Cene goriv aka pot do uporabe JP - part 2

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Torej, tukaj nadaljujemo debato iz te teme .

Jutri bodo torej cene poskočile:
688766-gorivo.gif

Priponke

• 688766-gorivo.gif
    688766-gorivo.gif
    5,1 KB · Ogledi: 174
Nazadnje urejeno:

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
V tistem hitenju sm namest 95 tanku 98, torej profitiral nič, sam "boljše" gorivo mam.
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Danes sem bil na vezi z eno gospo iz Toronta, pa je pogovor nanesel na cene bencina in ji povem kok stane pri nas in meni na hitro preračuna in reče cca 75 centov po litru in doda, da je sedaj posebej drag. Ko jo vprašam kak avto ima pa ona me ni Lincoln jaz pa njej kok pa to pije pa rečene veliko 17 po mestu
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj pa bi jo? Mogoče zato, ker se že pozna, da Slovenci manj tankamo, a vlada tega še ni priznala
sprasujem se.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Pa zato zadnja leta američani niso dajali nič na razvoj tehhnologije zmanjšanje porabe, ker jih je dobesedno bolel k. koliko jim pijejo 2tonski stroji itak imajo prepoceni nafto. Sam očitno zadnja leta spremimnjajo svojo mentaliteto.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zato pa sta najbolj prodajana avta pri njih Accord in Civic, in ne več Fordov pickup. Pa tudi veliko reklamnih kampanj za dizle imajo (še celo Mythbusterji reklamirajo VW dizl)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to že, da niso dali kaj preveč na razvoj poglej si ceno, ki mi jo je rekla in zraven dodala, da se je bencin močno podražil in je sedaj 75 centov liter
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vozniške navade se v ZDA na veliko spreminjajo. Začelo se je lansko leto z visokimi cenami goriv. Velike kante samevajo na parkiriščih avtomobilskih prodajalcev. Za Toyoto Prius se pa zaračunava tudi po 1500 USD premije nad priporočeno ceno in to sredi recesije, ko naj bi se talalo popuste. Razlika v mentaliteti američanov danes in tisto par let nazaj je enormna. Zato so ga najebali predvsem domači ameriški proizvajalci, ker se niso dovolj prilagodili tej spremembi po povpraševanju iz velikih potratnih kant na manjše in ekonomičnejše avtomobile.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Vozniške navade se v ZDA na veliko spreminjajo. Začelo se je lansko leto z visokimi cenami goriv. Velike kante samevajo na parkiriščih avtomobilskih prodajalcev. Za Toyoto Prius se pa zaračunava tudi po 1500 USD premije nad priporočeno ceno in to sredi recesije, ko naj bi se talalo popuste. Razlika v mentaliteti američanov danes in tisto par let nazaj je enormna. Zato so ga najebali predvsem domači ameriški proizvajalci, ker se niso dovolj prilagodili tej spremembi po povpraševanju iz velikih potratnih kant na manjše in ekonomičnejše avtomobile.

Ogo

Pred, se mi zdi, dvema letoma, je bilo v ameriki takšno povpraševanje po priusih, da so imeli rabljeni večjo vrednost kot novi priusi, ker novih enostavno ni bilo za dobiti v primernem času. So pri Toyoti konkretno povečali proizvodne kapacitete za priusa pa ni bilo dovolj. Ljudje so bili tako željni priusov, da so za rabljenega bili pripravljeni odšteti več kot stane nov.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
to že, da niso dali kaj preveč na razvoj poglej si ceno, ki mi jo je rekla in zraven dodala, da se je bencin močno podražil in je sedaj 75 centov liter
bonk.gif
Povprečen avto pri njih pa pije 15-20 litrov bencina. Zdaj pa računaj, če je 75 centov res poceni bencin.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
samo mora v enačbo še vržt plača x3. pomoje je še vedno ceneje kot pri nas