Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Cerkev daje obilo duhovne hrane. Verjetno ti nimaš pojma, kaj to je.
Daj razloži mi kaj je duhovna hrana.
V Lj nekaj sto metrov razlike. Hiša ko jo bom dobil po starših, ki so jo pošteno plačali. in ena cerkvena hiša 1200 m2 (tisoč dvesto). cerkvena pol novejša z boljšimi okni, bakreno streho, fasado iz dekorativnih ceglov, pa so tam 2 župnika in 2-3 nune. Moja je 150m2 za tri osebe. Razloži mi kaj so oni boljši da imajo toliko več kvadratov na osebo. Cena kvadratnega metra skoraj ista, samo da je cerkvena še enkrat novejša, in iz boljših materialov.
Naj pošteno plačajo davek na nepremičnine in zemljišče. Če nimajo naj pa prodajo. Zakaj naj bi bili oni nad zakonom.
Pa še povej mi kaj je v duhovni hrani, koliko beljakovin, koliko OH, itd...Rad bi živel od tega, zaenkrat nisem dobil nič duhovne hrane ki bi me ohranjala pri življenju.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Prav jim je. Če ne bi bili požrešni in ne bi zahtevali, da se jim vsak kurnik vrne v naravi, ne bi imeli tega problema.Sedaj naj pa prodajajo in upam, da bodo iztržili čim manj.
Glede povojne nacionalizacije so to taki lovski argumenti, kot jih je imel nek župan v Bosni (verjetno prepričan katolik), ki ni dovolil obnove džamije po dajtonskem sporazumu, ker je do leta 15xx to bila katoliška cerkev in sporazum govori o tem, da je potrebno verske objekte obnoviti in povrniti k prvotnemu namenu. Torej mora biti po njegovem razumevanju sporazuma to obnovljeno kot katoliški cerkveni objekt. Še dobro, da se ni v oddaji pojavil kak Rimljan in povedal, da je tam bil tempelj na čast boga XX in da je pravzaprav potrebno obnoviti tega. Itd...Citat:
Uporabnik patriot pravi:Ko človek omeni Koroščevo (neupravičeno) radodarnost, poniknete.
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Zemlja, kmetijski objekti, gozd, za vse to plačujejo katastrski dohodek, kod drugi kmetje. Velja isto za gospodarke objekte. Ti zgleda floskule pobiraš za šankom....
Kr se tiče denacionalizacije, to je pravica vseh upavičencev in ni požrešnost, saj so bili razlastninjeni neupravičeno. Druga stvar v naravi so hoteli zato, ker so vrednotili nepremičnine komunajzersko...
Zdej pa je ravno obratno, zdej pa gozd vrednotijo po 1,5 EUR kvadrat. Za odškodnino pa ponujali 0,2 eur kvadrat.
Še enkrat, cerkev za vse kmetijske in gozdne površine plačuje dajatve... Ti gostilničar pa kvakej naprej...
Samo če gledamo takole, zakaj potem sploh vračati komurkoliCitat:
Uporabnik Pepe pravi:
Glede povojne nacionalizacije so to taki lovski argumenti, kot jih je imel nek župan v Bosni (verjetno prepričan katolik), ki ni dovolil obnove džamije po dajtonskem sporazumu, ker je do leta 15xx to bila katoliška cerkev in sporazum govori o tem, da je potrebno verske objekte obnoviti in povrniti k prvotnemu namenu. Torej mora biti po njegovem razumevanju sporazuma to obnovljeno kot katoliški cerkveni objekt. Še dobro, da se ni v oddaji pojavil kak Rimljan in povedal, da je tam bil tempelj na čast boga XX in da je pravzaprav potrebno obnoviti tega. Itd...Citat:
Uporabnik patriot pravi:Ko človek omeni Koroščevo (neupravičeno) radodarnost, poniknete.