Čiščenje senzorja

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Najlaže tako, da slikaš modrino neba, zaslonko pa zapreš na maksimum. Lahko si poslužiš tudi kašen siv papir. Paziti je potrebno le, da ga imaš čez celo slikovno polje.

Ne pozabi! Zaslonka mora na najmanšo vrednost. Lahko jo pa postopoma odpiraš, da vidiš, pri kateri vrednosti se začnejo kazati smeti.

lp
Dolfe

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Super. Bom probal jutri. Hvala.

Če doslej nisi opazil prahu, potem raje ne preizkušaj
evil.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Če te doslej ni motilo, raje ne preizkušaj - ker te odslej bo. Vsaj pri večini je tako.

Se hecam - kar poskusi, samo mnogi se potem tako obremenjujejo, da je joj.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.899
640
113
Če bi res rad videl prah, potem v PS še stisni Auto Levels na fotki in se čudi.
grin1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Nekaj svinjarije je res bilo na senzorju. Z Dust remover sem uspel največje kose odstranit. Ker pa sem slučajno pri Beseničarju iskal malo stojalo, sem še povprašal o čiščenju. Aparat bi moral pustiti dve uri na servisu, stalo bi me pa 51 ojrov. Ob pregledu so mi našli še en mrtev piksel. Glede na to, da ne živim od fotkanja, bom počakal, da se pojavi še kakšen mrlič, potem se bo pa že splačalo odnest na servis na popravilo v garanciji. Ob menjavi senzorja pa tudi čiščenje ne bo več potrebno.
grin1.gif

Za umazanijo na senzorju krivim predvsem velik zoom (18-250), ki precej "diha" in s tem vleče umazanijo v aparat.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
to bi bilo fajn ,bi hitro izkoristil, čeprav pomoje da ne velja

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
En mrtev piksel ni dovolj za uveljavljanje garancije. Vsaka firma ima svojo tovarniško toleranco, koliko mrtvih pikslov je dopustnih. Povprašajte na servisih za konkretne znamke, kakšna je toleranca.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ja saj če gledaš je čisto logično ker drugače bi tak vsaki drugi neso fotoaparat na servis
smile-1.gif