citroen C2 1.4i VTR

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
torej... za mlajšega brata se kupuje avto, zaenkrat je na "ogledu" zgoraj omenjeni citroen oz. če se osredotočim na točno določenega - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4576948&show=1

.... kakšne so kaj vaše morebitne izkušnje s takšnim modelom? pokvarljivostost, servisi, itd... citroenih nimam pojma sploh, avtoček pa deluje za mladega voznika super - majhen avto (super za v mesto itd)majhen motor z malo konji, torej tudi manjša poraba (predvidevam da okoli 7), je bencinar torej stroški morebitnega popravila ne morejo biti katastrofalno visoki in pa malo prevoženih kilometrov (ki so realni)....

hvala za info
zmaga.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Fotr ima takšnega, samo da ni VTR. Problemov do zdaj z njim ni imel nobenih (razen enkrat so mu nadgradili sw, ker je nekaj cukal). Kar se tiče porabe, pa je mašinca kar žejna. Razmerje med mestno in relacijsko vožnjo ima nekje 50:50 in se mu poraba giblje okrog 8 litrov.

Drugače pa fajn avtek za vozit. Spredaj je dokaj prostoren in nimaš občutka, da se pelješ v tako majhnem avtu. Medtem ko sta zadnja sedeža za odrasle praktično neuporabna. Aja, pa prtljažnika ni skoraj nič, kar se sicer da malce kompenzirati s premikanjem/podiranjem zadnjih sedežev.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
8? pri 1.4 75hp bencinarju? no ja... v končni fazi to ni dizel in avto ima tudi sigurno vsaj 1200kg, torej bi v mestu znal doseči tudi 10ko, na relacijah pa kakšno šestico....

kar se pa prostornosti tiče mi je pa jasno da je ni
grin1.gif
ampak za mularijo je to pomoje čist ok....

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
A na 5 vrat pa ga ni?
Ker to ko se bo 7 pubecov v soboto zvečer zbasalo not, bodo vse umazali s šuhi...
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imel ga je kolega, ko je prišel ven. Še celo neka črna 'športni izgled' verzija.

Zadeva ni šla nikamor (vsaj glede na videz avta), poraba pa je bila tudi 8+ litrov, če ga je tiščal tudi 9. Je potem po kakem letu dni menjal za rabljeno xsaro 1.6.

V glavnem ni 75hp avto za mladega pubeca, ker ga bo itak tiščal, poraba bo šla v nebo, pa prehitevanje bo bolj nevarno kot v kakem 100+hp avtu. Za primerjavo pri porabi - moja 206-tka ima 1.6 in 110hp, pa je poraba 7 litrov (enak motor kot v prej omenjeni xsari).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
A na 5 vrat pa ga ni?
Ker to ko se bo 7 pubecov v soboto zvečer zbasalo not, bodo vse umazali s šuhi...
grin1.gif

verjetno se najde tudi s 5imi vrati ampak konec koncev se kupuje avto za brata in ne za njegove kolege (za katere že itaq ni dovolj prostora glede na to da sta zadaj celo 2 sedeža), čisto v končni fazi pa mene osebno tole basanje not pa vn pa umazanija prav malo briga
grin1.gif

samo da bi bil pa motor preveč žejen glede na svoje zmogljivosti mi pa res ni najbolj všeč.... bi bilo treba morda še za kakšno hondo pogledat
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V glavnem ni 75hp avto za mladega pubeca, ker ga bo itak tiščal, poraba bo šla v nebo, pa prehitevanje bo bolj nevarno kot v kakem 100+hp avtu. Za primerjavo pri porabi - moja 206-tka ima 1.6 in 110hp, pa je poraba 7 litrov (enak motor kot v prej omenjeni xsari).

tiščal... to itaq, dokler se ne spametuje tako ali drugače, to vem. vem tudi, da je z manjšim motorjem prehitevanje bolj nevarno.... ampak vem pa prav tako, da se bi oz. bo tiščalo v podn v vsakem primeru, pa naj bo to 75hp ali 150hp motor, tako da je še vedno nekako varneje z manj hp.... vsaj pri sebi sem videl, da če bi imel za prvi avto kakšno močnejšo zadevo, kot sem jo imel, danes zelo verjetno nebi tule tipkal........ ah ja, mladost je norost
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
150hp je pa že druga nevarna skrajnost. Tam okoli 100 konjev je po moje za naizkušenega mladca ok.

Moj prvi avto je bila Felicia 1.3 s 68 konji in glede na to kak sem vozil, se tudi sam čudim, da sem še živ, ker je velikokrat šlo v škarje
tongue-1.gif

Čeprav po eni strani pa je tudi dobra ''kazen'' - če bo več tiščal bo več za benz dal
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
hehe... mogoče bi mu moral zrihtat kakšnega starega hrošča s 50hp in 4imi prestavami... za cruisat
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Imel kolega pa žrl 8 kot ti pišejo...

In to za izredno rahitičnih 75 konju. Sej verjamem da ne kupuje "rakete" sam....prosim no.
tongue-1.gif

Jaz se bi zjokal na petrolu da moram tako fajn stvar kt je benz zlivat v to kripo.
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
C2 vtr je odličen avtoček, malo bolj športnega izgleda pa tudi pelje se dobro. Tale se mi zdi da bi znal pa biti nekoč od mojega dedka. Zelo malo kilometrov je mel, pa ga je prodal neki mlajši sorodnici. Možno da sedaj ona prodaja.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
C2 ni na 5 vrat
smile-1.gif
tisto je potem c3.

Točno tako ...

C2 je na 3 vrata .. s 5 vrati so C3-ke, pa tudi C1-ke. (kjer je opcija 3 ali 5 vrat)

Mašina 1.4i (75) je v Citroenih že dodobra preizkušena, saj je tam že leta v uporabi ... nekih hudih okvar ne bi smela imeti .... mogoče motorček prostega teka, pa tesnilo glave zna spustit .. samo to šele kasneje, pri teh kilometrih če so ta pravi, mislim da mu ne bi smelo bit kaj hudega
smile-1.gif

Tak motor smo imeli doma v ZX-u Break, ki je imel nekje 1100kg, pa se je dalo še kar vozit. (s porabo okoli 7, oz 8 po samem mestu)

Jaz za prvi avto bi takoj imel tako C2-ko ... (sem pa imel AX-a 1.1
smile-1.gif
, ker takrat ni bilo druge opcije doma)

75konjev, bo čisto dovolj ... če pa mu ni, naj si zasluži za močnejši avto .. (tudi registracija bo nekaj stala + doplačilo mlad voznik)

Res da ne bo letelo v 7 sek do 100
smile-1.gif
, se pa bo peljal kar spodobno.

Lp

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
C2 vtr je odličen avtoček, malo bolj športnega izgleda pa tudi pelje se dobro. Tale se mi zdi da bi znal pa biti nekoč od mojega dedka. Zelo malo kilometrov je mel, pa ga je prodal neki mlajši sorodnici. Možno da sedaj ona prodaja.

amm... tega sedaj res prodaja neka ženska, je pa 51' letnik... a to ustreza starosti te "mlajše" sorodnice?

lahko ti pa dam tudi številko šasije tega avtomobila or something pa lahko preveriš vse skupaj
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
C2 ni na 5 vrat
smile-1.gif
tisto je potem c3.

Točno tako ...

C2 je na 3 vrata .. s 5 vrati so C3-ke, pa tudi C1-ke. (kjer je opcija 3 ali 5 vrat)

Mašina 1.4i (75) je v Citroenih že dodobra preizkušena, saj je tam že leta v uporabi ... nekih hudih okvar ne bi smela imeti .... mogoče motorček prostega teka, pa tesnilo glave zna spustit .. samo to šele kasneje, pri teh kilometrih če so ta pravi, mislim da mu ne bi smelo bit kaj hudega
smile-1.gif

Tak motor smo imeli doma v ZX-u Break, ki je imel nekje 1100kg, pa se je dalo še kar vozit. (s porabo okoli 7, oz 8 po samem mestu)

Jaz za prvi avto bi takoj imel tako C2-ko ... (sem pa imel AX-a 1.1
smile-1.gif
, ker takrat ni bilo druge opcije doma)

75konjev, bo čisto dovolj ... če pa mu ni, naj si zasluži za močnejši avto .. (tudi registracija bo nekaj stala + doplačilo mlad voznik)

Res da ne bo letelo v 7 sek do 100
smile-1.gif
, se pa bo peljal kar spodobno.

Lp

ql ql
zmaga.gif

... verjetno je tudi servisni interval velikega servisa nekje med 100 in 120k km?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
i guess not, lol
grin1.gif

a mu naj eno e36 ali pa pre-facelift e46 coupe predlagam pa da se mi razsuje ob prvem dežju?
tongue-1.gif