ga našel. potem daš pa še kontakt in iščeš naprej kje pride spet signal. stalni + iz akumolatorja je zato da ti radio ne zgubi spomin. ti maš pač konta vezano. da je stalni + klučavnica. zato ti pa zgubi spomin
wink-1.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Aja še tole.. Če boš radio zvezal mimo varovalke, ki jo ima računalnik, da ti avtomatsko vrže v economy mode, ko je akumulator bolj prazen, dodaj v prtljažnik še vžigalne kable
smile-1.gif

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Nimas kaj zajebat, razen če boš kable iz akumulatorja direktno do radia potegnil za stalno napajanje. Ti samo zamenjaj rdečo in rumeno žico in je to to. Zaradi varnosti pred kratkim stikom odklopi akumulator.