Cene goriv aka pot do uporabe JP - part 2

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tadruga pa je izgleda BP
smile-1.gif

20090629-rdd5tt46xai5uiqewhqk7hkha7.png

20090629-mjh5s7pw9kjj6wqh6dw4n2ey1i.png

20090629-p7m6etk2qryisai5c1g7kc1983.png

http://www.salzburg.com/galeri...parent=Salzburg

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
http://www.spritbarometer.at/salzburg/super

Torej so podatki iz tega linka pravi.

Super, v petek bom natočil čez rob rezervoarja in še v kakšno kantico, se bom ravno peljal mimo SZ. Potem čez 3 tedne pa še enkrat, ko se bom vračal, čeprav dvomim, da bodo tedaj še Wilkomen cene.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
http://www.spritbarometer.at/salzburg/super

Torej so podatki iz tega linka pravi.

Super, v petek bom natočil čez rob rezervoarja in še v kakšno kantico, se bom ravno peljal mimo SZ. Potem čez 3 tedne pa še enkrat, ko se bom vračal, čeprav dvomim, da bodo tedaj še Wilkomen cene.
grin1.gif

Samo se pomoje lahko pripravis na vecurni postanek v vrsti
smile-1.gif
...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo cene iz Velikovca (volkemarkt), to je 20 km pred celovcem. Dizel na Schell bencinski pazi to 0,89 centa, 95 oktanc 0,95 centa ostale bencinske tam (so drugače 3) imajo podobne cene. Na avtocesti pa je ceni 1,11-1,15 dizel 95 oktanc 1,20-1,25!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
kaj se pa potem razburajte, torej imajo dražji bencin ob avtocestah kot mi?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kdo pa še tanka na avtocesti? Jaz naredim kak km iz avtoceste in bencin je tak!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
vaginko: iz katere smeri proti celovcu? jaz sem iz kranja recimo, čez ljubelj, pa ti ?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
iz smeri dravograda. se pravi iz celovca po stari cesti proti kraju Ruden in potem Sloveniji tak približno pa na hitro
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
Ja ampak..če bi bilo tako, kot pravite pri nas - torej da bi morala biti cena nižja, da bi tranzit plačal, ker zdaj rajši tankajo drugje...zakaj potem nimajo jodlari na AC nižjih cen, ker bi bilo potem več prometa in bi več prodali in več zaslužili?

Ali pa se folku dejansko ne da jebat pa iskat cenejši bencin za tistih par eurov?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Wrong. Peščica bogatih ja, večinska raja pa že tenko piska

Od kje teb ta podatek. V naši firmi je en navadni delavec, ki je bil zmožen nasut surovce v skledo, zamenjat žagico, in na koncu linijje "pregledat" kolektorje dobil 10$ na uro. Za faking NIČ delat
crazy1.gif
Prideš na hitro do slabih 30$ na uro. V naši firmi je dobil delavec recimo 10$ na uro. V caterpiller-ju bi dobil v štartu lahko 13-14$ na uro. Sam marsikdo ni šel tja, ker delo pri nas je avtomatizirano. Pri sosednji firmi pa je tekoči trak in je treba biti tam, če ne ni proizvoda.

Tam so plače prekleto dobre, sam oni ne znajo z denarjem. Sem govoril z delavcem pri nas. 400$ za telefon, 400$ za bencin, 400 za otroka, ker je bil ločen, 400$ za najemnino in potem sledi še second job, da preživi. Pa reč da jim ni za čestitat.

Seveda da ne omenjam njihovega zdravsta, ki je ojoj drago in usluge ki so tudi
shocked-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Wrong. Peščica bogatih ja, večinska raja pa že tenko piska

Od kje teb ta podatek. V naši firmi je en navadni delavec, ki je bil zmožen nasut surovce v skledo, zamenjat žagico, in na koncu linijje "pregledat" kolektorje dobil 10$ na uro. Za faking NIČ delat
crazy1.gif
Prideš na hitro do slabih 30$ na uro. V naši firmi je dobil delavec recimo 10$ na uro. V caterpiller-ju bi dobil v štartu lahko 13-14$ na uro. Sam marsikdo ni šel tja, ker delo pri nas je avtomatizirano. Pri sosednji firmi pa je tekoči trak in je treba biti tam, če ne ni proizvoda.

Tam so plače prekleto dobre, sam oni ne znajo z denarjem. Sem govoril z delavcem pri nas. 400$ za telefon, 400$ za bencin, 400 za otroka, ker je bil ločen, 400$ za najemnino in potem sledi še second job, da preživi. Pa reč da jim ni za čestitat.

Seveda da ne omenjam njihovega zdravsta, ki je ojoj drago in usluge ki so tudi
shocked-1.gif
A rabite koga, pridem delat k vam, če so plače tako bajne! Delam v večji slovenski firmi, strokovni sodelavec v marketingu (sicer sem tu šele leto in pol, toda tudi tisti ki so tu po 5 let iso na nič boljšem) in dobim mesečno dobrih 700€ neto + 100-110€ za prevoz (2x36km dnevno) + bloke za malico v menzi. Dela se uradno 36€, v praksi dokler delo ni opravljeno. Nadure seveda niso plačane, do 30min dnevno plusa gre v bonus ki ga lahko koristiš po dogovoru. Delavci v proizvodnji so večinoma okrog minimalne plače. To ti je naša realnost! Je pa res, da so nekateri, ki še sami ne vedo kaj delajo (na vseh nivojih v firmi) bili pred leti pravočasno na pravem mestu s pravimi poznanstvi, prišli do dobre osnove, ki jim je danes kao ne morejo več vzet...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

za tistih par eurov?

e tu je to pri toliko turistih je pri vsakem par evrov. Drugače pa je vlada že ugotovila, to kar sem pred časom napisal, da troširarine prinesejo manj denarja kot so predvidevali.
grims-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
exhair za 10$, to je kok 7€ na uro KJE PODPIŠEM? :p

Marsikje, glede na to, da je to mesečno 200€ manj od povprečne slovenske plače.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.232
7.039
113
ampak ne vem zakaj je potem na avstrijski AC višja cena kot drugje? Morebiti tudi oni narobe razmišljajo?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
blazko: ne najdem podjetja res, sem že tok vlog dal da mi je slabo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ne potuješ veliko a nede? Lej ogromno kilomtrov delam z avtom in tankam tam ko je najceneje in to ni na avtocesti, ker imaš ponavadi malo iz avtoceste bencinsko ki ima cenejši bencin naredil pa si max 2 km. Torej je prihranek lahko v primeru ko sem ga napisal več kot 15 centov pri litru, zdaj si pa sam zračunaj koliko je potencialni prihranek. Oni prav razmišljajo nisem nikjer napisal, da avstrijci delajo kaj narobe, pri nas tu pa je ekonomija na zelo visoki točki. Očitno pa imajo Schell, Bp, Esso, firme, ki v svetu nafte nekaj pomenijo dovolj velike dobičke pri cenio 90 centov za liter dizla pri nas pač to ne gre. Drugod so pametni in spodbujajo ljudi k trošenju pri nas pač ne, veliko ljudi poznam, ki imajo prevozništvo v grobem recima 100+ tovornjakov in vem kje tankajo!
grims-1.gif

Država je pri nas preveč požrešna v upravi je v grobem 10% preveč ljudi, ampak to je potem druga tema.

Nazadnje urejeno: