Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Denar bi bilo potrebno za kaj drugege porabit kot pa za pizdarije kot so Patria,Falcon....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Sam tudi tocim v Avstriji pa sem ravno slisal v soboto da padajo v Avstriji neke pritozbe da je predrago gorivo.
Saj 1,17 € za liter 95 oktanskega res ni poceni.
tongue-1.gif

Povprečno pa je pri Avstrijcih cena vsaj 1,10.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Bomba, plače zmrznt javnemu sketorju, uzet uspešnost, trošarine (čiki, nebz) in ostale pidz pa gor
bonk.gif

Nč gremo veselo tankat, itak sm že na hlapih...

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Sam tudi tocim v Avstriji pa sem ravno slisal v soboto da padajo v Avstriji neke pritozbe da je predrago gorivo.
tongue-1.gif

samo östrajheri majo neki drugačen sistem cen.... npr. meni najbližji OMV v Radkersburgu v A ima dizl za 0,944 EUR, pri nas pa bo zdaj 1,012, na en tank 50 litrov je to čez 3 ojre... pa še boljše plače majo od nas...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Same zanimive novice.

Ravno danes sem tankal po 1,007, zdej bo 4c dražje?

Kwa se mi bo jutri fajn zdelo, najbolj da grem s prihrankom takoj na pir. Ampak zihr ne bo samo eden, pol bom pa na zgubi. Dileme, dileme...
sprasujem se.gif

Drugače pa menim takole: če je volja in čas se tudi pri nas lahko organizirajo protesti. Z eno zahtevo: trošarine na min kar dopušča eu, drugače pa šoferji na ceste. Tovornjakarji naredijo celo štalo s 30 kamioni. Avto je sicer precej manjši, ampak jih je n-krat toliko. Ni hudič, da ne uspe. Al pa da se ustanovi bencinska stranka - bo imela sigurno več članov, kot piratska
smile-1.gif

Zgodba iz druge strani luže - lokalni diler je dvignil cene, so mu naslednji dan z avti zablokirali črpalke. Dan potem je bila cena spet tam, kot pred dvemi dnevi. Amerika ni Slovenija, tam je šlo za proste določene cene, tule gre za državne trošarine, ampak vsaj zgodba za vzpodbudo, če se kdo tega loti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pelji se po avtocestah, pa boš videl cene.
grims-1.gif

jaz se spustim do eibiswalda - benz 0.945 - če bo res 1.03 al 1.04 pol mi je to skor 10centov na litr razlike je 5 eurov na kesl

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
tongue-1.gif

samo östrajheri majo neki drugačen sistem cen.... npr. meni najbližji OMV v Radkersburgu v A ima dizl za 0,944 EUR, pri nas pa bo zdaj 1,012, na en tank 50 litrov je to čez 3 ojre... pa še boljše plače majo od nas...

Ce ze tam okrog skaces je dalec najceneje pri www.ford-levak.at
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja in kaj bi blokada naredla? Folk ma zdaj bolj resne probleme, kot pa hodit na ceste. Kdo bi edino lahko to naredil, so prvozniki, a oni so dobili povračilo trošarin, tako da mir je.

Kriza je..in vlada rabi dnar, me zanima kako bi bilo, če bi vlada rekla, da naj vsaj slovenec prispeva par ojrov za reševanje generalnega problema vsak mesec, verjetno bi bil odziv manj kot 5%, ker bi se vsi itak bunili "bavčar gor, bavčar dol", etc..

važen da je bavčar za istrabenz dobil miliardo €......pa kramarji pa šroti....

NORMALNO DA ME BOLI [censored] DA VLADA RABI DENAR!!!! NAJ VZAME POFUKANIM TAJKUNOM.
uf-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja in kaj bi blokada naredla? Folk ma zdaj bolj resne probleme, kot pa hodit na ceste. Kdo bi edino lahko to naredil, so prvozniki, a oni so dobili povračilo trošarin, tako da mir je.

Kriza je..in vlada rabi dnar, me zanima kako bi bilo, če bi vlada rekla, da naj vsaj slovenec prispeva par ojrov za reševanje generalnega problema vsak mesec, verjetno bi bil odziv manj kot 5%, ker bi se vsi itak bunili "bavčar gor, bavčar dol", etc..

NORMALNO DA ME BOLI [censored] DA VLADA RABI DENAR!!!! NAJ VZAME POFUKANIM TAJKUNOM.
uf-1.gif

Pa kaj ste čisto nori nekateri? Problem Sloveniji nista dva tajkuna, pač pa 250.000 socialcev, ki ne delajo čisto nič, dobijo pa podporo, zastonj vrtec itd. Probilem Slovenije je 180.000 upokojencev, ki niso enkrat plačali v pokojninsko blagajno in imajo sedaj starostno penzijo ... a se vam to zdi normalno? Zaradi mene naj bodo lačni in bosi, kaj pa so delali prej!

Problem Slovenije je, ker je preveč socialna država. Država daje denar tistim, ki NOČEJO delat, namesto da bi jim preprosto vzela. Brezposelen ima zastonj vrtec, sedi doma ali v lokalu in pije pivo. Namesto, da bi ga nagnali kosit travo pri vrtecu, barvat ograje itd.
Tisti, ki pa hodijo v služba pa plačujejo po 250€ vrtec zaradi kurčevih socialcev.

Vse te socialne stvari pa stanejo hudičevo veliko in država mora nekje vzeti denar. Razen seveda, če si JJ in lahko po njegovem trošiš več kot dobiš denarja v blagajno.

Tako da če se bunimo na vlado in dvig trošarin, se moramo prvo bunit na socialno državo oziroma na tiste, ki jo preko socialnih transferov molzejo do konca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

uf-1.gif

Pa kaj ste čisto nori nekateri? Problem Sloveniji nista dva tajkuna, pač pa 250.000 socialcev, ki ne delajo čisto nič, dobijo pa podporo, zastonj vrtec itd. Probilem Slovenije je 180.000 upokojencev, ki niso enkrat plačali v pokojninsko blagajno in imajo sedaj starostno penzijo ... a se vam to zdi normalno? Zaradi mene naj bodo lačni in bosi, kaj pa so delali prej!

Problem Slovenije je, ker je preveč socialna država. Država daje denar tistim, ki NOČEJO delat, namesto da bi jim preprosto vzela. Brezposelen ima zastonj vrtec, sedi doma ali v lokalu in pije pivo. Namesto, da bi ga nagnali kosit travo pri vrtecu, barvat ograje itd.
Tisti, ki pa hodijo v služba pa plačujejo po 250€ vrtec zaradi kurčevih socialcev.

Vse te socialne stvari pa stanejo hudičevo veliko in država mora nekje vzeti denar. Razen seveda, če si JJ in lahko po njegovem trošiš več kot dobiš denarja v blagajno.

Tako da če se bunimo na vlado in dvig trošarin, se moramo prvo bunit na socialno državo oziroma na tiste, ki jo preko socialnih transferov molzejo do konca.

467716-post_slo.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.