'Cerkev' kao muči psa na gradbišču??

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Niti ne. Na srečo je namreč šolstvo vsaj prvega sveta dovolj napredno, da se je znebilo teh religioznih neumnosti.
V bodoče ne repliciraj prosim, če prekratke pameti, da bi bil v stanju prebrati cel odstavek in ga tudi razumeti.
Obstaja živa in neživa narava. Živo naravo smo v OŠ delili na rastline in živali. Oboje lahko smatraš, da nima "duše", ker oboje jemo in z obojim upravljamo. Če eni ali obema skupinama priznamo, da so nam enakovredne, smo v težki buli.
Religija nima s tem nič.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Obstaja živa in neživa narava. Živo naravo smo v OŠ delili na rastline in živali. Oboje lahko smatraš, da nima "duše", ker oboje jemo in z obojim upravljamo. Če eni ali obema skupinama priznamo, da so nam enakovredne, smo v težki buli.
Religija nima s tem nič.

Religija ima vse s tem, ker duša ni znanstveni pojem.

Delitev na ljudi in živali pa izhaja iz razlike kognitivnih sposobnosti, od katerih je bistvena samozavedanje in tudi tle so padli že marsikateri mejniki...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Evo, genij Thrivial je povedal, kako bi moral hišnik nastopiti. Pes je življenjska oblika brez samozavedanja, zato so ti pogoji zanj dobri.
Super, piši na škofijo ali v Vatikan.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.077
490
83
tam ko se terc po tori rola
Ta prispevek je kozlarija brez primere. Pes je v velikem pesjaku, hrane in vode ima dovolj, lastnik ga sprehaja... kje je problem? Ah, ja.. brnenje gradbenih strojev... Ne bi raje naredili prispevek o psih, ko so po cele dneve zaprti v stanovanju, vdihavajo cigaretni dim, lastniki imajo glasbo na ves glas... in tako naprej. Ona baba na začetku prispevka, ko s table dol bere ''kaj vse da je na tem gradbišču'' in psa moti... Res nima početi kaj pametnejšega?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
"našim "slabo kaže, pa je treba takoj na antiklerikalna čustva določenih osebkov prenesti, saj je vseeno če "naši" zapravljajo miljarde, važno da se tolče čez Cerkev

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi vaši se bojijo lastnih.

Starši se bojijo deco poslati na duhovne vaje v okviru verouka. Pač slab glas seže v deveto vas.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nope, kak pa misliš, da sem izvedel... da mi je ptiček povedal?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Glede na tvojo splošno znano sovraštvo do RKC-ja je bila moja prva misel sneti zopet nabija, če pa si se pogovarjal s človekom, ki ti je to zaupal pa napiši konkretno ime, da se razkrije še druga plat zgodbe.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sovraštvo?

Od kar obstajajo, koljejo, lažejo, kradejo itd...

Pa ti si ja čuden, da bom zdaj tu osebna imena navajal. In nobene druge plati ni, preprosto gre za strah dati otroka na duhovne vaje, po vsem tem kar se dogaja. Nič drugega.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.350
3.031
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Religija nima s tem nič.

Religija ima vse opraviti kar se tiče duše in Thrivial je vse čisto pravilno napisal. Najbolj hecno pri vsem tem je, da se očitno prav ateisti, neverniki in sovražniki cerkve najbolj zgražajo nad izjavo kako pes nima duše
hysterical-1.gif
. Tudi jaz sem ateist in pravim, da tako kot človek, tudi pes nima duše.
Mimogrede pa sem tudi mnenja, da psu ni nič hudega. Trditi tega sicer ne morem, ker nisem usposobljen za kaj takega, prav tako nisem osebno preverjal kako je s psom, ampak glede na posnetek in izjavo pristojnih sklepam, da je vse v redu. V glavnem blesav prispevek za mutave idiote, ki zagrabijo za vsak drek in iz tega delajo škandal
bonk.gif

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Glede duše ne vem, vem pa da če me kdo brcne v rit me boli, tako kot boli mojega cucka! Spet se obešamo na nepomembne stvari, gre se samo če je trenutno bivališče primerno za psa! Ne zgleda nič slabše, kot kakšni psi za čuvanje, zaprti za tovarniškimi ograjami.