Čiščenje silikona - nujno

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Zadeva je nujna, saj morem do sobote zjutraj pripraviti teren za keramičarja, kateri mi pride popraviti nizkostenko keramiko. Čeprav se mi je model sam ponudil, da bo ščistil vse preden bo začel popravljati to kaj je prvo zahebal, sem si rekel, da mu ne zaupam in bi rad sam ščistil zadevo kot se spodobi. Ampak problem nastane pri odstranjevanju silikona, katerega sem sicer ščistil do gladkega, ampak mastna črta se še vseeno vidi in tukaj ne pomaga niti strgalo za vinjete oz. strgalo za SK ploščo. Probal sem zadevo zdrgniti z vileda krpico, pa tudi ne gre. Probal sem z vsemi mogočimi čistili in ne gre - Apursil, cet, Špirit (čistilni alkohol), kis. A ima še kdo kakšno idejo, s čim se še naj lotim tega sranja???

hvala

resizeofimag0856.jpg

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Uporabi namenski odstranjevalec silikona, silikon entferner. Dobiš v vsakem, malo bolj založenem mekurju, baubau, itd.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Zur Entfernung der Rückstände, die auf dem Untergrund kleben, werden im Fachhandel spezielle Silikon-Entferner angeboten. Dabei handelt es sich um eine chemische Flüssigkeit, die auf die Silikon-Rückstände aufgetragen wird und einige Stunden einziehen muss. Nach den Angaben in der Gebrauchsanweisung, soll man dann einfach und unproblematisch das Silikon entfernen können. In der Praxis bleiben jedoch auch nach dieser Behandlung noch Spuren auf dem Untergrund zurück.

To pa imam že sedaj
frown-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ma idi v bauhaus pa kupi tam odstranjevalec silikona
o tem smo že pisali .
je pa učinkovit saj ga že dolgo uporabljam .