Čiščenje stekla na vratih kamina

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Torej kako najlažje očistiti steklo, umazano od dima? Baje s časopisom zdrgneš in malo z mokro krpo obrišeš, ampak meni ne gre najbolje od rok ta način...obstaja kakšno čistilo, ki ne poslabša vsega skupaj (da se potem še raje umaže in še težje odstraniš)?
confused-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
papirnato brisačo malo zmočiš, jo pomočiš v saje in zdrgneš.
sproti zmakaš z vodo in sajami.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

razlog za umazano steklo pa je nepravilno zgorevanje - premalo zraka.
Če dobro zakuriš, se steklo tudi samo očisti.

lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

razlog za umazano steklo pa je nepravilno zgorevanje - premalo zraka.
Če dobro zakuriš, se steklo tudi samo očisti.

lp

Drži! Glej da na začetku narediš dobro žerjavico... Pa pazi, da na začetku ne nalagaš preblizu stekla, oz. da se ne kadi direktno po steklu...

Drugače pa za čiščenje uporabljam navadno gobico za čiščenje posode. Grobo stran zmočim z vodo, malo podrgnem in obrišem s suho papirnato brisačko. Pa gre čisto vse dol.

V začetku sem uporabljal cet, pa so se med gorenjem pojavljale neke čudne lise... Namenska čistila se mi pa zdi nesmiselno kupit, ker gre samo z vodo vse dol.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Ravno poceni tole ni, podobno čistilo dela (oziroma prodaja) tudi Lokaterm, tega sem imel tudi sam. In potem ugotovil da gredo saje dol tudi z vodo. Torej še en glas za recepte naših babic. Ceneje ne gre.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jebeš recepte

kupiš namensko čistilo, v trzinu ga delajo eni, stane par eurov drži pa celo zimo... našpricaš, obrišeš, gremo dalje...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem vedel, da nekje obstaja stara tema.
grin1.gif

V glavnem, najbolj enostavno, kar sem poskusil, je čistilo za grill in pečice, da malo odmehča, potem pa gasa s strgalom za vinjete.
cheer.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
ne rabiš nobenih čistil!
zmočiš časopisni papir (ne papir iz reklam ali revij), pomočiš v pepel in lepo zbrišeš po steklu.
nato vzameš suho krpo in zbrišeš do suhega.