Cene servisov

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
S teh dveh slik se ne vidi ama ništa; hočeš povedati, da sta "ista", torej, da je VW isti šrot, kot Reno?
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
OFF, ampak rad vržem kost (
evil.gif
):

Zaklep volana (elektronski), cena novega, originalnega dela z DDV:

Renault Scenic II: 412€ slika
VW Passat B6: 118€ slika

Da so deli za Renault toliko dražji? Velja to za vse oz. večino delov?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Deli za posamezen avto so zares visoki, ker imam starejši avto se običajno poslužujem nasveta mehanika ki mi pravi tako;nekateri originalni deli so naprodaj v seriji identik torej izdelovalec delov naprimer za Renault prodaja dele pod znamko Motrio ki so identični originalu čeprav si mislimo da ne gre kombinirat se tudi to da in je prav tako dobro kot original.Priznam da si ne morem kupiti nov avto niti si ga ne želim in to iz razloga preveč elektronike ki so v novejših avtomobilih, ne bi zmogel popraviti nekaj kar ni dostopno mojemu žepu in priznam da rad vozim avtomobile starejših letnikov dobro ohranjene in vzdrževane ki večinoma nimajo toliko elektronike.Kar je mehansko je še vedno lažje in cenejše popraviti od teh novejših zrobotiziranih vozil.Kje so tisti časi ko smo začeli z legendarnim Zastavo-fičo , jugec , nato Škoda , Lada WW golf, Renault 5 ww Lupo Citroen AX. , in na koncu Laguna 1,8 16 v, 1999letnik avto katerega sem kupoval skoraj eno leto ker ga nisem dobil po svojih željah in ko sem naletel nanj v Renault servisu in je bil lastnik starejši moški , avto redno servisiran na poobl. servisu prevoženih 91.000 km, sem zadel na loteriji, vozim ga že tretje leto ter ga ne bi zamenjal za nobenega drugega, ta serija je zame najboljša in bom ga vozil dokler bo sam to hotel, tako to so moje izkušnje z avtomobili.Ne prosite me da vam ga prodam, hhehe.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Da so deli za Renault toliko dražji? Velja to za vse oz. večino delov?

Seveda niti približno to ne velja za vse oz. večino ... je le primer. Take primerjave imajo ljudje tukaj najraje, potem pa iz enega primera potegnejo pravilo, ki ga kasneje širijo ob gostilniških debatah (navadno sicer dajo obratno situacijo).

Kar pa drži je to, da ima Renault precej drage elektronske/elektromehanske rezervne dele ... pa še precej slabi so.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Deli za posamezni avto so tako dragi? kolikor si namenjen dati za nje, kupiti neoriginal -ali identik- ali original, vsi deli pa vseno niso naprodaj kot neoriginal, ko sem imel ww Lupo sem moral kar nekaj delov kupiti na pooblaščenem servisu ww, nato pa mi je znanec svetoval naj dele kupujem na Seatovem servisu in sicer za Seat Aroso ker so deli isti in cenejši, ja nekateri so bili , ostali pa so bili itak ww, za Laguno se dobilo deli ki so namenjeni seriji Volvo so cenejši ampak isti od istega proizvajalca ki dela za Volvo, Valeo pa je kar znan proizvajalec elektro in drugih delov pa je tudi razlika v ceni za posamezni avto, velja malo poiskati naokrog.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Ja, to je kolikor se znajdeš. Precej Audijev ima vgrajene Škodine dele
smile-1.gif
.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Za skoraj nov avto, sem rabil pač štempelj in sem peljal na "uradni" servis, ki je bil 210€ (pregled celotnega vozila, pregled elektronike, komplet servis...).

Če bi kupil dele iz tujine in servis opravil pri popoldancu pa bi dal okoli 100€.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Koliko km pa ima ta avto? Jaz imam 110 000km pa še zadnjih zav. ploščic nisem menjal kaj šele diske.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Aja, če prišteješ še tiste italijanske km potem je pa normalno, da se menjajo še zadnji diski
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
No ja, znanec je prednje diske na Meganu menjaval po 40.000 km
smile-1.gif
:):).

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Evo-še jst dodam... Ravno včeraj opravljen 1.servis (20k km) na Micri (K13) - pri .... v Moravčah -- cena 170,15€

Super zadovoljen z odnosom do strank - priporočam!

Nazadnje urejeno:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
No ja, znanec je prednje diske na Meganu menjaval po 40.000 km
smile-1.gif
:):).

Da ni ta tvoj znanec kaka pichka haha, jaz sem na mojem bivšem kliotu menjal prvič diske in prvič ploščice na 110k km.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
recimo, da temu mehaniku zaupam.
na računu res ne piše, če pa bi ga vprašal pa bi mi povedal katero olje je vlil.
za dele me je klical iz trgovine katere vzame, al dražje al cenejše.
enkrat vmes sem prišel pogledat kako napreduje pa si je brez težav vzel 5min in mi vse pokazal in razložil. roke sem recimo videl še predno jih je namontiral in bi tako lahko videl proizvajalca.
recimo za zadnje diske sem že pred časom sam gledal cene pri slo trgovcih in so bile cene kr tam nekje kot so sedaj na računu. obstajajo pa seveda tudi cenejši.

v konči fazi pa mi kot ne poznavalcu avto delov en drek pomaga od katerga prozivajalca so deli. Poznam samo sachs (al nekak tak), to se mi zdi, da je malo bolj kvalitetno. Vse ostalo mi je po po imenu enako.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Honda civic 4vrat 1,6LS, 2008
prvi servis pri 20.000 km 0 €
drugi servis pri 40.000 km 175 €
tretji servis pri 60.000 km 178 €
Avtomobil ima sedaj 77.000 km cca in 3 leta.

Servis: Honda Selič

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Za zafiro 1.9 prvi servis, ki sem ga sicer naredil nekaj prej kot na predpisanih 30.000, 140€.

peroo

Fizikalc
29. sep 2007
113
30
28
ljubljana
Ko berem vaše cene servisov sem prav vesel, da na svojem redne servise in nekatero "potrošno robo" sam zrihtam :D