Cene popravil - jermen , most

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
(očitno sem srečkovič, ker takih primerov na mojem avtu nikoli ni bilo)

Megane - menjava nekega jermena - 1000 EUR

Peugeot 206 - menjava ležajev odzadaj 200 EUR + 300 EUR za nekaj na mostu

Pa kaj to iz zlata izdelujejo ???

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
čaki, čaki..menjava 'nekega' jermena!?

predvsem ga ne vozi na uradni servis! Najdi dobrega popoldanca pa bo tisti 'neki 'jermen zamenjal za 250 EUR.

Predvidevam daje šlo za veliki servis in vsi stroški ki so povezani z menjavo okoli zobatega jermena (pri popoldancu te pride veliki servis nekje 400 EUR).

Zadnji ležaj? Spet...pelji ga k popoldancu...tisto nekaj na na ostu pa vprašaj kaj je to... ker ne moreš samo colat za vsako stvar, ki jo nekdo omeni in predlaga.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Od kje je dobil jurja ne vem, bo moral bolje pojasnit.

Tudi tvoje cene so malo pretirane, 400€ za veliki servis pri popoldancu? Toliko sem jaz plačal na uradnem servisu - s kartico. Za 1.6 16v.
(ok, 10€ več...)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

predvsem ga ne vozi na uradni servis! Najdi dobrega popoldanca pa bo tisti 'neki 'jermen zamenjal za 250 EUR.

Predvidevam daje šlo za veliki servis in vsi stroški ki so povezani z menjavo okoli zobatega jermena (pri popoldancu te pride veliki servis nekje 400 EUR).

Zadnji ležaj? Spet...pelji ga k popoldancu...tisto nekaj na na ostu pa vprašaj kaj je to... ker ne moreš samo colat za vsako stvar, ki jo nekdo omeni in predlaga.
1.) ne, ni velki servis, neki jermen se je strgal. Mislim, da za odmično gred, in treba tudi ventile zamenjat (samo ventili so okoli 200 EUR), ker so udarili v bat (oziroma bat v njih...)
2.) to je Perko tak rekel. Predrag? (bom pozneje točno povedal, kaj je hotel)

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
To se je zgodilo iz dveh razlogov:

1) Veliki servis ni bil opravljen pravočasno.
2) Veliki servis ni bil opravljen pravilno oz. niso bili uporabljeni pravilni deli.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Seveda obstaja tudi 3. razlog - da je pač stvar crknila, pa je bilo vse po ps-u.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ksz
peugeot perko?
zaradi njega sem skoraj bankrotiral. sem po neumnosti kot študent tja peljal svojo viso na menjavo sklopke. popravilo koštalo 75.000 tolarjev, avto pa je bil vreden lih tolko nekje. perko me nikoli več ni videl. od takrat (leto 1995) vozim k nepooblaščencem ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Je kooorac.

Pred kratkim mi je na Renojih crknila že 3. vodna pumpa (na pol poti do naslednjega velikega servisa). Vse so bila ali orig. ali kakovosten OEM, v glavnem 100% roba, pošraufana kot se zagre.

In če ne bi imel garaže, da bi opazil lužico ali bi bil totalen trot za avtomobile, bi se vozil in vozil... dokler na zariba pumpa, preskoči jermen, se strga... kaj jaz vem. Vsaj majster je rekel, naj avto pustim tam in naj se nikar ne vozim, dokler ne zrihtajo, da ne bo bolela glava.

Za zadnjo iteracijo sem še vprašal, če imajo kakšno top shit trobo. Ne, te pumpe itak ne crkavajo. Yebemti, mogoče drugim res ne, ampak meni pa
10.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
To je drugo, ker če ne opaziš lužice oz. kasneje spremembe zvoka motorja etc. ... si pač malomaren. Sicer pa je tudi primerov zaribanih črpalk med samim intervalom ekstremno malo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sklopka na uradnem servisu ni zastonj, vsekakor pa ni vredna toliko, za kolikor te tam ucurijo. če bi rihtal pri popoldancu, bi zrihtal za pol dnarja. od takrat vem.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Je kooorac.

Pred kratkim mi je na Renojih crknila že 3. vodna pumpa (na pol poti do naslednjega velikega servisa). Vse so bila ali orig. ali kakovosten OEM, v glavnem 100% roba, pošraufana kot se zagre.

In če ne bi imel garaže, da bi opazil lužico ali bi bil totalen trot za avtomobile, bi se vozil in vozil... dokler na zariba pumpa, preskoči jermen, se strga... kaj jaz vem. Vsaj majster je rekel, naj avto pustim tam in naj se nikar ne vozim, dokler ne zrihtajo, da ne bo bolela glava.

Za zadnjo iteracijo sem še vprašal, če imajo kakšno top shit trobo. Ne, te pumpe itak ne crkavajo. Yebemti, mogoče drugim res ne, ampak meni pa
10.gif

Pa brez zamere , obstaja rek o oslu in ledu.... Sam sem bil osel samo enkrat in žal sem še , amapak da bi pa kupil tri Renoje to je pa mal huda..... tudi sam imam tretjega renoja.... prvega , zadnjega in nobenega več.....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čudno... pri vseh, katere poznam in smo delali velik servis pri istem mojstru nam vodne pumpe zaenkrat držijo...
Bo znalo vseeno bit kaj na kvaliteti delov vgrajenih tebi ali pa je kaj mojster pri montaži zakvačkal...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

1.) ne, ni velki servis, neki jermen se je strgal. Mislim, da za odmično gred, in treba tudi ventile zamenjat (samo ventili so okoli 200 EUR), ker so udarili v bat (oziroma bat v njih...)
2.) to je Perko tak rekel. Predrag? (bom pozneje točno povedal, kaj je hotel)

Če ti je jermen utrgalo in so ventili kušnili bat, je 1000 EUR drobiž, če bi rad avto še mel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj? Se je razen ventilov kaj še poškodovalo?
Govora je bilo o jermenu("jurja") in ventilih (okoli 8 EUR na komad, krat 16, če se prav spomnim).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
najbrž bo še kaj poleg ventilov....(tesnila zagotovo)
je to isti avto kot v tisti temi kjer si pisal o cvilejnju ventilov?

Nazadnje urejeno: