Da malo obudim staro temo:
- od sredine aprila letos se ping-pongam s CSS Performance Tuningom za "čipanje" avtodoma na Sprinterju l. 1998. Sedaj sem že izgubil upanje oz. sploh interes za njihovo storitev (ja vem, oni pa v jok in na drevo).
Najprej kontaktiram direktno "head quater" z željo, da ga čipnemo še pred prvim majem in me napotijo na enega od njihovih izvajalcev v bližini MB saj sami nimajo časa do po praznikih. Kontaktiram vse po spisku (Ceršak, Vojnik, Podčetrtek, SG) in en je na dopustu, en je opustil dejavnost, en ne more / ne zna tega čipat; SG me celo naroči, vendar me jutro ped posegom popoldan kliče in pove, da moj računalnik ima OBD1, on pa samo OBD2 in da ne bo nič.
No potem sem vse skupaj preložil na sredino maja, ko kontaktiram tistega v Ceršaku in me prosi za sliko "računalnika" in ko jo dobi mi po več dnevih javi, da to pa se čipa s prelotanjem in da je čip ful težko dobit, ampak da ga bo naročil. Junija sva bila na zvezi 2X pa je vedno čakal čip, sedaj ga kontaktiram kaj je s čipom pa nobenega odziva več.
Vmes sem spet HQ kontaktiral in so rekli pripeljite sem pa bomo videli - ja komaj čakam se vozit 60km one way, da mi povedo, da čipa nimajo, po možnosti še plačam za njihov test na valjih, kot je nekdo že omenjal. Nebi imel nič proti če rečejo ne gre / ne moremo / ne znamo / ... ampak na njihovi strani je prav ta avto vpisan kot "kandidat" za odličen prirastek tako KM, kot navora.
Mimogrede Sprinter ni nek eksot, konec koncev "vzhodnjaki" dnevno vozijo s takimi runde čez SLO.