cigoti z mojim avtom :o

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
avto je imel totalno zgnito podvozje, most preluknjan od rje, roka zvita.... sem ga nameraval dati na odpad.

za foro sem ga objavil na avtonetu, opisal stanje, cena 100€.... v roku 15min od objave sem že dobil prvi klic, vsega skupaj pa že čez 15 klicov!!
shocked-1.gif

in zdaj me zanima zakaj tako povpraševanje??
confused-1.gif
namreč prepričan sem bil da je za odpad (16 let star Suzuki)

z enim sem se zmenil po gsmu, in prišli so trije 5x pečeni, sploh niso pogledali avta, dobili smo se kr na AMZS in zrihtali stvari v 5 min, v naslednjih 5 min je bil avto že na kamionu in čao

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Seveda. Staro zelezo. Od tega zivijo. Ze samo z aluminijem iz motorja bodo dobili 100€ nazaj.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Meni je pa bolj zanimivo, da obvladajo internet. Po opisu sodeč bi rekel, da ne znajo računalnika prižgat. Kar mi daje misliti, da je to cel sistem zadaj, ki skrbi za to.
Pri meni se je podobno zgodilo s kosovnimi. Vržem ene stare mreže od enih ograj pa en sod v kontejner, čez pol ure mimo kombi in kontejner prazen. Unim od komunale ni bilo treba nič delat.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
Marsikaj se da dobro prodati, če si v teh krogih.

Snaga je imela zaradi kraj odpadnega papirja iz ločevalnih smetnjakov toliko upada prihodkov, da so najeli varnostno službo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Unim od komunale ni bilo treba nič delat.
Zato pa tudi ukinjajo masovno zbiranje kosovnih odpadkov na določenih lokacijah, ker so na komunali ugotovili, da jim vse vredne surovine poberejo pred nosom. Sedaj obvestiš komunalo in ti pridejo na dom iskat.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Avti do 100€ so cigotom easy money. Proda ga kot odpadno železo in pokasira 2-3 več. 10 avtov na mesec pa si zasluži večjo plačo kot je povprečna v Sloveniji.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ostali se mal zamislite, prodaš avto, ki je samo za na odpad, ampak vseeno se da nekaj evrov dobit, tak avto nekdo registrira, ker nimam denarja, in se vozi naprej, kaj če se zgodi nesreča in bo zaradi tega nekdo umru, vsem polagam roko na srce, prodajate avte, ki so vsaj tolk dobri, da se da vozt brez kakšnih kasnejših nesreč, raje vidim, da kupcu ribne motor, kot dam naprej z zjahanim podvozjem, kar še nikoli nisem prodal avto s slabim podvozjem, tud gume so bile na vsakem avto še kar OK, če pa so bile sem jasno in glasno rekel kupcu, gume takoj menjajte oz. avta sploh nisem dal anprej, ampak ga kasneje dal nekomu, ki ga razkosa, tako sem naredil s 3 avti, vsi so imel nalite gume, stare in za v smeti,....

avto je imel totalno zgnito podvozje, most preluknjan od rje, roka zvita.... sem ga nameraval dati na odpad.

Predvidevam, da se takemu avtu lahko kaj odlomi iz podvozja, sem že videl pri teh avtih odlomljeno roko iz podvozja, zaradi pregnite karoserije, pa se zavedaš, kakšne posledice bi lahko nekdo imel.

Tale zadnji avto k sem kupil, prodajalec mi je dal na avto dobre gume, še nekaj časa nazaj mi je hotel en ŽIROVC prodat avto na katerih so bile kar cca 10 let stare gume , kot prvo, ko sem to zagledal sem ga napizdil in sem mu ravno takole povedal, kaj če kdo kupi ta avto in se ponesreči....doma pa je imel parkirano Hondo Accord, eto, kdor je iz Žirov pri gasilskem domu, siva Honda, nasproti gasilskega....prej je vozil staro Hondo.

Gume je pa menda menjal, ker so bile še dobre gori in je dal ene stare zjahane gor, k mu jih je en Žirovc pocen zmontiral.
bonk.gif

Spluvajte me po miliji volji, ko še kdaj kupujem avto in dobim stare gume gor bom takoj napizdil prodajalca oz. povedal imate stare gume, kaj če nekdo ne emnja gume in pride nesreča in se bom sam obrnil, ker tak je očitno sam vozil avto, redno kaj popravljal pa nič

Nazadnje urejeno:

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
@ masterr

zdej bi rad pa za par 100€ nove gume gor pa ne vem kaj še vse
stupid-1.gif

zato pa greš na tehnični pregled da vidiš če je avto še varen za na cesto
bonk.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
videno kupljeno pa daš zraven še eno izjavico za podpisat da si zaščiten.jaz sem prodal ax od stare mame ga je mela samo za po makadamu (grede pa njive).bremze sploh niso delale edino ročna,suhi amortizerji,sinhro an tretji razletel.na zunaj sicer avto še za pogledat prideta dva čokoladna pa ga peljeta za 400 eur

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Vsaka ti čast, če si že toliko avtov menjal, jaz sem sklepal, da niti avta prodat ne znaš.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
@ masterr

zdej bi rad pa za par 100€ nove gume gor pa ne vem kaj še vse
stupid-1.gif

zato pa greš na tehnični pregled da vidiš če je avto še varen za na cesto
bonk.gif

Le kdo bo dal nove gume razen, če je malo višja cena, ampak neke normalne gume, ne razpokane, stare recimo 3 leta, ne pa neke stare, razpokane.

Meni so pred 5 leti v avtohiši AVTODELTA prodali avto na katerem so bile izjemno stare gume, eno mi je razneslo tik pred domom, ena je sama spuščala....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Avti do 100€ so cigotom easy money. Proda ga kot odpadno železo in pokasira 2-3 več. 10 avtov na mesec pa si zasluži večjo plačo kot je povprečna v Sloveniji.

Daj mi povej, kam lahko torej peljem avto, ki ni za nikamor več in je odjavljen na odpad in bom dobil zanj 300 eur? Ker imam enega primernega za to in bi mi 300 eur zelo prav prišlo.
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
ne sam ga moras razstavit, ga prodat po posameznih surovinah pa seveda nedosegljiv si za upravno enoto ko sprasuje kje je avto ko potece registracija. V osnovi zato nikoli ne naredis prepisa, da ima probleme s tem prejsnji lastnik

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
A ni nek problem s tablicami s strani UE če nimaš potrdila o razgradnji vozila ?

krizo
Prepis ste naredili ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Ja, policija pride po njih. Ampak ce jih nimas jih pac ne morejo vzet. Ces e ne motim je treba napisati izjavo ob odjavi kje je vozilo ali pa dati potrdilo o razgradnji... No in drzava nima vzvoda da bi kaznovala take ki avto razgradijo sami namesto da bi ga dali v za to pooblascen zbirni center.