Ciscenje injektorjev

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Motor TDI PD, kilometri pravi za ciscenje injektorjev. Sicer vse laufa BP, torej nobenih tezav.
Povprasal na BOSCH servis in sta dve varijanti ciscenja:
- ultrazvok, kar pomeni, da je potrebno injektorje dol vzet
- priklop na posebno masino s cistilno mesanico, na katero potem laufa motor nekaj casa in scisti celoten vbrizgovalni sistem
Cenovno sta obe podobno, kaj vzet?
Namrec sam sem slisal zgolj za prvi nacin, zato sem malce zmeden. So kaksne prednosti ali posebna tveganja prve ali druge moznosti?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Jaz imam dobre izkušnje z drugo varianto, za prvo še ne. Dal sem čistit tako3 avte in po občutku bi res rekel, da pomaga. Na dizlu še nisem dal čistit pa ima čet 300.000km, ampak spomladi, ko gre avto ličenje manjših praskic bom naredil še to. Piše pa na flaški, kjer je čistilo, da je priporočljivo čiščenje dizlov na 40.000 km, bencinarjev pa na 60.000. Od tega je že nekaj časa, tako da me ne držat za besedo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz ti bolj priporočam drugo varianto, ker so PD injektorji izredno občutljivi ... če pride zrak v njih, so takorekoč šli rakom žvižgat. Koliko kilometrov pa imaš?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ce motor laufa BP pusti na miru.Pri teh kilometrih nimas kaj odpirat in sarit po vbrizgu razen ce hoces probleme.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne šari dokler ti vse dela ok... Pri 150.000km nima kaj bit! Pri meni je pri 280.000km še vse prvo, nič čiščeno tako da...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pač vsak ima svojo filozofijo.
wink-1.gif
.
Moja je recimo, da raje kaj preventivno z minimalnim stroškom zrihtam, pa bo potem še veliko časa mir.
Po tvoji filozofiji bi tudi recimo olje menjal, ko bi začelo kaj ružit noter. Tako da, ni blema. Bi pa vseeno raje še kaj več zvedel o tem drugem načinu. Kaj se ščisti še zraven, kakšna tekočina je noter in pa predvsem, a so kakšna tveganja pri tem.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Brezveze prčkat, če vse dela.

Saj s tem nič ne prčka. Dovod iz rezervuarja se zamenja z dovodom iz naprave in to je to. 2 minuti premontaže, potem laufa avto cca 30 minut preko mašine in potem spet priklop nazaj na rezervuar.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ta druga opcija mi je všeč ja, razdiral pa jaz nebi na njegovem mestu in pri teh kilometrih! Je pa logično da vsak gleda drugače na stvar ampak vedet moreš da te filozofije, da bi naj po PRAVEM injektorje celo menjal pri 150.000km so od proizvajalcev avtomobilov.. Seveda, tudi oni morajo od nečesa živeti... Primerjava z menjavo olja in s čiščenjem injektorjev pa ni ravno primerna...

Lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
168
63
ksz

Ali si v teh injektorjih kaka tesnila oz. kaki materiali, ki jih lahko to čistilo poškoduje?
Sicer sem tudi sam mnenja, če dela, ne razdiraj - vendar se tega največkrat ne držim :p

lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

Ali si v teh injektorjih kaka tesnila oz. kaki materiali, ki jih lahko to čistilo poškoduje?
Sicer sem tudi sam mnenja, če dela, ne razdiraj - vendar se tega največkrat ne držim :p

lp

Moje izkušnje so do sedaj samo pozitivne. Po prvem čiščenju smo naredili cca 100.000 km in ne vidim nobenih težav.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Te zadeve zdrzijo vsaj 300T brez ciscenja, cistit nimas kaj ker to opravlja ze nafta ki je odlicno topilo, po tem se prej nic ne sari dokler motor ne dobi povecanega dimljenja ali pa kakih problemov z vziganjem.
Prav tako se potem ne posluzuj nobenega ciscenja ampak noter nove elemente in gasa naprej.
Tole ciscenje pa tudi odsvetujem ker so ta cistila precej agresivna pa ceprav mojstri trdijo drugace.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne šari dokler ti vse dela ok... Pri 150.000km nima kaj bit! Pri meni je pri 280.000km še vse prvo, nič čiščeno tako da...

Ravno ta teden sem malo pomagal pri sraufanju Golfa z 450T km in se do sedaj brez problemov .Sedaj je zacel tezje vzigat, zamenjali smo elemente v dizah in laufa spet normalno.
Druga izskusnja z dizami od Actros-a.Ultrazvocno ciscenje ni pomagalo nic!