Čigav bencin vas popelje najdlje?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/cigav-bencin-vas-popelje-najdlje.html

Spet ena ''raziskava'', kjer ne upajo napisati imen. Zgleda naftarji preveč oglaševalskega denarja pustijo pri njih.

Citat:
''Glasna so tudi ugibanja, ali dodajajo pogonskemu gorivu odpadno motorno olje''

In kaj bi imeli od tega? Odpadnega olja bi bilo kvečjemu 0,1% vsega goriva
tongue-1.gif
Pa še to bi se že na daleč videlo po barvi.

Citat:
''Nekateri naj bi, po ljudskem prepričanju, v gorivo dotočili tudi nekaj vode, s čimer naj bi dosegli boljši prodajni učinek.''

Nekateri pa spet prelisičijo kemijo in zmešajo vodo ter bencin...

A v tej naši preljubi Sloveniji nihče ne upa zares stestirati goriv?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Koji k*** mi pomaga takšen "članek" in ""raziskava""???? Megle pa toliko, da bi jo še palček Smuk težko prerezal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Samo res .. včasih se vprašam ali je res lažje opraviti test "napolnimo poln tank goriva in se zapeljemo dokler nam ga ne zmanjka (po možnosti vsakič drugam)" .. ali ne bi bilo lažje izvesti realen test tako da bi "napolnil gorivo do vrha in lepo avto pustil pri konstantnih obratih v leru in meril čas ko gorivo zmanjka"?
bonk.gif

Mislim, takoj dam 5 EUR če ma kdo čas in prostor da opravi en tak mini test v "laboratorjskih" pogojih!!!
cheer.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nekateri pa spet prelisičijo kemijo in zmešajo vodo ter bencin...

A v tej naši preljubi Sloveniji nihče ne upa zares stestirati goriv?

Kaj v tej naši preljubi Slovenij nihče ne ve, da se bencin in voda sploh ne mešata ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda, da res ne. To je še hujše kot tisti preizkus par let nazaj, ko se je ena njihova novinarka peljala dokler bo šlo, potem ji je pa še pumpa šla
rolleyes-1.gif
Ampak tudi takrat seveda niso napisali kateri je peljal dlje.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Te testi so tak kretenizem. Nej dajo pizde koknretne izračune. Pa vse grafične prikaze zraven. Pa celoten znanstveni prikaz raziskave.

Mater, k da bi delal test, kdaj je najbolš onegavit; zjutri? Zvečer? Dopoldan? Opoldan?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Samo res .. včasih se vprašam ali je res lažje opraviti test "napolnimo poln tank goriva in se zapeljemo dokler nam ga ne zmanjka (po možnosti vsakič drugam)" .. ali ne bi bilo lažje izvesti realen test tako da bi "napolnil gorivo do vrha in lepo avto pustil pri konstantnih obratih v leru in meril čas ko gorivo zmanjka"?
bonk.gif

Mislim, takoj dam 5 EUR če ma kdo čas in prostor da opravi en tak mini test v "laboratorjskih" pogojih!!!
cheer.gif

Zberite 20€, pa bom testiral; 1L petrolovega na štangasu, 1L OMV, 1L MOL, 1L Shell, vseh možnih oktanih.
Mam na hofu starega citroena, ki po naklučju za druga kot tak test več ni, ga komot žrtvujem, lahko še mi pride kdo pomagat,
pa vseskupaj poslikamo in zabeležimo, napravimo identične pogoje (ogret motor,...)

Moja stava gre na Shell al pa OMV 100.

EDIT:
Kolega ma na hofu G II, dizel, lahko še isto za dizelska goriva naredimo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Sem mislil kakšni novejši avto, te starine imajo tak nikakvi izkoristek da razlik ne bo (oz. ne bodo realne)!
evil.gif

Torej rabi se vsaj vozila z elektronskim vbrigom ... prispevam pa EUR takoj za lepo narejeno in v "standardnih" pogojih izvedeno raziskavo (pa verjetno se na alterju dobi še par takih).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja vrjetno nebom šel matrat fotrovega avta za tak poizkus.

Sicer pa ni tako hudo star. Dobil sem za zastonj, delujoč ZX, 1.4i, 95', lep pa tak, da se ti oke solzijo.
215k km
smile-1.gif
Dam roko v ogenj da čez 7 ne žere.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Tisti, ki dnevno naredi 100-200-300 km bi lahko kaj hitro ugotovil s katerim gorivom naredi največ.

MENI VSI PRAVIJO TOČI NA AGIP-U, ampak kaj ko ga imam 40 km stran.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz sem se pripeljal najdlje s starim super osvinčenim bencinom. Ker sem ga na začetku vozniške kariere za jurja (SIT) dobil 13 litrov.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
1. Za odpadno olje sem precej prepričan, da ga na OMV-ju in vsaj delu Petrolov ne dodajajo nobenemu gorivu.
2. Voda se z naftnimi derivati ne meša, slej ko prej pristane na dnu rezervoarja. Vode v rezervoarju ne sme biti mislim da več kot 3 cm, črpalke za gorivo pa zaugajo nad tem nivojem. Količino vode v rezervoarjih z gorivom redno merijo. Voda je lahko problem, tam kjer zelo pogosto polnijo rezervoarje, imajo veliko dobav, po vsaki dobavi nekaj časa traja da voda pade na dno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
K bo pa 160 konjska masina zrla cca 8 litrov ti bom pa plosku....nenabiji GFors