Ciscenje injektorjev

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
KSZ

V primeru, da se dize čistjo ultrazvočno in se potem še priklopijo na testirno napravo, kjer se preveri kapaciteta dize in snop goriva, ki ga daje je druga zadeva boljša.

PS Sam sem dal enkrat čistit dize z Wynis (ali kako se že točno napiše) na moji Astri, ki je sicer predelana na LPG. Pred čiščenjem se je prižigala lučka za elektroniko in avto v srednjem območju vrtljajev ni deloval dobro. Po čiščenju se lučka za elektroniko ne prižiga več. Avto je tekel po čiščenju mirneje, vendar po občutku še vedno ne 100% OK, ampak vseeno je bila sprememba na bolje očitna.

Moje mnenje gre v smer da je Ultrazvok boljši.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kje pa ste opravljal to čiščenje po drugem sistemu? moj ford bi bil tudi počas goden za tole,...

b

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Potrebno je razlikovat med čiščenjem navadnih injektorjev (no, tudi Piezo variant) ter čiščenjem PD injektorjev, ker je ogromna razlika. PD injektorji so veliko bolj občutljiva zadeva, zato podiranje odsvetujem, sploh pri teh kilometrih. Če že (čeprav ni še potrebno, IMHO), naj se PD injektorje ščisti preko zunanje naprave. Mislim, da gre za PD injektorje tudi drugačno čistilo ... odpraviti se je potrebno k pravemu mojstru.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
jaz na tvojem mestu ne bi ničesar počel. Ker ob vsakem odpiranju je možnost, da se po posegu kaj drugega pokvari (zaradi odpiranja, nepazljivosti, nenamerne poškodbe drugega dela ali celo to kar si 'popravljal'...itd itd).

Glede na tvoje štepanje kilometrov se začni dejansko sekirat za čiščenje po prevoženih 300.000 km - s tem boš nekje tam tam s povprečnim voznikom, ki štepa 10 do 20 jurjev kilometrov letno.

Do takrat pa...ne kompliciraj če ni potrebe.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
aplauz.gif