Čiščenje tuš kabine

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, nisem paconar ampak glede na situacijo očitno ne gre drugače kot da se pač nabere kamen, plesen itd..

Na fugah ob tuš kadi se je nabralo mal predvidevam plesni. En nasvet sem danes dobil naj uporabim belilni gel. Za kamen po kotičkih in vodilih kabine pa kar citronsko kislino pomešano z vodo. Bo to ok, obstaja še kaj pametnejšega? Rad bi da raztopi kamen, "zmehča" plesen, za plesen načeloma v skrajni sili potegnem nov silikon, ampak bi raje easy way.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V trgovini se dobi čistilo točno za ta namen. Sem že pozabil ime mislim, da je cilit ali nekaj podobnega. Je na osnovi clora za odstranjevanje plesni v kopalnici. Samo pošpricaš čez pol ure spereš z vodo in fuge zgledajo kot nove.

fantastikus

Zelenc'
1. dec 2014
18
0
1
najceneje boš stvar očistil z varekino, je tudi v ostalih varekina samo da je lepše pakirano in dražje.
varekino nato preliješ v kako prazno pršilko od čistila za okna in je to to.
aja obvezno dobro zrači med, in po čiščenju, pazi na kake cunje/obleke, varekina razžre baro oz jih pobeli.
pa imej gor rokavice, ker ti bodo tut roke smredele po varekini.
če imaš pa kje težave samomz vodnim kamnom, jih pa rešiš z vinskim kisom.
to je to nahitro

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
V trgovini se dobi čistilo točno za ta namen. Sem že pozabil ime mislim, da je cilit ali nekaj podobnega. Je na osnovi clora za odstranjevanje plesni v kopalnici. Samo pošpricaš čez pol ure spereš z vodo in fuge zgledajo kot nove.

clox-500ml-tki.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
V špricah dobiš namenske zadeve za kopalnico...vodni kamen. Našpricaj...počakaj par minut...prebrisi vse z mikro krpico. Splahni s tušem. Še enkrat ponovi zdaj za prvič...nato vake 2 do 3 tedna našpricaj, zbriši in splkahni.
Seveda poskrbi da je kopalnica vedno dobro zračena.