citroen C2 1.4i VTR

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ksz

OT

ne vem zakaj imate v glavi, da mora imet mlad voznik avto s čim manj KM..... drugače je kaj?

Mogoče zato ker morajo mladi vozniki doplačati 20% zavarovanja? Manj KM manj zavarovanja.

Sam sem imel nekaj časa kot drugi avto Citroen Xsaro break 1.4i z 55 KW. Ni bila ravno dirkalnik je pa bila zmerna pri porabi bencina. cca 7 l na 100 km pri vožnji po predpisih.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Moja ima tak avto. Poraba je malo pod 9 zdaj pozimi, mestna relacija. Do zdaj so fedre šle (baje hiba Citroenov). Pa sedeže probaj če se lepo poklapljajo. Drugih težav še ni imela (3 leta).

Pa ne mutite nekaj kako potegne in koliko ne, za prvi avto je čisto dobro. Jaz sem tudi z Yugotom začel, pa sem bil srečen, da se lahko peljem nekam sam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Aha, torej se z več KM ne moreš voziti po omejitvah
aplauz.gif
.

Kere bedarije stresate, res.

A ne da?

Citat:

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

Dejstvo je, da so danes glede na omejitve in razmere, avtomobili daleč prezmogljivi. Fajn je, da imaš avto z 200PS, a jih izkoriščaš 30%
smile-1.gif

Kaj bo mulotu takšen avto, razen da bo lažje kako bejbo pridobil na sedež poleg sebe?

Omejitve hitrosti so znane, pike za mulca tudi, čemu torej?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hahah pa dej no, pa kaj misliš da so vsi mladi vozniki teleti?

moj prvi avto je imel 170KM in od tam naprej imajo samo še več... če si bil pa sam butelj ko si naredil izpit in se nisi znal vozit pa ne meri ostalih po sebi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kdo govori o teletih. Govorim o vozilih oz. performansah, ki so neuporabne.

Glede na tvoj odgovor, vidim da nimaš pojma o čem govorim in te sprašujem čemu ti služi avto s 170km, ali vlečeš stanovanjsko prikolico, čoln? Za normalno vožnjo je to več kot preveč. Aja, ženska
smile-1.gif
hehe

No kje se teh 170PS uporablja? Pri 130km/h na avtocesti? al po mestu v koloni?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz bi tudi raje imel 200KM kot 100KM in tu se ne gre kdaj jih lahko izkoristiš, ampak jih pač imaš...

Tudi ti svojih 72 na motorju ne koristiš 100%...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ker je bistvo v tem, da jih ne rabiš
smile-1.gif

In tako smo prišli do ugotovitve, da mulc ne rabi 100PS+

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ksz

OT

ne vem zakaj imate v glavi, da mora imet mlad voznik avto s čim manj KM..... drugače je kaj?

ma sej ni tako da MORA imeti avto z manj hp, fora je samo v tem, da ko si mlad voznik itaq doplačuješ dodatno zavarovanje zaradi tega, večinoma mladi vozniki nimajo nič bonifikacije in začnejo z nule, tako da so že tukaj stroški veliko večji, če je v igri močnejši avto plus to, da imaš z manj hp sigurno manjšo porabo kot z veliko hp in pa seveda malce težje delaš bedarije na cesti (je treba tudi upoštevati da izkušenj praktično ni) oz. ne boš kar ena-dva-tri imel not 100+ km/h, če boš imel malo hp in si v naselju pa malo pritisneš na plin....

je pa absolutno dejstvo, da če si [censored] za volan si pač [censored] za volanom in lahko delaš težke prekrške ne glede na to ali imaš 50 ali pa 200hp.

drugače pa je bil točno tist C2 žal že prodan dva dni nazaj, tako da se išče morebitne alternative, čeprav tak C2 več kot očitno sploh ni tako slaba izbira.....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Da ne bo pomote, to ni letelo nate in vašo izbiro za bratov avto, ampak bolj na besede različnih uporabnikov, da za mladega voznika tako ali tako ni primerno več KM, take stvari me pač zmotijo. Kot da bi nekdo rekel, prvo moraš živet v garsonjeri, da se boš naučil živeti v hiši.

Kaj za sabo potegne je jasno, vsekakor pa kot si sam napisal
Citat:
da če si [censored] za volan si pač [censored] za volanom in lahko delaš težke prekrške ne glede na to ali imaš 50 ali pa 200hp.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Sej ni fora konjev sam pr končni baje. Mislim da bi bilo precej bolše za njega avto okol 100hp. V mladosti smo bli usi nori, pa prehitevanja na regionalki in ostalih cestah, pa mal u škarje, pa na nepreglednem odseku. Dejstvo je da je z večimi konji veliko bolj varno prehitevat kot pa z 60.
Drugače pa odvisno od osebe, ker če ti veš da lahko čez tale ovink voziš največ 90km/h po suhi cesti, neboš šu zdej probavat s 200konji, da se peleš 150, ker enostavno fizika nedopušča baje...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
ksz...

se komu sanja kakšni so pa kaj avtomatski tiptronic menjalniki v teh C2?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Meni je od začetka čuden potem pa se navadiš. Kot vsi polavtomatski menjalniki v Citroenih rabi tudi ta v C2 malo navajanja na to, da ko prestavlja odvzame plin. Ko se navadiš gre.

Problem teh menjalnikov je v tem, da v skoraj nobenem avtomobilu, ki se prodajajo na trgu ni brezhiben. Osebno se za avtomatski(polavtomatski) menjalnik pri Citroenu nebi odločil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
sej to... meni tudi smrdi tak menjalnik... pa še če se slučajno res pokvari, zna biti popravilo kar drago i guess... še noben avtomatik ni bil poceni za popravljat.....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tole se meni zdi totalna bedarija. Vsaj neke varnostne osnove mora avto ravno pri začetniku izpolnjevati.

Dobr pol pa Clio II. 1.2 8v je neuničljiv motor

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
se bo pa prej civica 6th gen kupilo, kot pa kaj temu podobnega... majo tudi dokaj neuničljive mašine pa minimalno porabo/vzdrževanje/zavarovanje
grin1.gif